Skocz do zawartości

SB4 - nowa wersja Seo Bohatera

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie nowa wersja ma sporo plusów:

- nie wysypuje się jak poprzednia przy większej liczbie katalogów

- nie zjada tyle ramu

- podział na 3 okna - dodane oczekujace do dodania wprowadza nalezyty porządek

Myślę, że z rzeczy wymagających dopracowania nim w przyszłości pojawią się jakiekolwiek nowe funkcje jest aktualizacja właściwości katalogów tak by na 100% działała i była przydatna. Nie widzę nigdzie opcji dodania proxy - w poprzedniej wersji było do masowego sprawdzania. Teraz jest sprawdzanie w czasie rzeczywistym i za to plus, ale brak proxy objawia sie tym, że przy którymś katalogu wczytanym dostajemy -1/-1 dla site, a tymczasem katalog jest zaindeksowany. Oraz aby testowanie właściwości katalogów było pełne to dodałbym opcję również w czasie rzeczywistym sprawdzania skryptu katalogu.

• Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

Można ściągnąć nową wersję 2012.04.10.

Poprawiłem tam błąd niewklejania multikodu do seokatalogów w niektórych sytuacjach i usprawniłem parę rzeczy:

Można dokonać automatycznej aktualizacji w oknie nowości w programie lub ściągnąć:

samo exe:

https://www.seo.cyfropolis.pl/zasoby/sb4.2012.04.10.exe.zip

całość programu:

https://www.seo.cyfropolis.pl/zasoby/sb4.2012.04.10.zip

@mindryl

Jeśli chodzi o opcję dodania proxy jest przycisk w zakładce proxy przy aktualizatorach.

@k0l3c

Licencja jest dożywotnia, aktualizacje też. Można instalować na kilku maszynach, jeśli program jest używany tylko przez licencjonowanego użytkownika (uzyskiwane kody rejestracyjne są unikatowe dla każdej kopii programu).

pozdrawiam

Grzegorz

@mindryl

Jeśli chodzi o opcję dodania proxy jest przycisk w zakładce proxy przy aktualizatorach.

rozumiem, ale działa ona chyba tylko przy sprawdzaniu całej listy katalogów a nie gdy je otwieramy na bieżąco? Bo tak widzę że ta opcja sprawdzania na bieżąco daje lepsze rezultaty.

Mam dziwną sytuację, co jakiś czas ( nie wiem od czego to zależy, występuje losowo) pomniejsza mi się widok w przeglądarce i jak już się to załączy to dzieje się tak przy każdym dodawanym wpisie. Trzeba uruchomić ponownie program i na jakiś czas wszystko jest ok, a później znowu to się zdarza lub nie... Generalnie wygląda to tak, że otwiera się jakiś katalog, a jak się załaduje o zmniejsza się widok na jakieś 80-90%.

Witam

Po pierwsze, trzeba uaktualnić program do najnowszej wersji 2012.04.10 (okienko nowości w programie).

Po drugie, adres jest dodawany do bazy zbiorczej lokalnej i ewentualnie do bieżącego projektu lokalnego.

Jeśli używasz bazy zbiorczej to ten adres nie jest tam dodany - mam zamiar dopiero zrobić w następnej wersji opcję dodania adresu do bazy zbiorczej.

pozdrawiam

Grzegorz

Mam problem z preclowaniem. Zarejestrowałem się do kilku precli, program pobrał mi hasła i jak ustawię filtr na "tylko zarejestrowane", to nic nie znajduje. Jeżeli odpalę całą bazę i ręcznie wyszukam precel, w którym jestem zarejestrowany, to i tak nie wkleja mi hasła. W czym może leżeć problem? ( Typ skryptu ustawiony na WordPress). Mam jeszcze wrażenie, że w Zestaw danych -> Hasło powinienem mieć coś wpisane, ale to tylko mi się tak wydaje :)

Wersja programu: 2012.04.10 + Win XP Pro SP3

Pozdrawiam,

Patryk.

Niestety nie, ja mam to pole, ale w kolumnie Wartość nie ma nic wpisane, czy ona ma pozostać pusta? Nick w mailach zgadza się z tym w Zestawie danych. F2, F3 nie działa i zastanawia mnie to filtrowanie, że nie mogę wybrać tylko zarejestrowanych, bo program pewnie ich po prostu w bazie nie zaznaczył jako zarejestrowane - może w tym tkwi problem u mnie, może coś sknociłem przy rejestrowaniu się do precli. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności