Skocz do zawartości

Zniknęła strona ?

hummer

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Pozycjonuję stronę głównie na 2 frazy. Jednak w 80% na jedną, jest ona w top4 na dane słowo kluczowe.

Jednak na drugą frazę strona była w top 10, kilka dni temu zniknęła całkowicie na tą frazę, nie ma jej w pierwszych 15 stronach, a była w top 10 na pierwszej stronie.

Dodam że nie pozycjonowałem jej tak bardzo więc żeby dostać bana lub filtra to raczej nie było powodu.

Strona ma ponad miesiąc.

Macie może jakieś pomysły co to może być?

Czy kiedykolwiek spędziłeś miłe chwile przed ekranem komputera? Internetowa gra Tibia IP Changer pokaże Ci wirtualne krainy które i Ty musisz zwiedzić.

Jeśli strona ma ponad miesiąc to zapewne skończył się bonus od G dla nowej strony.

Dodawaj cały czas linki nawet na tą frazę która zniknęła, zapewne się niebawem pojawi :)

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

- zwykłe zawirowanie bardzo często występujące

lub

- negatywna ocena strony na podaną frazę ze strony google i źle dobrane metody pozycjonowania na tę frazę

skończył się bonus od G dla nowej strony

FSB istnieje tylko w wyobraźni. Jak masz dowody, że się mylę, to śmiało je przedstaw

dymna.jpg

Początkujący - dowody dowodami, kilka stron już od podstaw zaczynałem linkować i w kilku z nich takie bonusy miałem - być może wynikają one z "mielenia" przez G informacji, ale moim zdaniem 2-3tygodniowe top5 to bonus

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

Ja tak miałem właśnie ostatnio. Po miesiącu na wiele fraz top5-top10, cały czas lekko linkowana, bo dość łatwe frazy. Po miesiącu wypadło wszystko do top20 mimo że linki cały czas dochodzą więc sądziłem że będzie top 3 a jest top 20 :)

Jeżeli szukasz ubranek niemowlęcych znajdziesz je w sklepie https://lencia.pl

ale moim zdaniem 2-3tygodniowe top5 to bonus

i niech tak pozostanie - Twoim zdaniem. Nie należy jednak z tego tworzyć teorii.

dziennie buduję kilkanaście - kilkadziesiąt stron... i w wyniku efektu skali stwierdzam jednoznacznie:

moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak FSB

cały czas lekko linkowana, bo dość łatwe frazy

spróbuj mocniej podlinkować, to zobaczysz, co się wydarzy :)

dymna.jpg

Nie wiem o co się oburzasz Początkujący?

Forum służy do wymiany zdań i poglądów, jakie mam takie pisze, a czy ktoś w to wierzy i posłucha czy ma inne zdanie to już jest jego rzecz.

Napisałem co myślę, możesz tak samo uważać albo i nie, natomiast przekrzykiwanie kogoś i wmawianie mu swoich racji nie powinno mieć tu miejsca

Nie wiem o co się oburzasz Początkujący?

nie ma we mnie ani krztyny oburzenia

to dział dla początkujących

tutaj ludzie się uczą, więc niech się uczą faktów, a nie przypuszczeń

wmawianie mu swoich racji nie powinno mieć tu miejsca

dokładnie, jak napisałeś:

pozostańmy przy faktach, nie zaś przy swoich racjach:

fakt jest taki: jakby FSB istniało, przy ilości stron, które są tworzone przez szacowne tutaj gremium, na wszystkich frazach TOP10 byłoby każdego dnia inne i nasz zawód w ogóle by nie istniał, bo nie można by nad tym zapanować.

... a fakty mimo wszystko są inne.

dymna.jpg

Skoro liczą się fakty to niezależnie czy są to bonusy od G czy też 2-3 tygodniowe zawirowania spowodowane "mieleniem" danych fakt jest taki że niejednokrotnie z powodu jednych lub drugich działań niektóre strony znajdywały się przez krótki okres czasu na pozycjach wyższych niż zasługiwały

niektóre strony znajdywały się przez krótki okres czasu na pozycjach wyższych niż zasługiwały

duża część stron pozycjonowanych: szczególnie ta część, która jest zapleczem, ale poprawnie wykonanym, znajduje się na wyższych pozycjach niż zasługuje... i to nie przez krótki czas :) taki proces nazywamy pozycjonowaniem. Jeśliby zasługiwała, nazywałoby się to "pozycjonowaniem naturalnym" :)

Ludi, nie widzę przeszkód, żebyśmy wspólnymi siłami wykonali test na FSB: Ty zrób stronę, która dostanie ten bonus na jakiejś frazie, a ja wszystkim ujawnię trochę danych z tej frazy: niech każdy na tej podstawie wyciągnie własne wnioski.

Możemy przyjąć, że ogłosisz frazę, mi na PW wyślesz adres strony testowej, która Twoim zdaniem powinna otrzymać FSB (stronki nie upubliczniaj), a po miesiącu najpierw przedstawię fakty Tobie, a później je upublicznimy w dziale dla początkujących.

Może jesteś w stanie mnie przekonać do swojej teorii o FSB. W końcu Panda wiele rzeczy pożarła w tym roku, to może "wydaliła" wreszcie ten legendarny twór, jakim jest FSB.

Jeśli tak jest, możesz się spodziewać z mojej strony wielkich braw i poważania dla każdej teorii, którą ogłosisz.

Co Ty na to?

dymna.jpg

Nie mam zamiaru podejmować w tej kwestii żadnych testów i rozgryzać algorytmu G z jakich powodów tak się dzieje że niektóre strony przez kilka dni utrzymują się wyżej w pozycjach później spadają. Ten temat niejednokrotnie był poruszany i to jest faktem. Badanie przyczyny dlaczego tak się dzieje nie jest mi do szczęścia tak na prawdę potrzebne. To co piszę tutaj posiadam z własnego doświadczenia - miałem taki przypadek i na jego podstawie wyciągam wnioski słuszne bądź mniej słuszne.

duża część stron pozycjonowanych: szczególnie ta część, która jest zapleczem, ale poprawnie wykonanym, znajduje się na wyższych pozycjach niż zasługuje... i to nie przez krótki czas wink.gif taki proces nazywamy pozycjonowaniem. Jeśliby zasługiwała, nazywałoby się to "pozycjonowaniem naturalnym" wink.gif

Dziękuję za wyjaśnienie na czym polega pozycjonowanie drogi kolego :)

Bonus, czkawka, "mielenie" te wszystkie określenia dotyczą tego samego i niejednokrotnie je zauważyłem. Chcesz to wierz, nie to nie, ale nie warto dalej rozmywać tego tematu spekulacjami - każdy napisał co uważa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności