Skocz do zawartości

long tail

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , dziś postanowiłem rozpocząć pozycjonowanie mojej strony metodą długiego ogona. Adres strony to best-film.pl

Postanowiłem , że podlinkował podstrony będę za pomocą systemu gotlink.pl , później dodam linki z artykułów oraz linki z linkme.pl. ( nie posiadam żadnego XR , Publikera i innych. Lecz powoli przymierzam się do kupna między innymi publikera , samurai markets , scrapebox)

Z tego co rozumiem, aby pozycjonowanie longtail miało jakikolwiek sens i żeby można było to nazwać pozycjonowaniem długiego ogona, trzeba pozycjonować tysiąc i więcej fraz na odpowiednie podstrony.

Dziś dodając RĘCZNIE adresy i anchory do systemu gotlink doszedłem do wniosku że to syzyfowa praca ponieważ ilość podstron w serwisie jest zbyt duża i żeby wszystko wklepać ręcznie trzeba poświęcić kupę czasu, a na to aż tak sobie nie mogę pozwolić.

Więc mam do was takie pytanie czy wybrać tylko kilka fraz i pozycjonować , czy może istnieje jakiś automat co opracuje gotowe pliki CSV w postaci anchor1;anchor2;anchor3;link .

Sam myślałem żeby zlecić napisać komuś automat, który by tworzył taki plik lecz nie wiem jak rozwiązać problem kilku anchorów. Niby jeden może być pobierany z title , no ale jeden nie wystarczy ponieważ linkowanie strony pod jedno słowo kluczowe to grzech :) , więc może jakieś sugestie ?

Dieta kopenhaska -najskuteczniejsza dieta !

Najnowsze stylizacje modowe !

chyba nie za bardzo rozumiesz pojecie long tail - długi ogon osiąga się zoptymalizowaną konstrukcja linkowania wewnetrznego i kierowaniem linków na kategorie / subkategorie , no i na początku radziłbym zbierać linki stałe a nie zaczynać od systemów ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

AFAIK w Gotlinku nie istnieje możliwość importu z CSV kilku anchorów przypisanych do tego samego adresu URL (multilink). Jedyne rozwiązanie jakie znam to utworzenie kilku pozycji dla jednego adresu, każdy z innym anchorem.

Co do generowania CSV - zwykły arkusz kalkulacyjny Ci nie wystarczy?

@ beerbant

Na razie skupiam się tylko na zdobywaniu stałych linków , głównie seokatalogi +presele. Niby yahoo pokazuje tylko 500 linków , ale obecnie dodałem stronę do około 400 seoków i 500 preseli. Obecne pozycje na główne frazy to top 6 kino online top 18 filmy online top 16 seriale online top 18 filmy top 17 seriale i dalej nie chce drgnąć, wiem że muszę jeszcze długą drogę przebyć żeby wbić się na te frazy do top 3-5. Dlatego postanowiłem, żeby przez najbliższy czas skupić się właśnie na podpozycjonowaniu słabszych fraz , aby ruch się zwiększył i żeby moje zyski wzrosły. Wtedy mógłbym pomyśleć nad budową jakiegoś małego zaplecza.

@ Sebastian

Wystarczy , tylko ja myślałem o systemie który by automatycznie przemieszczał się po stronie i tworzył taki plik ;) Tak żeby w ciągu kilku godzin mieć przygotowany plik kilku tysięcy fraz i adresów.

W sumie do tworzenia takiego pliku można było by się posłużyć tagami, które dodaję przy każdym artykule. To mogło by rozwiązać problem tego samego anchoru do jednego linka. Ponieważ do każdego tekstu dodaję 3-4 słowa kluczowe :D. A bot mógł by je pobierać z best-film.pl/tags/ to jest jakaś myśl :)

jatylkoja, przy takiej ilości BL radziłbym zastosować się do rad Beerbanta - zoptymalizuj stronę[1], dbaj o unikalne treści, zdobywaj możliwie najmocniejsze linki nie tylko na stronę główną ale również prowadzące do kategorii, podkategorii, artykułów i tagów. Koniecznie trzymaj statystyki odwiedzin słów kluczowych. Później możesz poszaleć z SWLami. Gotlink nadaje się idealnie do wzmacniania LT właśnie przez import z CSV i brak ograniczeń[2] linków w grupach.

[1] W kwestii optymalizacji Twoja strona kuleje. Przykład:

https://best-film.pl/seriale/dexter/dexter-sezon3/

Title: Sezon 3 > Seriale...

Sezon 3... jakiego serialu? Wiem, że można to wywnioskować bez odwiedzania strony z samego adresu URL, ale w TITLE tego nie masz.

[2] Nie jestem co do tego pewien. W ramach testów zaimportowałem do jednej grupy 6000 linków i punkty zostały rozdzielone prawidłowo. :-D

Taki system nazywa się sitemap, tylko kwestia konwersji. Podstawą long tail jest optymalizacja z nią można trafić do pierwszej dziesiątki. Pytanie tylko co później? Linkować na stronę główną czy losowo podstrony?

IMO Chyba podstrony i stronę główną dzięki temu linki wyglądają naturalniej.

Od strony optymalizacji moja storna jest dość dobrze skonstruowana - tak przynajmniej mi się wydaje. Aktualnie poza stroną główną linkuję również kategorie. Aktualnie planuje wprowadzić nowe unikalne jednak rozbudowane, obszerne jak do tej pory opisy towarów.

Co poza powyższymi metodami polecilibyście mi na długi ogon w moim sklepie Japan Style ?

Jak sadzicie czy jestem w stanie wiele ugrać na unikalności opisów produktów? (Zaznaczę, że aktualnie wszystkie opisy opierają się na tym samym szablonie- zmieniane są jedynie detale takie jak wymiary odzieży i jej charakterystyka.)

Japan Style sklep to nie tylko modne sukienki i tanie tuniki damskie - to tak w ramach wyjaśnienia :-)

Na każdej podstronie masz chyba po 10 linków wychodzących, błędy kodowania, chyba ani jednego własnego opisu - póki co nie masz żadnych szans na jakikolwiek long tail. Nawet w top10 głównych fraz będzie Ci ciężko wejść z takim czymś.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Pobaw się Wordpressem i dodatkami SEO do niego. Świetnym dodatkiem jest też Chmura Tagów Flash. Z samego Wordpressa i dodatków SEO można się bardzo dużo nauczyć o pozycjonowaniu i metodzie długiego ogona. Zobacz jak tam wszystko linkuje do siebie i trochę Ci się rozjaśni sytuacja. Jak już rozpracujesz Wordpressa z dodatkami SEO to będziesz mógł te metody wykorzystać we wszystkich sposobach budowania stron - nawet w czystym htmlu.

;)

Drugim dobrym autoszkoleniem jest postawienie forum np. byPrzemo. Zainstaluj do niego wszystkie możliwe dodatki SEO i zobacz jako one działają i pracują. Przy instalacji tych dodatków jest kupa roboty ale naprawdę warto - doskonałe szkolenie.

;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności