Skocz do zawartości

[ocena] szablon

michal1991

Rekomendowane odpowiedzi

W ocenie od 0 do 100, strona dostaje 6 (może 8).

Dlaczego:

- za mało kontrastu

- gryzie oczy

- za mała czcionka

- niedopasowane kolory między nagłówkiem, a zawartością strony

- strasznie statyczna

- szary niepasuje do ciemnozielonego

add:

https://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...chal.ovh.org%2F

Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze!

AQQryp- zielony to też kolor... Co do treści to dodałem troszeczkę.

vegitaluk- o jaki kontrast Ci chodzi: między tłem, a czcionką, czy między tłem div'a głównego, a tekstem, a może jeszcze między jakimiś innymi elementami?

lenczewski- o jaki kontrast Ci chodzi? Jaki kolor powinien mieć nagłówek?

Pozdrawiam

Michał

Polecam: Eczytniki

Zdecydowanie bez zachwytu. Lubię proste i przejrzyste projekty, ale ten szablon choć prosty - przejrzysty nie jest. Nie mam nic przeciwko zieleni - jednak tutaj jak dla mnie jest zbyt wiele zgniło zielonych odcieni. Top sprawia wrażenie brudu. Zapewne te paski w tle topu są zamierzone - ale wyglądają jak zbyt mocno skompresowany gradient. Całość jest smutna - zbyt smutna. Po prawej stronie teksty stykają się z ramką strony - a taki "brak oddechu" nie wygląda najlepiej. Myślę, że warto dać drobny padding - choćby 5px. Skoro już postawiłeś na taki smętny minimalizm - to mógłbyś zdefiniować style detali - np. linii.

Ogólnie gdybym zobaczyła gotową stronę na takim szablonie - to musiałaby mieć naprawdę atrakcyjną treść, żebym szybko z niej nie uciekła. Monotonna kolorystyka, zerowa oryginalność układu + nieciekawa typografia. Generalnie nie ma na czym "zawiesić oka".

Szablon najlepiej wygląda w Operze
To stwierdzenie dyskwalifikuje Twój "szablon" jako szablon strony!

Szablon powinien wyglądać tak samo niezależnie od przeglądarek przynajmniej tych w miarę aktualnych > IE4.0

W kwestii oceny powiem wprost [wybacz]: jest brzydki jak kupa :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności