Skocz do zawartości

SB4 - nowa wersja Seo Bohatera

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

poddaj u góry w pierwszej lini opisy pól i zapisz w odpowiednim formacie i pójdzie

PS JESzcze jedno pytanko, mam taki problem otóż nie wiem czemu ale otwierając katalogi przeglądarka mieli i mieli i nie może się zatrzymać daje stop i dopiero ręcznie klikając zatwierdzam wypełnienie pól formularza i dopiero działa. (nie jest to spowodowane łączem internetowym) bo w innych przeglądarkach tak nie mieli tylko w tej wewnętrznej SB4

Na to "mielenie" nie trzeba zwracać uwagi. W większości przypadków dzieje się tak dlatego, że przy włączonej opcji blokowania skryptów reklam, przeglądarka nie otrzymuje informacji i zakończeniu ściągania strony, mimo, że główna treść jest załadowana. Gdy widać już stronę trzeba po prostu przejść do podstrony lub dać F2, lub przycisk wklejania, żeby podświetlić i wkleić.

@rebuk

Przedtem pytałeś się o zapis haseł po odbiorze maili z hasłami do precli, a teraz pytasz się o aktualizacje nawiązując do haseł. To są dwie osobne sprawy. W wersji demo nie zapisuje haseł, przy aktualizacji też nie bierze pod uwagę wszystkich adresów. Dla pewności trzeba sprawdzić jeszcze czy widać w okienku "o programie" kod licencji. Ponadto przy aktualizacji pr i innych właściwości bardzo ważne jest posiadanie dobrej listy proxy.

pozdrawiam

Grzegorz

Dla pewności trzeba sprawdzić jeszcze czy widać w okienku "o programie" kod licencji. Ponadto przy aktualizacji pr i innych właściwości bardzo ważne jest posiadanie dobrej listy proxy.

Program jest zarejestrowany. Oto co zauważyłem:

- przy autorejestracji lepiej używać tylko małych liter jako login, bo niektóre WP zmieniają wielkie litery na małe, a w programie ma to znaczenie,

- złoty kluczyk w wer. 4.2.6 wyświetla się wyłącznie jeżeli użyjemy filtry "tylko zarejestrowane". (W wer. 2012 nie wyświetla się, niezależnie od wybranego filtru)

- Jeżeli mamy listę WP bez filtru 'tylko zarejestrowane' to złoty kluczyk się nie wyświetla, ale hasła są pamiętane i pola logowania są poprawnie wypełniane.

- Filtr 'tylko zarejestrowane' - jeżeli używa się tylko jego (np. WP + tylko zarejestrowane), lub z pewnymi innymi (np. WP + tylko zarejestrowane + nie wyświetlaj czarnej listy + nie wyświetlaj beznadziejnych) nie działa - przycisk filtruj nie powoduje żadnej akcji lub pyta się tylko czy zapisać filtr. Trzeba użyć np. WP+ tylko zarejestrowane + nie wyświetlaj niedziałających.

Nie wiem czy to dzieje się tylko u mnie czy u innych też (?)

Mam problem z autologowaniem do seokatalogów: mam zapisany login i hasło, ale jak chce się zalogować to pole hasło jest wypełniane czymś innym, ale nie hasłem (dokładnie nie wiem czym bo wyświetlają się **** :) ale po F3 powoduje losowanie tego pola)

Na koniec pytanko, kiedy można się spodziewać wersji z nowościami 2012 + brakującymi opcjami 4.2.6 (kategorie w spisie, usuwanie)?

Pozdrawiam

Witam

Dostępna jest wersja SB4 2012.03.06.

Nowości:

- Opcja importu projektów z poprzedniej wersji SB4 2.0.6. W celu importu należy wybrać odpowiednią opcję w menu programu a potem wybrać plik sb4.exe (plik główny wersji, z której będziemy importować projekty).

- Możliwość szybkiego skoku do podkategorii poprzez wybranie podkategorii z wyskakującego okienka.

- Parę innych poprawek i usprawnień, jak np. usuwanie adresów z baz (opcja z menu).

SB4.2012.03.06-1.jpg

SB4.2012.03.06-2.jpg

SB4.2012.03.06-3.jpg

SB4.2012.03.06-4.jpg

Download:

Seo Bohater 2012

Powoli wychodzę na prostą i teraz będę robił help i resztę oczekujących usprawnień.

pozdrawiam

Grzegorz

p.s. Zapraszam do testowania bazy serwerowej, która jest dostępna dla zarejestrowanych użytkowników.

Chodzi o wspólną dla wszystkich bazę adresów, która jest umieszczona na moim firmowym serwerze.

Aby jej użyć trzeba wybrać bazę adresów [Zbiorcza-serwer] - tak jak na poniższym obrazku. Zrzut bazy z aktualnymi danymi na serwerze jest robiony co 15 minut. Można więc co jakiś czas kliknąć w programie na "odśwież - pobierz bazę serwerową", aby pobrać aktualną bazę z serwera. Potem można zaznaczyć wybrany filtr (lub nie zaznaczać żadnego, aby wczytać wszystkie adresy) i załadować adresy do tabeli. W trakcie używania bazy serwerowej, zmiany właściwości (takie jak darmowy, moderowany, itp) są wysyłane do bazy zbiorczej na serwerze i do bazy zbiorczej lokalnej.

Główną ideą bazy serwerowej jest wspólne aktualizowanie danych dotyczących katalogów.

SB4.2012.03.06-3.jpg

pozdrawiam

Grzegorz

Tak na szybko to zauważyłem:

1. skok do podkategorii, fajnie że jest :D, ale opcja z pływającym okienkiem nie działa za dobrze: klikamy w ikonkę i jeżeli kursorem zjedziemy po liście (pływająca ikonka zjedzie z danego katalogu) zanim wybierzemy kategorie, to otwiera się niby ten katalog który chcemy, ale tytuł na zakładce pokazuje się nazwę katalogu na który 'popłynęła' nam ikonka), niby nic, ale wszystkie zamiany (np. zaznaczenie że katalog jest płatny, wymaga linku) dokonują się nie w tym katalogu który się otworzył, ale w tym którego nazwa jest wyświetlana...

2. statyczna ikonka wyboru podkategorii zasłania liczbę porządkową.

3. przydałaby się ikona śmietnika - do usuwania pojedynczych katalogów z bazy (tak jak w 4.2.6)

4. Zauważyłem (w stosunku do wersji 4.2.6) że nie ma w filtrowaniu opcji "nie wyświetlaj oczekujących" i "nie wyświetlaj dodanych" Osobiście uważam że to była dobra opcja, bo można było sobie sprawdzić w oczekującym katalogu czy dany wpis już został dodany

To tyle, ogólnie pozytywne zmiany (w stosunku do 4.2.6) później sprawdź dokładniej jego działanie.

Mam taką małą sugestie, czy dałoby radę dorobić do właściwości katalogu (tak jak. czy jest płatny, moderowany, wymaga linka) to czy jest ogólnotematyczny czy tematyczny? Tematyczne katalogi są w porządku, ale brak możliwości ich odfiltrowania marnuje czas. Teraz jedyne sposoby jakie widzę to albo umieszczanie tematycznych na czarnej liście, albo beznadziejnych albo dorobienie do każdego :) ogólnego jakiś tag. Przycisk oznacz jako tematyczny sporo by ułatwił.

Na razie odpowiem tylko na jedną uwagę związaną z opcjami "nie wyświetlaj oczekujących" i "nie wyświetlaj dodanych". Nie ma tych opcji bo adresy dodane i oczekujące nie wyświętlają się już w głównej tabeli tylko w tabelkach dodane lub oczekujące. W związku z tym nie ma potrzeby filtrowania głównej tabeli na ten warunek.

Posiedziałem chwilkę i oto więcej uwag co się u mnie dzieje (świeży win7 32 - przedwczoraj formacik był):

1. import z 4.2.6 - zaimportował, ale wszystko co było dodane i oczekujące wrzucił jako dodane, a adresy w tabelach dodane i oczekujące są nieklikalne - nie ma żadnej możliwości zmiany i sprawdzenia czy w danym katalogu wpis został dodany, odrzucony czy oczekuje, (-dodatkowy powód dlaczego warto przywrócić możliwość filtrowania dodanych/oczekujących)

2. półautomatyczna rejestracja:

- czy w przy opcji "otwórz więcej stron..." nie powinno być tak że np. otwieramy 5 i jak się zarejestrujemy i jednym i zamkniemy kartę to otwiera się kolejna?

- Seokatalogi - może by dorobić autouzupełnianie pola 'hasło', żeby nie było trzeba za każdym razem wklepywać i powtarzać hasła?

- złoty kluczyk w dalszym ciągu się nie wyświetla, anie przy wyświetleniu pełnej listy ani przy wyfiltrowaniu tylko zarejestrowanych,

- wyświetla się za to login w nawiasach kwadratowych(ale kluczyk byłby bardziej widoczny), ale są błędy przy tym: filtruje żeby wyświetliły się tylko zarejestrowane (przykładowo mam 12 zarejestrowanych), po czym filtruje żeby były już nie tylko zarejestrowane i pierwsze 12 na liście posiada oznaczenie [login]

- nie działa automatyczne uzupełnianie pól przy logowaniu, trzeba wklepywać ręcznie.

jeżeli to + to o czym pisałem wcześniej będzie działać to będzie miód malina :lol: (a wisienką na torcie będzie automatyczne odczytywanie maila czy wpis został dodany :(

Pozdrawiam i póki co wracam do wer. 4.2.6

Witam

Na razie zrobiłem:

- Co do importu z poprzedniej wersji i ładowania oczekujących do dodanych, to faktycznie przeoczyłem jedną rzecz (tak to jest jak człowiek używa kopiuj/wklej), ale poprawiłem.

- Dodałem wyświetlanie żółtego kluczyka przy katalogach, które poddały się rejestracji na dany nick (nick rejestracji = imię w zestawie danych projektu)

Jeśli chodzi o problemy z wklejaniem hasła przy logowaniu do precli, to dany katalog musi mieć oznaczenie skryptu jako WordPress lub SeoKatalog, aby program mógł rozpoznać, że potrzebne jest hasło.

Download wersji 2012.03.08:

SB4 2012.03.08 pełna wersja

SB4 2012.03.08 exe i ikonka zarejestrowanych, którą należy wkleić do folderu "sys/icons"

pozdrawiam

Grzegorz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności