Skocz do zawartości

SB4 - nowa wersja Seo Bohatera

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego w niektórych seokatalogach przy dodawaniu wpisu po wybraniu kategorii nie pojawia się lista w podkategoriami? W katalogach sinooke to chyba w każdym jest taka sytuacja. Można coś z tym zrobić?

• Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam,

często pojawia mi się taki problem, że katalog nie chce się do końca załadować, a jak go otworzę normalnie w przeglądarce to nie ma problemu. Problem jest także z wyskakującymi oknami (czasem pola wyboru kategorii tak się pojawiają) oraz z tym, że na guziku potwierdzającym dodanie zamiast np. dodaj lub zapisz wpisuje się moja nazwa użytkownika i guzik wtedy nie działa.

Witam

Trzeba zaktualizować systemowe IE do najnowszej wersji i wymusić używanie w programie emulacji ie9. Jak to zrobić jest opisane w programie, w oknie faq, tricki...

edit:

@Trudi

Można wymusić wklejanie i podświetlanie przez f2.

Jest jeszcze coś takiego, że domyślnie, w ustawieniach głównych jest zaznaczone blokowanie różnych skryptów na stronach i wyskakujących okien. Można to odhaczyć, ale strony będą odrobinę dłużej się ładować.

pozdrawiam

Grzegorz

Tak, wiem, że f2 mogę wymusić wklejenie pól do formularza, chodzi o to, że nie ładuje się katalog do końca, czyli strona nie wyświetla i się poprawnie. Odświeżanie też nie pomaga. Poza programem nie ma tego problemu.

Ja też niestety mam taki sam problem z katalogami snookie

Lubisz gry komputerowe? A do tego zupełnie za darmo? Jeżeli tak to wejdź na https://darmowe-gry.pl i zobacz darmowe gry.

Pobierz za darmo program do rozliczeń podatkowych za 2015 rok z pity2016ng.pl lub wybierz inny sprawdzony program ze strony: pity-program.pl PITy 2015 ips.

Witam,

Mam problem, trochę nie do końca związany z programem, z dodawaniem do SEOkatalogów, mianowicie nie wyświetla mi flashowej CAPTCHY, zarówno w programie jak i w IE. Sprawdzałem na kilku kompach.

Miał ktoś podobnie i rozwiązał ten problem?

Mam win7x64 i IE9.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Tak, to ta captcha z kwiatkami, serduszkami i dziwnymi rzeczami, którą ciężko wklepać nawet człowiekowi :-)

Jest chociażby przy rejestracji w seokatalogach Kulfika, np. https://rainbow-brigade.com.pl/admin/?action=register

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

• 2 tygodnie później...

Witam

Mam aktualną wersję Seo Bohatera i niestety nie ładuje mi danych do logowania z bazy.

Mam ten znacznik [[[haslo]]], o którym pisało wcześniej i niestety nic się nie zmienia.

Drugie pytanie dotyczy ładowania się stron. Program strasznie obciąża system. Strony internetowe ładują się maksymalnie długo, zarówno w programie jak i poza, gdy ten jest włączony. Mam nawet problem z napisaniem tej wiadomości.

Co mogę z tym zrobić?

Pozdrawiam

Co do haseł, to skrypt musi być oznaczony jako wordpress, imię w zestawie danych musi być identyczny z nickiem na który była rejestracja. Jeśli dalej są problemy, to najlepiej umówmy się na PW na jakiś zdalny dostęp np. przez teamviewera, to zobaczę.

No i najlepiej zaktualizować IE do najnowszej wersji i wymusić emulację ie9 w programie (zob. okienko faq w programie).

Jeśli chodzi o obciążanie systemu, to możliwe jest to tylko np. przy zapuszczeniu jakiegoś sprawdzania pr, testowania katalogów, itp przy dużej ilości wątków. Przy normalnym otwieraniu stron nie powinno się nic dziać. Chyba, że też otwiera się jednocześnie wiele stron w osobnych zakładkach.

Ale na odległość to trudno powiedzieć coś więcej...

pozdrawiam

Grzegorz

Mam takie dziwne zjawisko, że przy imporcie adresów nie do wszystkich z importu dodaje tag. Dzieje się tak głównie dla adresów które wcześniej siedziały w bazie a teraz chce im nadac tag (czasem miały one tag a czasem były bez). Przy imporcie przykładowo z pliku 300 adresów z tagiem "dom" zaznaczam opcję uaktualnij parametry, dodaje się wszystko, ale gdy tworzę filtr z tagiem dom to jest np. 285 adresów - zawsze kilku brakuje i musżę ręcznie je otagowować po wczytaniu całej bazy.

Nie miałem kontaktu z tym programem i dlatego mam trzy pytania:

1) Czy program nada się do półautomatycznego komentowania na blogach żeby przyspieszyć ręczne komentowanie?

2) Czy program nada się do półautomatycznego postowania na forach żeby przyspieszyć ręczne postowanie?

3) Jak nie ma takich rzeczy to czy są w planie?

@mindryl

Naprawdę nie wiem co tu powiedzieć. Najprawdopodobniej adres jest wstępnie pomijany, może z powodu jakiegoś błędu w danych pliku importu rekord z adresem jest pomijany i nie uaktualnia się.

@Rzezniczek

Praktycznie można dodawać do wszystkiego co ma formularz, tak jak w zwykłej przeglądarce.

Jedyne co trzeba to przygotować wstępnie dodatkowe nazwy pól formularzy z innych skryptów, np. blogów.

Czyli otwieramy dany blog w programie, każemy mu pokazać nazwy pól i dodajemy je do odpowiednich rekordów w tabeli z nazwami pól w ustawieniach głównych i w projekcie. Chyba, że formularz oparty jest na zagmatwanym javascrypcie, to nieraz się nie da. ;-) Trzeba przetestować.

pozdrawiam

Grzegorz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności