Skocz do zawartości

SB4 - nowa wersja Seo Bohatera

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Ah chwilowo nie mam przy sobie SB4, ale jako, że już siedzę w temacie, to napisze co bym poprawił, mam nadzieję, że dobrze opiszę swoją propozycję.

Podczas dodawania nowego projektu, w okienku gdzie wpisuję swoje imię, adres strony, email, słowa kluczwe i zaznaczam projekty z SB Edytora, z których ma być pobierana treść, trzeba nacisnąć Zapisz zmiany, aby wprowadzone dane były zapisane. Niestety czasami jak robię sporo projektów, bądź szykuję coś większego i się spieszę, to odruchowo przechodze do edycji nastęonego i zapominam zapisać zmian. Jest to strasznie upierdliwe, bo musze wpisywać wszystko od nowa. Da się wprowadzić opcję automatycznego zapisu, albo chociażby wyskakujące okienko, które zwróciłoby mi uwagę, że chcę przejść do innego projektu, a nie zapisałem zmian w poprzednim?

UPDATE:

Jezszcze się zalapię w tym poście.

Dodatkowa sugestia z mojej strony, to żeby przy tworzeniu nowych zestawów danych informacje były kopiowane między kolejnymi zestawami. O co chodzi? Już wyjasniam. Jak robię projekt, a w nim chce mieć kilka(naście) zestawów danych (słów kluczowych), to takie pola jak "Imię/Nick" "email" czy często "adres strony" się powtarzają we wszystkich zestawach danych (przyjemniej w kilku zestawach zmienić adres strony na np. podstronę, niż od nowa w każdym zestawie pisać to samo). Czy da się zrobić tak, że po wypełnieniu jednego zestawu treść z tych wspomnianych pól, byłaby skopiowana do pozostałych? Mozna to rozwiązać w ten sposób, że jeśli wypełniliśmy dane pole, a pole to było puste w innych zestawach, to takie zestawy też będą wypełnione podaną treścią. Jeżeli jakiś zestaw ma już wypełnione dane pole np. email, to wtedy jest pomijany przy kopiowaniu.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...

Witam

Do ściągnięcia jest wersja "2012.06.02", która zawiera kilka usprawnień kodu i nową funkcję sprawdzania zatwierdzenia wpisów oczekujących (na razie dotyczy to tylko SeoKatalogów). W związku z tą funkcją na pasku nad tabelką adresów oczekujących pojawiły się dwa nowe przyciski "test" i "dod".

Pierwszy przycisk wywołuje okienko, w którym podajemy ilość wątków, czyli równoległych sprawdzań stron, oraz frazę, która ma być szukana na docelowych stronach Seokatalogów. Frazą tą powinna być nazwa domeny pozycjonowanej strony bez prefiksów http i www, np. jeśli naszą stroną jest strona https://www.nasa.gov, to szukamy frazy nasa.gov.

Drugi przycisk służy do przeniesienia odszukanych i zaznaczonych adresów do tabelki dodanych.

Jeśli klikniemy podwójnie na taki oznaczony czerwonym ptaszkiem adres, to otworzymy bezpośrednio stronę z wpisem.

Pełna wersja: https://www.seo.cyfropolis.pl/zasoby/SB4.2012.06.02.zip

lub tylko exe: https://www.seo.cyfropolis.pl/zasoby/SB4.2012.06.02.exe.zip

pozdrawiam

Grzegorz

• 2 tygodnie później...

Przydałaby się opcja zapamiętywania jakiegoś zestawu baz danych, np gdy dodaję daną bazę do projektu A, to żebym nie musiał dodawać jej ponownie z csv do projektu B i od nowa sprawdzał statystyki, czy płatne, nieaktywne itd.

I jeszcze dobrze jakby było możliwość usuwania duplikatów katalogów (adres.pl, www.adres.pl, www.adres.pl/ itd). :-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

SEO-Admin, u mnie niestety sprawdzanie wpisów coś nie działa. Dodałem stronę do własnych katalogów, zatwierdziłem ją i odpaliłem sprawdzanie występowania wpisu w 5 wątkach i niestety nic się nie dzieje :)

Co może być nie tak :>?

Ktoś już testował tą opcję :D?

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

SEO-Admin, tak. Odznaczyłem wszystkie katalogi jako "oczekujące na moderacje" i są w zakładce "oczekujące".

Oczywiście są to same seokatalogi.

Po kliknięciu TEST mam coś takiego i nic sie nie dzieje:

seobohater.jpg

O dziwo pokazuje 101 wpisów do sprawdzenia a w rzeczywistości powinno być 50.

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Często poluje na darmowe kody na tutejszym forum i chciałem zrobić sobie taką prywatną bazę adresów katalogów do których udało mi się dodać wpis, ale zawsze gdy mam załadowaną bazę adresów (powiedzmy o nazwie "PIO"), to gdy kliknę w lewym górnym rogu dodaj adres i wypełnię pola to nigdy mi nie dodaje do mojej bazy adresów ("PIO") tylko do "zbiorcza-lokalna", czy da się to jakoś zmienić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności