Skocz do zawartości

Konieczność tematycznego powiązania zaplecza

Drapeta

Rekomendowane odpowiedzi

Hey! Tak jak w temacie... Szukam konkretnej i krótkiej odpowiedzi :) Choć pytanie będzie zakręcone :P Mam stronę wielotematyczną i będę budował zaplecze :P Czytałem na PiO o budowaniu zaplecza i kojarzę, że dobrze by było tematycznie powiązane. Jakie to ma znaczenie? Czy to takie ważne? Po co to? Rozumiem, że wtedy strony zaplecza dostają więcej mocy w danym temacie i tą moc przekażą najważniejszej. Ale co gdy strona jest wielotematyczna? Powiedzmy, że szkielet każdej strony zaplecza będzie pod keywords najważniejszej, a reszta to będzie treść o samochodach, o ogórkach, o Dodzie, o wrotkach i tak dalej. Czy to nie zaszkodzi?

Konkluzja: Jeśli zrobię zaplecze o d... marynie i te strony nabiorą mocy, czy przekażą ją stronie o innej tematyce?

I ostatnie... Przekierowanie 301 jest super, ale z tego mogę być bany, prawda? Jak daję odnośniki do strony najważniejszej, to ile około mocy przekaże? Z 25%? 100% :) W 100% nie wierzę i wiem, że ciężko na to pytanie odpowiedzieć, ale może ktoś wie? Chętnie podziękuję buttonem. Pozdrawiam i DZIĘKI!

P.S. Czy Google jest głupie? Pewnie nie :P Ale czy dam treść bezsensu, to jak google to wykryje? Powiedzmy dam 100 tytułów utworów. Jak Google to potraktuje? Ile procent musi być 'mocnych keywords' i ile 'dopełnienia'? Jak na boisku - masz z 3 cracków, a reszta od czarnej roboty. Czyli np. 3 tytuły piosenek, a do tego z 5 zdań opisujących każdą? DZIĘKI!

Same tytuły piosenek, raczej nie są czymś unikalnym, zastanów się nad pisaniem tekstów po 1000 znaków każdy i wplatanie w nie fraz które Cię interesują. Taki tekst można napisać w parę minut, a moc pozycjonerska, na pewno będzie znacznie lepsza. Pamiętaj żeby były to teksty unikalne, choćby częściowo powiązane z tematyką strony, na przykład dlatego że w tekst o architekturze wnętrz ciężko wpleść frazę np. "darmowe gry".

Jeśli jesteś mieszkańcem Rypina bądź okolic, odwiedź koniecznie Forum Rypin i sprawdź co dzieje się w Twoim regionie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności