Skocz do zawartości

SB4 - nowa wersja Seo Bohatera

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zacytuję kawałek tekstu z pomocy programu:

Jeżeli jednak posiadamy własną bazę adresów, możemy dokonać ponownej aktualizacji kategorii w tych katalogach. Ważne! Zanim dokonamy aktualizacji kategorii należy przetestować dostępność stron (zakładka testu dostępności), ponieważ program przy aktualizacji kategorii bierze pod uwagę tylko strony dostępne (oznaczone jako dostępne po teście dostępności).

;-)

pozdrawiam

Grzegorz

już wiem w czym problem, w pliku były tylko adresy bez tego formatu "adres";"pr";skrypt" itd.

program nie rozpoznaje czy to seokatalog czy coś innego

powinna być opcja importu z txt i przypisania tym adresom że są np. seokatalogami

w bazie mam same adresy seoków, jak mogę im przypisać skrypt=sekatalog (teraz jest INNY) - zapytanie SQL?

Ostatnio modne są multikody w katalogach. Przydałaby się opcja automatycznego wklejania kodu do odpowiedniego pola.

Druga sprawa jak to jest z tymi tagami. Przy imporcie wpisuje do tych pól tag i mi go nie nie zapisuje. Tak samo z tematyką i uwagami. Muszę to bezpośrednio robić w pliku csv.

Witam

Dostępne są wersje programów pozwalające na przeniesienie projektów z Seo Bohatera w wersji 3.1 do SB4 i SB4 Edytora.

1. Ściągamy plik https://www.sb4.cyfropolis.pl/zasoby/sb3-sb...eksport-sb4.exe i kopiujemy go do głównego folderu Seo Bohatera w wersji 3.1. Uruchamiamy ten plik i klikamy w menu na opcję "Eksport do SB4". Dane zostaną zapisane do pliku tekstowego, którego nazwę wybieramy na koniec operacji eksportu.

2. Ściągamy plik https://www.sb4.cyfropolis.pl/zasoby/sb3-sb...-import-sb3.exe i kopiujemy go do głównego folderu SB4 Edytora. Uruchamiamy ten plik i klikamy w menu na opcję "Projekty/Import projektów z SB3". Otwieramy plik tekstowy uprzednio wyeksportowany w SB3. W bazie programu powstaną grupy i projekty z odpowiednimi tekstami i parametrami z SB3.

3. Ściągamy plik https://www.sb4.cyfropolis.pl/zasoby/sb3-sb...-import-sb3.exe i kopiujemy go do głównego folderu SB4.

Uruchamiamy ten plik i klikamy w menu na opcję "Projekty/Import projektów z SB3". Otwieramy plik tekstowy uprzednio wyeksportowany w SB3. W bazie programu powstaną grupy i projekty z odpowiednimi zestawami ustawień, w których zostaną też ustawione źródła tekstów zaimportowane w SB4 Edytorze.

Ponieważ "przezorny zawsze ubezpieczony", import do SB4 i SB4 Edytora najlepiej zrobić na początku na kopiach tych programów. Tzn. kopiujemy całe foldery obu programów w inne miejsca i tam testujemy import. Jeśli wszystko się powiedzie możemy dokonać importu jeszcze raz w oryginalnych folderach obu programów.

pozdrawiam

Grzegorz

Przydałaby się pozycja w skryptach: "Web-news".

Edit:

potrzebuje opcji takiej, która by dawała możliwość osobnego wyeksportowania adresów katalogów do których została dodana strona. Dlaczego po dowolnym przefiltrowaniu listy katalogów nie pokazuje mi, że już do tego katalogu było dodane i wpis oczekuje?

Chciałbym zapytać czy byłaby możliwość, aby edytor ukazywał linijkę lub podkreślał, który znacznik jest ewentualnie nie domknięty?

Przy pisaniu tekstów długości 7-8 tysięcy znaków, robi się niemały problem.

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

to akurat jest kosmetyka :)

jak zostana wprowadzone poprawki krytyczne to tez doloze jeszcze kolejna liste kosmetycznych poprawek - nie chce przerazac autora ich iloscia wiec siedze cicho :)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności