Skocz do zawartości

SB4 - nowa wersja Seo Bohatera

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem. Nie wiem, czy ktoś go ma. Otóż, gdy wybieram najnowsze seokatalogi w katalogu Mara, to za każdym razem gdy próbuje dodac wpis dostaje informacje o tym, że nie wybrałem kategorii. A przecież go wybrałem! Gdy potem chce znowu wybrać, to nie ma już możliwości wyboru kategorii tylko jest znaczek: » . Tak samo jest na seo bohaterze 3.0 i tym najnowszym.

2.jpg

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

• Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dlaczego mi zniknęła cała lista katalogów w projekcie? Wczoraj zacząłem katalogowanie w najnowszej wersji, utworzyłem projekt w którym znalazły się katalogi, które były już w programie i po ponownym włączeniu wszystkie wyparowały. W innych projektach też ich nie ma.

... mnie z kolei nie wypełnia automatycznie pola "Adres" z adresem strony dodawanej (w SeoKatalogach).

Czego to może być przyczyną? Sytuacja porobna zarówno w SeBohaterze 3.X jak i SB4.

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

@Hicarian

Pewnie jest to związane z jakimiś ustawieniami systemowego IE, bo z silnika ie korzysta seo bohater. Może spróbować zainstalować najnowszą wersję IE?

@Gris, trzegard

Ewentualnie należy otworzyć plik ustawienia.ini i tam gdzie jest wid=0 dać, np. wid=100. Bo pewnie o chodzi o zmniejszenie panelu prawie do zera i zapisu przez program takiej wartości.

Jest to mały błąd, który się pojawia w jakichś sytuacjach. Poprawię to potem zabezpieczając program przed zmianą rozmiarów niektórych paneli w programie do zera.

@yomas

Czy adresy są oznaczone jako SeoKatalog?

pozdrawiam

Grzegorz

Seo-Admin,

- tak jest zdefiniowany rodzaj katalogu...

Qris

- Przy F2 faktycznie tytuł ląduje tam gdzie powinien. Wprawdzie nie automatycznie, ale lepsze to niż wklejanie adresu ręcznie. Niestety bez F2 pole adresu nie zostaje wypełnione ani razu. Nie mniej jednak dobre i to f2 ;)

No tak, to dlatego, że program z wypełnianiem czeka aż strona załaduje się do końca. Niektóre katalogi jednak nie ściągają się do końca, tzn. długo trwają odwołania skryptów do innych stron i wypełnianie formularzy nie następuje lub nastąpi ale po dłuższym czasie. Oczywiście, opcja autowypełniania musi być zaznaczona.

W którejś wersji przetestuję jeszcze metodę sprawdzania przez program czy formularz jest ściągnięty i czy da się go wypełnić danymi wcześniej.

Ok - dzieki za info.

A swoją drogą, to jest możliwość do aktualnej bazy synonimów w SB4-edytor dorzucić swoją bazę synonimów z poprzedniego "wcielenia" SeoBohatera? Nie doszukałem się nigdzie informacji o takiej możliwości.

Synonimy przeżyjemy, ale .... ;)

1. Dla projektu X - chcę katalogować 1 zestawem katalogów, z kolei dla projektu Y, chce katalogować zupełnie innym zestawem/listą katalogów. Czy mam wrażenie, czy wszystkie zaimportowane listy katalogów są łączone ze sobą dla wszystkich projektów?

2. Oczy mnie mylą, jestem przepracowany, albo faktycznie nigdzie nie ma możliwości eksportowania do pliku .csv bazy katalogów?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności