Skocz do zawartości

SB4 - nowa wersja Seo Bohatera

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

Będą poprawki w nowym roku, ok? Oczywiście, o ile jutro świat się nie skończy. ;-)

pozdrawiam

Grzegorz

Kiedy można liczyć na poprawki które zgłaszaliśmy już w sumie kilka miesięcy temu? Wiem ze teraz priorytetem jest soft do zaplecza, ale te poprawki chyba nie sa jakąś rewolucją a byłby pomocne, tzn:

1. lepszy tryb nauki oraz dziedziczenie parametrów - obecnie trzeba się bawić w kopiuj wklej nazwe pola oraz co gorsza, nie mozna takiego nowego pola dodać do wszystkich projektów globalnie (gdy już istnieją), i w zasadzie uniemożliwia to uczenie w sposób efektywny, a jest to kluczowe w ręcznym linkowaniu. Myślę, że powinno to działac tak jak manual poster w scrapeboxie.

2. brak wyświetlania niektórych captch

Witam

Za dwa tygodnie może. Będzie aktualizacja związana z lepszą metodą sprawdzania istnienia wpisów (linków do pozycjonowanej strony) w katalogach. Wtedy też powinienem ulepszyć zarządzanie polami formularzy. Co do niektórych captch, to na razie nie obiecuję.

pozdrawiam

Grzegorz

Ok dzięki za informację, czekamy w takim razie. Jeśli emulacja tych captch sprawi problemy to możemy poczekać, bo priorytetem jest jednak lepsza obsługa formularzy. Przy okazji nim pojawi się update, bo teraz to dopiero zauważyłem, czy można by wprowadzić dodanie podstron do bazy seobohatera? Gdy dodaję podstronę to obcina ją on mi do domeny. A jest pewna grupa podstron z pr na których warto dodać coś ręcznie.

• 3 tygodnie później...

Witam!

W najnowszej wersji 4.9.0 zrobiono:

• Ulepszone, dokładne skanowanie stron w poszukiwaniu zatwierdzonych linków do pozycjonowanej w projekcie strony. W okienku testowania dodana została opcja "Przeszukiwanie dokładne". Po jej zahaczeniu program będzie szukał podanej frazy na wszystkich stronach katalogów. Po znalezieniu, dany adres w tabeli oczekujących będzie zaznaczony i będzie go można przenieść do dodanych - tak jak to było do tej pory.
  • Ulepszono metodę dodawania nowych nazw pól formularzy do projektów. Od tej wersji, jeśli napotykamy na formularz z polem o nowej nazwie, otwieramy okno ustawień głównych i dodajemy nazwę tego pola w odpowiedniej linii z nazwami pól formularzy. Po zapisaniu zmian nastąpi aktualizacja pól formularzy we wszystkich projektach i program będzie wklejał dane do tego typu pola we wszystkich projektach.

Nowa wersja (sam plik exe) jest do ściągnięcia w dziale pobierania.

pozdrawiam

Grzegorz

Czy tylko ja tak mam że teraz po updacie nie wkleja większosci pół nawet w seokach - działa tylko pole słowo kluczowe. Stworzyłem nawet nowy projekt i nie wkleja poza adresem strony i słowami kluczowymi niczego. Jeszcze mam pytanie - czy jest mozliwe by jakość wrzucić podstrony w seobohaterze - pisałem o tym wcześniej, a może jest już taka opcja przy oznaczeniu innym skryptem, tylko u mnie ona nie działa?

Witam, mam kilka następujących pytań:

1. Czy SB4 nadaje się dla początkującego pozycjonera (własne strony, aktualnie 2 na którymi pracuję)?

2. Znikoma znajomość softów SEO pozwoli mi szybko i skutecznie wykorzystać potencjał programu?

3. Bazy adresów katalogów są w miarę wartościowe czy nie należy liczyć na nie i trzeba samemu kompletować listę?

4. Mniej więcej jaki % zaakceptowanych wpisów jest po 7 dniach, jeśli korzystamy z listy zakupionej na stronie SB4?

5. Czy dostępna jest pełna wersja do przetestowania programu? Np. 24h lub mniej?

6. Program mogę odpalić na własnym PC czy muszę posiadać serwer vps?

Policyjny blog - https://niebiescy997.pl/. Informacje, ciekawostki, rekrutacja do służby w Policji.

1. Tak, nadaje się jak najbardziej.

2. Tak. Program nie jest może przykładem wzorcowego usability, ale jednak nie można mu zarzucić zbytniego skomplikowania. Kiedy już go poznasz to jest banalnie prosty w obsłudze.

3. W każdym sofcie dobra lista to podstawa więc raczej nastaw się na szukanie samodzielnie. Możesz zacząć katalogowanie np od listy Cezzy'ego.

4. Wszystko zależy raczej od sprawności moderacji w katalogach do których dodajesz. Pamiętaj, że własna lista to podstawa. Z czasem zobaczysz sam gdzie moderacja jest szybka a gdzie w ogóle jej nie ma.

5. Z tego co wiem, to demo nie jest dostępne. Soft jest tak dobrze opisany i zrecenzowany już przez tyle lat, że chyba jakiekolwiek demówki nie miałyby sensu.

6. Możesz odpalić na własnym PC. Poza tym nie zapominaj, że to półautomat - instalacja na serwerze w zasadzie mijałaby się z celem.

3. Bazy adresów katalogów są w miarę wartościowe czy nie należy liczyć na nie i trzeba samemu kompletować

Dobry pozycjoner zawsze ma własne bazy ;)

Alternatywnie do tych udostępnianych przez autora programu mogę polecić: https://www.listamocnychkatalogow.pl/

Twórca listy przygotował listę katalogów w rożnych formatach tak, że od razu można eksportować ją do programu SEO Bohater czy SEO Light (jest jescze w exel, PDF).

W kolejnym etapie Twojego "rozwoju SEO", polecam nauczyć się pisania footprint oraz harvestowania. Na początek polecam narzędzie na PC lub serwer: Ultra SEO Master (w pakiecie aż 4 narzędzia) - od użytkownika tego forum "Mion".

Poczytaj ten artykuł, jednak nie wyświetlają się obrazki (treść powinna Ci wystarczyć).

Zapoznaj się też dodatkowo z tematem, jak pisać footprint.

Życzę powodzenia i pozdrawiam ;)

Zarządzanie czasem, zadaniami oraz projektami: nozbe.com/pl <baner refer.>

nozbe-ad-2.gif

Potrzebuję programu dzięki któremu będę bez dodatkowych kosztów mógł podlinkować zaplecze, ale widzę że to półautomat, w dodatku jednoznacznie daliście do zrozumienia ze dostępna lista nie jest wartościowa.

Policyjny blog - https://niebiescy997.pl/. Informacje, ciekawostki, rekrutacja do służby w Policji.

Jeśli wartościowe zaplecze, to jak najbardziej możesz sobie pokatalagować :-)

Również mam problem z dodawaniem po aktualizacji, nie wkleja mi ani tytułów, ani opisów, tylko adres strony i słowa kluczowe.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Potrzebuję programu dzięki któremu będę bez dodatkowych kosztów mógł podlinkować zaplecze

Do podlinkowania zaplecza polecam automat na serwer DonLinkage. Poczytać o nim sobie możesz tutaj...

Zawsze się znajdą jakieś dodatkowe koszty. A to serwer, a to proxy itp. Nawet tworzenie list katalogów to też koszt (np. nasz czas) Żeby na SEO zarobić, najpierw trzeba zainwestować. Każdy z nas chciałby pozycjonować "bez kosztów" ... ;)

Zarządzanie czasem, zadaniami oraz projektami: nozbe.com/pl <baner refer.>

nozbe-ad-2.gif

Jako, że zgłaszałem problem to potwierdzam, ze teraz wypełnia już prawidłowo pola formularzy.

Mam też jeszcze pytanie - czy jest mozliwe by jakoś wrzucić podstrony w seobohaterze do bazy - pisałem o tym wcześniej, a może jest już taka opcja przy oznaczeniu innym skryptem, tylko u mnie ona nie działa?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności