Skocz do zawartości

Czy istnieje takie narzędzie...

hekko

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzmy, że mam stronę która wystartowała niedawno i czy istnieje takie narzędzie które wejdzie na każdą podstronę i zliczy je ? Szacując ile ich jest ?

nie wiesz ile masz stron we własnym serwisie? :)

Skorzystaj z któregoś narzędzia do tworzenia map stron (zawierającego crawler) masz je na stronie: https://code.google.com/sm_thirdparty.html

w części "Online Generators" masz skanery on-line

a w części "Downloadable Tools" programy do ściągnięcia

edit: właśnie doczytałem w tytule wątku że chcesz "przewidywaną" liczbę stron - teraz to nie rozumiem jakiego narzędzia szukasz... ale powodzenia :)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

To pytanie nie jest do końca takie śmieszne, biorąc pod uwagę fakt, ze site:domena potrafi pokazać do 10 razy więcej podstron niż serwis pod adresem "domena" w rzeczywistości ich posiada!

Z drugiej strony wielkość site:domena ma pewne znaczenie dla wyników, ergo taka przewidywarka mogłaby nieco wnieść do pozycjonowania :rotfl:

Może x10 to jeszcze mało i można zrobić np. x100!? :)

Pzdr,

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

...biorąc pod uwagę fakt, ze site:domena potrafi pokazać do 10 razy więcej podstron niż serwis pod adresem "domena" w rzeczywistości ich posiada!

Czy nie wydaję się Tobie, że takie różnice mogą wynikać z błędów po stronie programisty !? Mam tu na myśli sesje i np adres z www i bez www !?

Masz dowody na to, że side: pokazuje więcej niż jest naprawdę ?

nie do końca nazywaj to błedami. Na ostatniej stronce jaką robiłem wstawiłem kod który w adresie strony wstawiał liczbę losową:

$i1 =rand(1,9);
$i2 =rand(1,9);
$i3 =rand(5,$i2*3);
$adres = $host . "/arch/item,".$i2."1".$i1."4".$i3."/strona.html"

...a następnie przy odczycie paramertów ucinał niepotrzebne ciągi cyfr.

Dzięki temu google zindeksował 9*9*22 (1782) razy więcej stron, a zmienna która kierowała do właściwego wpisu w bazie nadal była liczbą przez co jej filtrowanie staje się bardzo łatwe (is_numeric)

Masz dowody na to, że side: pokazuje więcej niż jest naprawdę ?

Wykluczam oczywiste błędy w postaci sesji itp. Tak, znam serwis który teraz ma 600 tys. z groszkami w site:, w rzeczywistości nie ma wiecej niż 100 tys. z czego nie wszystko jest jeszcze zindeksowane przez G.! Przy czym, tak ze dwa tygodnie temu miał już ponad 800 tys.! w site:, natomiast kilka dni temu, na jednym z czterech "dziwnych" DC miał zaledwie około 300 tys. ale się wróciło do ponad 600tys.

Długotrwałe śledztwo nie wykazało przyczyn w postaci błędów programisty, a po Googlach spływa to .... :D

Pzdr,

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności