Skocz do zawartości

SB4 - nowa wersja Seo Bohatera

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ok faktycznie działa przy imporcie, przy wstawianiu pojedynczego adresu nie, ale to akurat żaden problem.

Jeszcze pytanie, działa Wam opcja globalnego dodawania pól formularzy do projektów? Dodaję nowe pole w obrębie narzędzia->ustawienia główne, ale niestety nie wkleja tak dodanych pól. Chyba mam najnowszy update, ale w każdym projekcie mam jeszcze widoczne nazwy pól formularzy, a przecież gdy dodajemy globalnie to ta kolumna w każdym projekcie jest zupełnie zbędna.

Jeśli dodasz nowe pola w ustawieniach głównych i zapiszesz, to zaimportują się one również do projektów i musi wklejać tak samo jak inne pola. Jak nazwy pól już są w projekcie to muszą być brane pod uwagę, nieważne czy dodałeś je ręcznie czy tym sposobem automatycznej aktualizacji przez ustawienia główne. Być może nie zachowałeś przy dodawaniu nowego pola formatu: opis_pola#domyślna_treść#nazwy_pola_oddzielone_przecinkami.

Co do tego, że w każdym projekcie są nadal widoczne nazwy pól formularzy, to nie usuwałem ich, bo a nóż widelec komuś się zachce mieć kaprys i tylko w jakimś jednym projekcie będzie chciał mieć osobne nazwy pól? ;-) Wtedy może sobie pododawać je tylko w tym w projekcie.

pozdrawiam

Grzegorz

Ok, nie wiem jak jest skonstruowane to dziedziczenie nazw pól, ale przykładowo w ustawieniach głównych mam:

Adres strony##[[[adres]]],siteurl,url

i dodaję do ustawień głównych nowe pole site666 i mam zapisane na stałe:

Adres strony##[[[adres]]],siteurl,url,site666

ale już we wszystkich projektach mam tylko:

Adres strony##[[[adres]]],siteurl,url

Czy tak powinno to działać? Bo nadal nie wkeja mi tych nowo dodanych pól, chyba , że dodam je po staremu po kolei dla wszystkich projektów.

A możesz zrobić taki test, że zainstalujesz osobną kopię programu, dodasz ze dwa projekty.

Aby było przejrzyściej, może usuniesz z ustawień projektów prawie wszystkie nazwy pól i wtedy spróbujesz.

I podeśleś mi na pw lub maila screenshoty z pól formularzy ustawień głównych i projektów?

pozdrawiam

Grzegorz

Stara zasada, że użytkownik ma (prawie) zawsze rację, się sprawdziła. ;-)

W ostatnich wersjach wciąż był mały bug, który przeszkadzał w uaktualnianiu pól formularzy we wszystkich zestawach danych projektu.

Teraz jednak już powinno być dobrze. Jakby co, można pobrać najnowszą wersję 4.9.4.

https://www.cyfropolis.pl/zasoby/sb4/sb4-update.zip

przepraszam i pozdrawiam

Grzegorz

Mam problem z Seo Bohaterem.

Przy dodaniu strony do katalogu i odnznaczniu go jako dodany po ponownym uruchomieniu programu SEO Bohater katalog, do którego dodałem stronę wciąż istnieje jako "do dodania" mimo, że istnieje także ten katalog w "dodane".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności