Skocz do zawartości

SB4 - nowa wersja Seo Bohatera

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Co do sprawdzania pr, site to jak zapuści się na 100 wątkach to idzie w miarę szybko, ale można importować z opcją aktualizacji. Wtedy program nadpisuje dane katalogów. Z tym, że był tam mały błąd, który już usunąłem w nowej wersji, którą przygotowuję. Inne rzeczy też będę starał się udoskonalić.

Nie wiem jak przyjmiecie nową wersję, ale znowu zmieniłem program dość mocno, bo musiałem przepisać parę rzeczy, dlatego, że na niektórych win7 nie chciał odpalać. Program musiałem praktycznie napisać od nowa. Oczywiście większość kodu wykorzystałem ze starego programu, więc poszło w miarę szybko.

No i też zastanawiałem się, czy nie powrócić do edytora bezpośrednio w głównym programie. Chyba tak zrobię, ale to odrobinę później. To chyba nie był całkiem dobry pomysł. ;-(

Ok, nowa wersja w pierwszej postaci może będzie już gdzieś za dwa tygodnie gotowa.

pozdrawiam

Grzegorz

• Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jakość aktualizacji pr zależy od jakości i ilości proxy. Jeśli wczyta się mało adresów proxy, które najlepiej gdyby były typu anonymous, to taki wynik jest pewny.

Daj mi znać na maila, to przyślę Ci większą listę i sprawdzisz czy będzie inaczej, ok?

pozdrawiam

Grzegorz

ale można importować z opcją aktualizacji. Wtedy program nadpisuje dane katalogów. Z tym, że był tam mały błąd, który już usunąłem w nowej wersji, którą przygotowuję. Inne rzeczy też będę starał się udoskonalić.

No tak, ale żeby zaktualizować dane we właściwosiach katalgoów, to trzeba stworzyć plik w poniższym formacie.

"adres";"pr";"skrypt";"link_zwrotny";"darmowy";"moderowany";"x";"tematyka";"uwagi";"data_powstania";"ocena";"natychmiastowa publikacja";"autorejestracja";"czarna lista";"beznadziejny";"tagi";"site";"site z www";"backlinki";"backlinki z www";"zrodlo_strony"

A nie łatwiej i prościej byłoby zrobić aktualizację pojedyńczych parametrów ? Bo teraz jak sobie sprawdzę PR w Scrapeboxie, Site w PingSeoMaster, to muszę kombinować z listami aby stworzyć taki, który będzie można zaimportować do SeoBohatera.

Czy można aktualizowac tak jak ja pisałem ?

czyli robię format:

"adres";"pr"

i aktualizuje mi tylko PR a resztę pomija ?

No i też zastanawiałem się, czy nie powrócić do edytora bezpośrednio w głównym programie. Chyba tak zrobię, ale to odrobinę później. To chyba nie był całkiem dobry pomysł. ;-(

Jak dla mnie bomba :)

Co z punktami 1, 3, 4 ?

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Będzie się robić

Super :)

Jeszcze dorzucę 3 grosze:

Brakuje mi w programie pola: Cena wpisu + segregowanie po cenie Katalogów.

Kolejną rzeczą, która mnie irytuje to brak możliwości minimalizowania i maksymilizowania okienek.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Nie działa mi podświetlanie, automatyczne wypełnianie oraz oznaczenie "nie dodany"

Tak po za tym wszystko raczej OK.

Jakieś pomysły czemu to nie działa ?

win7.

4.2.6 sb4

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

No tak, ale żeby zaktualizować dane we właściwosiach katalgoów, to trzeba stworzyć plik w poniższym formacie.

"adres";"pr";"skrypt";"link_zwrotny";"darmowy";"moderowany";"x";"tematyka";"uwagi";"data_powstania";"ocena";"natychmiastowa publikacja";"autorejestracja";"czarna lista";"beznadziejny";"tagi";"site";"site z www";"backlinki";"backlinki z www";"zrodlo_strony"

A nie łatwiej i prościej byłoby zrobić aktualizację pojedyńczych parametrów ? Bo teraz jak sobie sprawdzę PR w Scrapeboxie, Site w PingSeoMaster, to muszę kombinować z listami aby stworzyć taki, który będzie można zaimportować do SeoBohatera.

Czy można aktualizowac tak jak ja pisałem ?

czyli robię format:

"adres";"pr"

i aktualizuje mi tylko PR a resztę pomija ?

Można tak robić. Wystarczy że masz url i skrypt - reszta może być pusta.

Zrób tak:

1. Skopiuj standardowy plik CSV z bazą katalogów

2. Zostaw tylko nagłówki kolumn a całą resztę wywal

3. Zapisz sobie go pod jakąś ogólną nazwą np. 'do testów' czy coś

Teraz, gdy będziesz chciał sprawdzić sobie jakiś parametr danej listy katalogów czy precli, otwierasz ten plik CSV w którym masz tylko nazwy kolumn,

wklejasz adresy w kolumnie 'url', w kolumnie 'skrypt' wpisujesz dowolny skrypt i kopiujesz go do samego dołu (nazwa jest bez zaczenia, skoro tylko sprawdzasz site czy coś innego).

Zapisujesz plik, importujesz go do SB4 czyszcząc uprzednio listę katalogów i sprawdzasz. Po sprawdzeniu eksportujesz sobie listę z danymi do osobnego pliku.

Przy następnym podejściu z inna listą, znów otwierasz ten plik CSV 'wielokrotnego użytku', zastępujesz stare adresy nowymi, skryptu nie musisz już wypełniać bo masz (ewentualnie musisz 'dokopiować' trochę wierszy, jeśli masz więcej url'i niż wypełnionych wierszy skryptu), zapisujesz, importujesz i jedziesz dalej :)

Wiem, to miało być poprawione, ale w związku z tym, że i tak pojawi się nowa wersja, więc tam już będzie to potem zrobione.

Chyba najlepiej żeby było tak, że jeśli się oznaczy katalog flagą, to zakładka się zamknie i przejdzie się do następnej, a jeśli to będzie ostatnia, jedna zakładka, to otworzy się nowy adres w nowej zakładce.

pozdrawiam

Grzegorz

skoro przepisujesz program na nowo to taka mala lista moich sugestii zrobiona jeszcze zanim zlikwidowales forum ;)

no to teraz lista kosmetycznych i zarazem przydatnych poprawek ;)

1) podswietlenie pelnych wyrazow ktore se linkami usuwa z nich linki, dodatkowo podswietlanie dziala tylko od poczatku wyrazu tzn podswietlenie 'program' podswietli 'program'y ale nie podswietli o'program'owanie. usuwa tez spacje np z 'najnowsze programy' robi najnowsze'program'y

2) otwierajac wlasciwosci jakiegos katalogu nie powinien domyslnie ustawiac wszystkiego na 'tak' - czesto zamiast doznaczyc flagi platny na 't' musze odznaczac wszystko inne... powinny byc ustawione dla niego takie flagi jakie sa aktualnie w bazie

3) przydalby sie licznik ile wpisow dzisiaj zostalo zrobionych w danym projekcie, tak jak bylo to w sb3

4) zapisywanie ustawien wielkosci okienek - zwlaszcza listy szybkiego wyboru kategorii - gdy jest 50 kategorii to okno wyjezdza za ekran a przewijac mozna tylko suwakiem bedacym za ekranem...

5) gdy jest otwartych kilka zakladek, zamkniecie dowolnej nieaktywnej z nich automatycznie aktywuje nastepna - a nie powinien zmieniac aktywnej zakladki

6) tworzac nowy zestaw w projekcie - dobrze byloby gdyby program automatycznie kopiowal ustawienia glowne z poprzedniego zestawu (mail,url,slowa kluczowe) oraz aby przenosil usera do nowo utworzonego zestawu

7) na liscie szybkiego wyboru kategorii gdy nie klikniemy w napis z kategoria tylko w puste pole - wyskakuje komunikat z bledem

8) okienko w toolbarze z ocenami - przydalo by mi sie pole do wpisania oceny w formualrzu (jak bylo w sb3) - czasami szybciej jest wpisac niz przewijac na koniec

9) pracujac na kilku otwartych oknach przydala by sie ikonka postepu na zakladce informujaca o tym ze strona sie jeszcze laduje

10) wydaje mi sie ze gdy klikniemy guzik 'dodane/oczekuje' a potem 'nie dodany' to tekst z edytora nie jest zwalniany. Poza tym czasami dzieja sie jakies cuda :) np mimo ze mam wolny jeden tekst to pokazuje mi ze brak tekstow a wszystkie okna przegladarek zamkniete. przeladowanie projektu nie pomaga, ale restart programu tak. cos musi byc albo z niezwalnianiem tekstow albo z dzialajacymi 'niewidzialnymi' oknami

11) jak dziala zewnetrzna baza? :)

12) archiwizacja. skoro dorobiles juz import z sb3 to teraz mysl jak zrobic archiwizacje projektu aby jednocezsnie archiwizowal przypisane mu projekty/zestawy z edytora

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Wiedziałem, że tak będzie ;-) ;-) ;-)

Co się da, to zrobię jeszcze w pierwszej nowej wersji, resztę potem.

Stare forum jest w razie czego aktywne pod tym adresem https://www.seo2.cyfropolis.pl

Ściągnąłem je na razie, bo większość informacji dotyczyła jeszcze starej wersji 3.xx.

Potem zrobię nowe, do nowej wersji, a ze starego zrobię FAQ z istotnymi informacjami.

Powiedz, której wersji SB4 używasz?

pozdrawiam

Grzegorz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności