Skocz do zawartości

Darmowy półautomat do SEOKatalogów

moneron

Rekomendowane odpowiedzi

Drobne zmiany kosmetyczne:

Separtor w plikach csv został zmieniony z przecinka na średnik. Przecinek sprawdzał się w linuxowym OO, ale już Microsoft ma inną definicję przecinka i wg. nich jest to średnik :). Dlatego przy próbie otwarcia pliku dane upychały się w pierwszej kolumnie zamiast ładnie się w nich układać, rzadko używałem MS Excel więc trochę wody upłynęło zanim to zauważyłem, potem nie było czasu poprawiać. Teraz jest już poprawione. Pociągnęło to za sobą jeszcze jedno stąd wczorajsze chwilowe niedomagania (najpierw błędy php potem nieprawidłowe kodowanie znaków w pliku) przy imporcie listy. Plik ma już doklejony BOM na początku więc z poprawnym kodowaniem nie powinno być problemów.

Zmiany dotyczą zarówno pliku csv z listą katalogów jaki i pliku csv z raportem z katalogowania.

Enjoy :)

C.png

C.png

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jakiś czas temu ktoś wspomniał o braku możliwości usuwania projektów. Taka możliwość właśnie została dodana. Po otwarciu projektu w menu na dole strony jest nowy link "usuń projekt", chyba nie muszę wyjaśniać do czego służy.

Co ważne projekty nie są usuwane bezpowrotnie. Wkrótce będzie je można odzyskać lub całkowicie usunąć za pomocą kosza, ale ta funkcjonalność jest jeszcze jeszcze w przygotowaniu.

C.png

C.png

• 2 tygodnie później...

Dla zainteresowanych małe info o poprawce.

Do tej pory "ślad ostatniej moderacji" określany był na podstawie liczby wpisów aktywnych i oczekujących. Te dane nie zawsze udało się uzyskać, wtedy nie było równierz informacji o ostatniej moderacji.

W tej chwili jeżeli takiej informacji nie ma sprawdzana jest data ostatniego opublikowanego wpisu.

Część danych jest lub będzie uzupełniona przy bierzącej aktualizacji (dziś), część (zaktualizaowane dziś przed zmianą) przy kolejnej.

C.png

C.png

• 4 tygodnie później...

Może niektórych zaniepokoiła spóźniona aktualizacja sprzed kilku dni. Uspokajam, serwis działa i nic nie zapowiada jego zamknięcia/zawieszenia, a przerwa wiązała się z awarią, która nałożyła się na kilkudniowy wyjazd. Tuż po poszedł update, a dziś idzie kolejny więc po południu będą świeżutkie dane. Zapraszam.

C.png

C.png

Przypominam się z informacją o małej poprawce w serwisie.

W filtrach w miejsce wyboru: z tokenem/bez tokena pojawiła się możliwość odfiltrowania poszczególnych typów tokena.

Poza tym poszło trochę ręcznych poprawek w bazie katalogów, bo zdarzyło się trochę zmian, których automat nie był w stanie wykryć.

Aktualnie baza w trakcie autoaktualizacji.

Enjoy.

C.png

C.png

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Skorzystałem z możliwości twojego skryptu. Mam jedno zastrzeżenie - po wybraniu z opcją darmową katalogów, podczas katalogowania wyświetla też propozycję katalogów, które są darmowe ale z multikodem. A ja chce darmowe, a nie z multikodem. Do poprawki to.

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

@Hicarian

Nie jestem pewny co masz na myśli. Podejżewam, że trafiłeś na błędy, których się ostatnio trochę pojawiło z powodu wdrożenia nowego bota. Testy na ok 500 katalogach wypadły prawie bezbłędnie więc został uruchomiony. Po full-update okazuje się, że znalazło się jeszcze trochę wyjątków, już uwzględnione w configu więc będzie lepiej. Regularnie przeglądam bazę po tej zmianie i wprowadzam poprawki (wczoraj ok. 100) więc teraz już tylko w górę ;)

Nowy soft jest szybszy, bardziej elastyczny i dokładny więc błędów będzie coraz mniej.

C.png

C.png

W związku z małą zmianą/poprawką mały pościk na forum :)

Jakiś czas temu ktoś wspomniał że przydała by się możliwość katalogowania z własną listą.

Od dnia dzisiejszego taka możliwość już jest. W bloku z filtrami na ostatniej pozycji jest link, który przenosi nas do prostego formularza, w którym można wpisać/wkleić własną listę. Po powrocie do strony z listą będzie widać tylko te, które zostały podane, oczywiście o ile są w bazie serwisu. Można też użyć fragmentu(ów) nazw do przeszukiwania/filtrowania listy.

C.png

C.png

Kolejny news dla użytkowników. Wczoraj późnym wieczorem uruchomiłem nową funkcjonalność. Dla wielu pewnie zbędna, ale komuś może się przydać. Chodzi o możliwość dodania do katalogów z linkiem zwrotnym. Można umieszczać adres strony z linkiem zwrotnym w projektach, potem jest on wysyłany do katalogu, ale tu UWAGA, aby strona z linkiem ostatecznie była widoczna w formularzu konieczne jest wybranie w katalogu strony do podlinkowania. Dla bardziej zaawansowanych: można użyć tagu [THIS] (np. w parametrze), który przed wysłaniem adresu jest zamieniany na adres katalogu, do którego aktualnie dodajemy stronę. Może się to przydać szczególnie tym, którzy katalogują swoje katalogi przy odrobinie wiedzy, umiejętności i pracy można zautomatyzować tworzenie back-linków, bo tak na prawdę stron we własnym katalogu nigdy za wiele ;)

Swoją drogą jeśli ktoś chce mieć taką możliwość mogę napisać odpowiedni skrypt na zamówienie, kontakt PM.

Poza tym, przy okazji testowania nowej funkcjonalności odsłoniła się kolejna słabość katalogów, w około połowie "z linkiem zwrotnym" nie da się dodać wpisu bo nie ma na liście wyboru żadnej strony do podlinkowania. Według mnie trochę "wioska" ze strony ich właścicieli, ale gorsze rzeczy już widziałem. Tak czy inaczej oznacza to małe poprawki dla bota, a w efekcie na publikowanej liście, typ BL który nie działa zmieni się na I.

Przy okazji promocja na dziś do potestowania:

I875LAI6

336Q352C

27TQZCZZ

Jak ktoś nie pamięta jak to działa: jeden kod może być używany w tym samym czasie na jednym komputerze, więc jeśli jest zablokowany, można spróbować kolejny (dlatego dałem 3). Kiedy ktoś skończy pracę z kodem jest zwalniany po kilku minutach i może być użyty przez kogoś innego. Wszystki ważne 24h od aktywacji.

C.png

C.png

• 2 tygodnie później...

Drobna zmiana po stronie prezentacji. Jako że ostatnio przybyło sporo katalogów w bazie przesunąłem o trzy dni "kolor żółty" i o 1 dzień "kolor czerwony" oznaczający nieudane aktualizacje, a z ww. powodu czasem nie było to prawdą, po prostu bot się przepracowywał ;) i czasem nie było na czas.

C.png

C.png

Znowu ja. Tym razem informacja/prosba do tych którzy dziś zgłaszali nowe katalogi do listy poprzez formularz na stronie. Jako że jakaś menda dobrała mi się do serwera niektóre zgłoszenia z dnia dzisiejszego zostały/zostaną zagubione dlatego trzeba będzie powtórzyć zgłoszenie po północy

C.png

C.png

• 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...

Pododawałem swoją stronę w kilku katalogach i przy kolejnym wyświetla

Fatal error: Cannot use string offset as an array in /home/moneronn/domains/moneron.pl/public_html/seokatalogi/adder.php on line 113

To jest jakiś problem z konkretnymi katalogami, ponieważ jak na chwilę włączyłem wszystkie katalogi bez filtra, to wyświetlił się katalog. Później zaznaczyłem tylko darmowe i już zamiast katalogu wyświetlił się błąd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności