Skocz do zawartości

SB4 - nowa wersja Seo Bohatera

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że najprawdopodobniej udoskonalę metodę sprawdzania obecności wpisów i być może przekształcę metodę otwierania stron katalogów na całkiem sztuczną, tzn. bez używania silnika IE.

Dodam też może trochę jakiś bajerków użytecznych przy formatowaniu tekstu w Edytorze.

Inna sprawa, że w tym roku wydam inny, genialny program do... to jest na razie tajemnica. ;-)

Oczywiście, dla użytkowników Seo bohatera, będą duże zniżki.

pozdrawiam

Grzegorz

• Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pytanie - mam IE 10. Czy aktualizacja emulacji zadziała. Teraz wszystko mi działa i wolałbym mieć pewność że najnowsza wersja mi zadziała.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

W zasadzie kafelkowy ie10 jest osobnym programem, ale dzisiaj sprawdzę jeszcze dokładnie, czy coś się tu nie kłóci i dam wieczorem znać.

pozdrawiam

Grzegorz

Edit:

Sprawdziłem, na windows8 nie ma żadnych problemów. Można dać emulację ie9, sb4 wchodzi w emulację najnowszego silnika IE10 i wszystko działa bez problemu.

Witam

Na stronie domowej można ściągnąć wersję sb4 4.8, w której:

• dokonano poprawek związanych z przenoszeniem adresów z tabeli oczekujących, dodanych, odłożonych do tabel "do dodania",
  • dodano opcję usuwania adresów z tabeli dodanych i oczekujących.

Co do wyświetlania jak w przeglądarce IE6, proszę zajrzeć na poniższą stronę i zrobić u siebie wymuszanie emulacji silnika IE9, co rozwiąże większość problemów z wyglądem i działaniem skryptów:

https://cyfropolis.pl...alania-skryptow

pozdrawiam

Grzegorz

Rozumiem że mam tylko podmienić plik exe w katalogu docelowym i nic sie nie powinno wysypać? Mam kilka list katalogów, nie chciał bym ich stracić... Co do IE to przetestuje w najbliższym czasie, dzięki za poprawki, tak 3mać ;)

Ta opcja sprawdza występowanie linków stron oczekujących w seokatalogach. Po sprawdzeniu strony, które mają zaakceptowany wpis można przenieść hurtem do tabeli dodanych.

Ale ta funkcja nie jest do końca doskonała. Trochę zwlekałem z poprawką, bo będzie się wiązać z większym "jeżdżeniem" po podstronach katalogów, ale chyba będę musiał to zrobić.

pozdrawiam

Grzegorz

Witam,

w niektórych Seokatalogach wyskakuje mi takie okienko:

Wystąpił błąd w czasie wykonania.

Czy chcesz debugować?

Wiersz: 12

Błąd: Nieprawidłowy argument.

Gdy klknę "tak" mam nast. okno:

Please select a debugger.

itd.

Można temu zaradzić?

Dziękuję, pozdrawiam

Grzegorz / sb4_2012

• 2 tygodnie później...

Max, dzięki za pochwałę - biorę to sobie do serca. ;-)

No i właśnie może za wcześnie zacząłem "przedsprzedaż", bo nie chciałbym wypuszczać całkiem surowego produktu. Co prawda, program już zaczął w podstawowej części działać, ale trochę czasu jeszcze minie, powiedzmy 3 miesiące do wypuszczenia wersji beta. Bo samo wylanie fundamentów i postawienie ścian to, jak wiecie, za mało.

Oczywiście koła nie wynajdę, ale głównym celem programu jest pozycjonowanie na zasadzie "Ustaw parametry i naciśnij przycisk start". ;-)

Program będzie budował automatycznie zaplecze i linkował zaplecze i docelowe strony.

pozdrawiam

Grzegorz

Witam,

mam problem polegający na tym, że SB4 przestał pobierać z SB4Edytor'a Tytuł strony i Opis strony, natomiast Adres i Słowa kluczowe, są pobierane.

Gdy zainstalowałem powtórnie SB4 wszystko jest ok.

Wystarczy podmienić plik/i w "starej instalacji" czy zaimportować projekty do "nowej"?

Dziękuję za pomoc, pozdrawiam

Grzegorz

Witam

Wydaje mi się, że przestał pobierać adresy ponieważ w bazie wygenerowanych tekstów skończyły się te wolne, które można było wykorzystać. Należy pewnie wygenerować następną paczkę.

Drugą możliwością było to, że przypadkowo mogłeś zmienić ścieżkę dostępu do pliku z tekstami.

Trzecią możliwością mogła być jakaś blokada tego pliku przez system. Ale tak na oko, to i tak jest to wróżenie z fusów.

Tak czy inaczej, próbowałbym jeszcze ze starą wersją, gdzie już masz wszystko poustawiane.

pozdrawiam

Grzegorz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności