Skocz do zawartości

czy ilość podstron ma wpływ na pozycję

mundek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

pytanko mam takie jak w temacie. Czy stronę z dużą ilością podstron łatwiej wypozycjonować od takiej powiedzmy z pięcioma podstronami.

mam na myśli stronę mająca powiedzmy 5000 podstron.

pytam gdyż przeczytałem na tym forum jedną z porad, że musisz zrobić dobrą stronkę z dużą ilością podstron

pozdrawiam

Większa ilość podstron to więcej linków wewnętrznych, czyt. tym lepiej. Natomiast co do samego SEO to nie kładłbym na jednej szali wagi linków przychodzących i ilości podstron. Nie ma problemu z wypozycjonowaniem 5 stronicowej wizytówki firmowej czy jakiejś stronki informacyjnej.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Tak. Duża ilość podstron ułatwia pozycjonowanie. Nie oznacza to jednak, że jest to decydujący czynnik.

Poza tym gdy zadajesz takie pytanie to tak jakbyś zapytał czy duża ilość podstron ma wpływ na położenie domeny w SERP (na jej pozycję w SERP) a chyba nie do końca o to chodzi.

Poszukaj tu na forum o czymś takim jak "długi ogon" (long tail) to zrozumiesz co miałem na myśli pisząc, że "nie o to chodzi". Wtedy też docenisz inną wartość dużej ilości podstron niż tylko "pozycję domeny w SERP".

Poza tym gdy zadajesz takie pytanie to tak jakbyś zapytał czy duża ilość podstron ma wpływ na położenie domeny w SERP (na jej pozycję w SERP) a chyba nie do końca o to chodzi.

Poszukaj tu na forum o czymś takim jak "długi ogon" (long tail) to zrozumiesz co miałem na myśli pisząc, że "nie o to chodzi". Wtedy też docenisz inną wartość dużej ilości podstron niż tylko "pozycję domeny w SERP".

Erbit - domniemam, że @mundek pyta właśnie o wpływ dużego site na SERP'y strony głównej pozycjonowanego projektu. Przynajmniej ja tak to zrozumiałem.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

to zależy jakie to będą podstrony. Jeżeli będziesz na nich miał dużo treści i to zgodnej ze słowami kluczowymi na które pozycjonujesz, to może to mieć wpływ.

Podczepie się z jednym pytaniem. Czy wizytówka też może zdobyć page rank?

Nowoczesna kwiaciarnia internetowa - kwiaty na każdą okazje!

Praca za granicą Praca w Niemczech Praca w Unii Europejskiej Praca w Norwegii

może

mam kilka wizytówek firm z PR 2-3 i to na w miare młodych domenach

Galeria Kawy i Herbaty CZARODZIELNICA - zapraszam po dobrą kawkę i herbatę w Łodzi
Stacja Kontroli Pojazdów Łódź
Druk na szklepanele szklane na ściany, obrazy na szkle

może

mam kilka wizytówek firm z PR 2-3 i to na w miare młodych domenach

Ja też doświadczyłem tego, ale PR nie zmienia się z dnia na dzień :D do tego trzeba czekać miesiącami.

Zapraszam do zakładu stolarskiego oferującego między innymi schody drewniane podkarpackie.

Oj zmienia się zmienia.

I to bardzo często ( a w zasadzie najczęściej nie da się tego ani uzasadnić ani przewidzieć).

Pozdrawiam,

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Więcej podstron to więcej możliwości linkowania wew. Jeśli chodzi Ci tylko o kilka fraz (nie o long tail) to też możesz wykorzystać dobrze przepływ mocy w serwisie aby wzmocnić te kilka fraz rozlokowanych na kilka konkretnych podstron.

Linkowanie wewnętrze spełnia swoją rolę jeśli jest każdy url jest również solidnie podlinkowany lub jeśli są to frazy bez konkurencji.

Jeśli jest to choćby troszkę konkurencyjna fraza, miażdżąca siła tematycznych linków zewnętrznych, da tyle przy likowaniu wewnętrznym że zamiast być na 250 pozycji będziesz na 230. Czym lepsza pozycja tym bardziej w takiej sytuacji różnica w rankingu się zaciera.

Natomiast jeśli chodzi o pytanie główne, różnica jest tak znikoma iż można uznać ją za nieistotną i nie ma sensu się na niej skupiać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności