Skocz do zawartości

SB4 - nowa wersja Seo Bohatera

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kilka błędów:

przy dodawaniu własnych nazw pól formularzy - po zapisie zmienia duże litery na małe - a to oznacza brak rozpoznania pola formularza.

dodawanie do Wordpressa - wchodzę w administrację klikam w link dodania nowego wpisu i nic się nie dzieje (starsze wersje WP)

SB Edytor - ustawiłem generowania min1 max 3 linki. Po wygenerowaniu tekstów - część jest bez linka

Spróbowałem odpalić wersję demonstracyjną na XUbuntu 9.10 przez Wine i takie coś wyskakuje za każdym razem, jak coś kliknę.

0a0edf7b68bc76e9.jpg

Czy program będzie działać na Windows zainstalowanym na VirtualBox?

Sprawdziłem, dopóki co działa bez problemów, nie ma takich błędów, jak przy Wine, ale jeszcze nie sprawdzałem jak dodaje do katalogów i tp.

Tak będzie bo to program pod windows. Teoretycznie można kombinować z paczkami IE pod linuksa, ale to zawsze będzie proteza. Nie jestem też pewien jak wine radzi sobie z wielowątkowością.

Natomiast w windowsie w virtualboxie program będzie chodził bez problemu.

pozdrawiam

Grzegorz

Witam

To jest najprawdopodobniej błąd powstający wówczas gdy łańcuchy synonimów są niespójne i program wchodzi mi w pętlę zżerającą zasoby. Nie przewidziałem tego i nie zabezpieczyłem. Przy następnej okazji poprawię i zabezpieczę sprawdzając poprawność łańcuchów przed zaczęciem generowania.

pozdrawiam

Grzegorz

• 2 tygodnie później...

Witam!

Dostępna jest aktualizacja głównego SB4 i edytora.

Nowości w wersji SB4 4.2.0:

- Poprawka błędu zapisywania pól formularzy małymi literami,

- Aktualizator kategorii i podkategorii seokatalogów, qlweb, qlweb by jachy, otwarty.pl mini i związana z tym opcja uruchamiania okienka z listą kategorii i podkategorii (z wyróżnieniem na górze tych zawierających w sobie frazy kluczowe podane w ustawieniach projektu),

- Ułatwienie polegające na bezpośrednim otwieraniu podstron z formularzem w katalogach typu webmini, indexu, mocnelinki, easy-directory, freeglobes,

- Seokatalogi i niektóre inne - udogodnienie polegające na automatycznym przewinięciu strony do pola z adresem,

- W polu nawigacyjnym przeglądarek pojawił się też mały przycisk służący do wymuszenia przewinięcia do pola z adresem (tam gdzie to możliwe),

- Dodanie opcji autowklejania (nad tabelką adresów) i związna z nią funkcja automatycznego wklejania danych do pól formularza. Skrót F2 jest nadal aktywny,

movie.pngSB4 szybki wybór kategorii - film demonstracyjny

movie.pngSB4 aktualizator kategorii - film demonstracyjny

Opisy nowych funkcji są też dostępne z poziomu pomocy w programie.

Nowości w wersji SB4 Edytora 2.0.3:

- Poprawka opcji limitów ilości linków wklejanych losowo w tekst opisu,

- Zabezpieczenie przed błędami związanymi z generowaniem tekstów z niezamkniętymi klamrami łańcuchów synonimów,

- Kilka wewnętrznych optymalizacji kodu,

Następnym etapem będzie wdrożenie zmiany zestawów ustawień po zatwierdzeniu dodania katalogu, tak jak było w starym seo bohaterze, nowy terminarz, a potem, jak dobrze pójdzie, funkcja sprawdzania istnienia wpisów lub wdrożenie automatycznego dodawania i inne frykasy.

pozdrawiam

Grzegorz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności