Skocz do zawartości

Lokalny serwis ogłoszeniowy na WP

Elegant

Rekomendowane odpowiedzi

Z pomocą stworzyłem lokalny serwis ogłoszeniowy na WordPressie dla miasta Kościerzyna. Proszę o cenne uwagi i opinie. Zachęcam też do dodawania swoich ogłoszeń.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Wtyczka, dodaje ogłoszenie z wykorzystaniem formularza, a potem ja to akceptuję i dodaję tagi jak mi pasuje

Szczerze mówiąc, nie ma tu co oceniać, a skórka do wymiany bo wygląda strasznie. Najładniejszy w tym serwisie jest top :P

Przykładowo jaką skórkę możesz zaproponwać, kolorystykę itp. Chciałbym się na czym wzorować zmieniając. Mi osobiście się podoba.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

Oczywiście masz rację, to wszystko rzecz gustu, nie mniej jednak serwisy ogłoszeniowe mają to do tego że spędza się na nich " troche czasu " a więc serwis musi być mily i przyjazny dla oka, a nie męczyć, te kolory są zbyt jaskrawe mnie osobiście męczą, męczą moje oczy, sama kolorystyka jest okey, ale bardziej stonowana, to nie jest sklep z zabawkami dla dzieci...;p To moja skromna opinia.

P.S Top najładniejszy...;p

To nie jest wtyczka ogłoszeniowa a jedynie wtyczka do tworzenia formularzy. Takich pluginów jest sporo w sieci do wyboru.

Skórka do zmiany, nieczytelna - wyglądem przypomina spamowaty katalog (zwłaszcza kolorystyka).

Zdecydowanie formularz do poprawy, w takim serwisie formularz to podstawa - weryfikacja w czasie rzeczywistym, formularze do zdjęcia powinny być też dynamicznie dodawane.

(np. 600123123 - tylko cyfry, bez myślników i spacji!) - tym się powinien zająć skrypt w JS i potem PHP.

Skąpisz rozmiarem zdjęcia.

Skoro ogłoszenia dla Kościerzyna i okolic to miejscowości powinny być na liście i w przypadku wybrania z listy inna pojawia się pole tekstowe do podania.

Generalnie do d. Myślałem, że w dzisiejszych czasach wszystko się robi zgodnie z zasadą "nie każ mi myśleć".

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

Joomla ma już gotowy moduł ogłoszeniowy zintegrowany z płatnościami, wiec poco postawiłeś to na WP ( jeżeli już ma być za darmo) nie rozumiem

O jakim dodatku piszesz?

Skórka do zmiany, nieczytelna - wyglądem przypomina spamowaty katalog (zwłaszcza kolorystyka).

Zdecydowanie formularz do poprawy, w takim serwisie formularz to podstawa - weryfikacja w czasie rzeczywistym, formularze do zdjęcia powinny być też dynamicznie dodawane.

(np. 600123123 - tylko cyfry, bez myślników i spacji!) - tym się powinien zająć skrypt w JS i potem PHP.

Skąpisz rozmiarem zdjęcia.

Skoro ogłoszenia dla Kościerzyna i okolic to miejscowości powinny być na liście i w przypadku wybrania z listy inna pojawia się pole tekstowe do podania.

Generalnie do d. Myślałem, że w dzisiejszych czasach wszystko się robi zgodnie z zasadą "nie każ mi myśleć".

Gdyby ta strona nie miała być zapleczem, postarałbym się bardziej. Formularz robił mi ktoś, dopiero z czasem sam się przekonałem jak to działa, czyli że w numerze telefonu nie można dodawać myślników czy spacji, dlatego dodałem informację, żeby wpisywać ten numer prawidłowo. Miejscowości są moim zdaniem zbędne a jak ktoś na upartego chce, to może skorzystać z tagów. Kolorystyka może się nie podoba, ale wówczas proszę wskazać stronę/szablon/kolory, która kolorystyka się podoba, którą wg Was powinienem zastosować.

Tworząc ten serwis wzorowałem się na dobrze działającym i spełniającym swoje funkcje jak https://ogloszenia.trojmiasto.pl. Tam także nie ma miejscowości do wyboru. Na dobrą sprawę można przyczepić się do wszystkiego. Ja wymagałem żeby to była prosta strona będąca zapleczem, do której można dodać za free ogłoszenie - darmowy content a ktoś inny może wymagać - żeby to był profesjonalny serwis ogłoszeniowy, za stworzenie którego lub sam skrypt trzeba by zapłacić kilkaset złotych.

Jeśli chodzi o kolorystykę, który serwis ogłoszeniowy warto wziąć jako wzór?

DJ_classifieds ogłoszenia

Hmm... nie wiedziałem o tym dodatku. Znasz może jakiś adres strony, na którym to już jest zainstalowane?

Ja na tym postawiłem ogłoszenia ogrodnicze

Niestety dodatek nie jest idealny - ma sporo wad - wymaga trochę czasu (którego ja niestety wiele stronce nie poświęciłem i odłożyłem na "luźniejszy okres").

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności