Skocz do zawartości

SB4 - nowa wersja Seo Bohatera

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

@Zbigniew

Już chyba wiem o co chodzi. Chyba przy zamykaniu programu coś się przestawiło i zapisało błędnie wysokośc panelu z ikonkami nad tabelą adresu.

Trzeba otworzyć plik sys\ustawienia.ini i znaleźć taką sekcję

[Formant Microsoft Web Browser Control]

I zmienić wartości, np:

top=1

lef=1

wid=292

hei=25

vis=1

pozdrawiam

Grzegorz

p.s. proszę o info czy o to chodziło

• Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Hmmm, przy bazach nic nie grzebałem. Ale to zawieszenie może było tylko dłuższym mieleniem w bazie, a potem system dałby już parę rzeczy do cachu i byłoby ok?

pozdrawiam

Grzegorz

Witam

sprawdziłem, ale niestety bez skutków - po jakimś czasie strona zostaje otworzona, ale kolejny jakiś ruch powoduje znowu przywieszenie programy.

Jeden rdzeń procesora zostaje obciążony do 100% i zaczyna się zapełnianie ramu do 100%.

Zrobiłem taki test.

zainstalowałem od nowa SB4.2.6

założyłem nowy projekt

ustawiłem od nowa projekt

zaznaczyłem tak jak w oryginalnym projekcie strony jako dodane i oczekujące

dałem sprawdzenie konta pocztowego (ściągnął pocztę i zamknął zadanie poprawnie - wyświetliło się OK).

niby było ok, ale jak dałem filtrowanie program znowu się przywiesił i zaczął obciążać procesor i zapełniać ram.

Może podesłać swoją bazę na PW ?

wersja SB4.2.4 działa poprawnie, jakieś pomysł ?

Windows 7 32bit

P.S. wersja SB4.2.6 nadal na stacjonarnym z Windows 7 64bit u mnie nie działa :-(

Pozdrawiam.

P.S. wersja SB4.2.6 nadal na stacjonarnym z Windows 7 64bit u mnie nie działa :-(

U mnie podobnie. Pomimo dużej pomocy Pana Grzegorza za co bardzo dziękuję (niejedna spora firma mogłaby się uczyć odpowiedniego podejścia do klienta) :D

Starsze wersje daje się uruchomić ale kłopot jest z aktualną. Miał ktoś może problem przy Windows 7 64 bity i rozwiązał to?

Tymczasem przerzucę się na laptopa i Vistę bo tam nie powinno być problemów :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Miał ktoś może problem przy Windows 7 64 bity i rozwiązał to?
Dołączam się do pytania. U mnie na stacjonarnym (Win 7 64 bit), żadna z wersji SB4 nie chce działać. O dziwo na laptopie z dokładnie tym samym systemem (instalowany z jednej płytki) wszystko działa jak należy :)

Tym sposobem zostałem uziemiony na SB3 czekając na działającą wersje albo reinstalke systemu :)

Witam

Będę musiał przebudować i dostosować program do niektórych wersji 64 bitowych. Poproszę o sprawdzenie poniższego testowego programu i informację czy zadziałało otwieranie 10 adresów i onetu.

Po rozpakowaniu, uruchamiamy program (w razie czego na prawach admina).

https://www.seo.cyfropolis.pl/zasoby/sb4x.zip

pozdrawiam

Grzegorz

Witam

Będę musiał przebudować i dostosować program do niektórych wersji 64 bitowych. Poproszę o sprawdzenie poniższego testowego programu i informację czy zadziałało otwieranie 10 adresów i onetu.

Po rozpakowaniu, uruchamiamy program (w razie czego na prawach admina).

https://www.seo.cyfropolis.pl/zasoby/sb4x.zip

pozdrawiam

Grzegorz

Witam

U mnie program uruchamia się nawet bez praw administratora.

Po kliknięciu na guzik "10 adresów" w kolumnie po lewej wyświetla się 10 adresów, po każdym kliknięciu lista zwiększa się o 10. - nic się nie wyświetla w prawym oknie.

Po kliknięciu w "onet" otwiera się strona w prawym oknie, po kolejnym kliknięciu kolejne okno - wygląda ok.

Nie zgadza się u mnie szerokość okna na otwarte zakładki, prawy trójkąt nie znajduje się na końcu po prawej stronie tylko bliżej środka okna z otwartą stroną onetu.

komp stacjonarny z Windows 7 64bit (na którym nie uruchamia się SB4)

Pozdrawiam

Ok, dzięki za test. To prawidłowe działanie.

Jeśli chodzi o wygląd, to nie ma w tym momencie znaczenia, tu chodziło tylko o test z innym podejściem do pewnych komponentów w programie.

Teraz przepiszę (większość to tylko kopiowanie) program od nowa i może na koniec tygodnia będzie wersja na win7 64.

pozdrawiam

Grzegorz

Aktualizacja SITE działa u mnie bardzo słabo. Średnio na 100 adresów SITE wyświetla się zaledwie na kilku adresach, na większości jest wartość -1. Też tak macie?

I druga kwestia: jaki powinien być wynik operacji sprawdzania dostępności katalogów. Czy są one jakoś oznaczone? Niedostępne znikają z bazy? Na filmiku na stronie widać tylko początek sprawdzania.

Pozdrawiam.

Sprawdzanie zależy tutaj w dużej mierze od ilości i jakości adresów proxy. Po prostu jeżeli skorzysta się tylko z tych dostępnych przez program, to może być za mało. Najlepiej gdyby mieć kilkaset i to high-anonymous.

Przy teście dostępności, jest to zaznaczane w bazie i można potem w filtrowaniu odhaczyć, żeby nie wyświetłało niedostępnych.

pozdrawiam

Grzegorz

importujac liste katalogow w formularzu mozemy wpisac tagi, jednak zdaje sie ze to pole jest kompletnie ignorowane

dopiero wpisanie tagow w csv podczas importu jest skuteczne

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

W sytuacji, gdy mam np. do jednej strony 20 opisów i chcę wygenerować teksty na podstawie {Opis1|Opis2|....|Opis20} to przy każdym tworzonym tekście wyskakuje mi okienko: "Zdaje się, że w opisie są niepoprawnie zakończone łańcuchy synonimów - brak zgodności pomiędzy klamrami otwierającymi a zamykającymi łańcuch." W rzeczywistości klamry są pozamykane. Teksty się poprawnie generują ale przy np. 200 tekstach tyle samo razy muszę kliknąć "OK".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności