Skocz do zawartości

SB4 - nowa wersja Seo Bohatera

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

To wrażenie jest prawdziwe. ;-)

W tej wersji jest jedna wielka baza adresów używana przez wszystkie projekty. Założenie jest takie, że zestaw katalogów używanych w danym momencie określamy przez filtrowanie.

Aby ułatwić podział katalogów i filtrowanie, w momencie importowania adresów możemy określić, co zostanie dopisane przy adresach do pola uwag, a potem możemy na daną frazę w polu uwag filtrować bazę.

Teraz pracuję jeszcze nad prostą metodą określania katalogów tagami, co też będzie służyć do filtrowania katalogów.

Eksportu nie ma, ale jak to się mówi, będzie wkrótce. ;-)

pozdrawiam

Grzegorz

• Odpowiedzi 512
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Swoją drogą eksport to jedno, ale w końcu katalogując stronę, poniekąd sami robimy naturalny przesiew katalogów na swoich listach poprzez np ich usuwanie, co jest najlepszą filtracją. BL, site itd niby fajne, ale dopiero wtedy jak są najważniejsze i nieograniczające funkcje. Zatem jak dla mnie to raptem częściowa przesiadka ze starego powolnego, ale zarazem poczciwego SeoBohatera ;)

Ok - widać ze soft w fazie poważnego rozwoju, o czym do końca nie miałem pojęcia sądząc, że na tą chwilę jest bardziej dopracowany. Nie mniej jednak trzymam kciuki i osobiście czekam za kolejnymi updatemi, jednak nieco bardziej rozbudowanymi.

Pozwole sobie jeszcze ost. pytanie zadać :) Na podstawie czego aktywna jest w liście katalogów opcja "otwórz listę kategorii?" Przy jednym SeoKatalogu jest, przy innym nie ma itd. Zaznaczam, że nie został określony w programie rodzaj katalogu, chodź naewt gdy jest określony nie zawsze jest opcja otwarcia listy.

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

Ponownie nie wkleja ani nie koloruje interesujących mnie fraz. Przykłady katalogów:

jest jeszcze wiele innych takich katalogów, wydaje mi się, że program ma jakieś przestoje. Długo działa bez zarzutów a potem nagła awaria i nic nie wkleja ani nie podkreśla ;/

weź drogi SEO-Adminie sprawdź o co kaman bo mnie to lekko denerwuje ;/

@yomas

Ta opcja otwierania listy kategorii zależy od automatu analizującego skrypty stron przy aktualizacji kategorii. Po prostu nie wszystkie strony mają standardowe skrypty i "nie poddają się" analizie. Pewnie za jakiś czas może to udoskonalę o jakiś procent. Dlatego nie wszystkie strony mają dostępną listę wejścia do podkategorii z listy.

@Sebastek

Wygląda mi to na znany problem "niedociągania się" stron jeśli w ustawieniach głównych włączymy opcję "Przeglądarki - blokuj reklamy adsense, itp: ". Strona wtedy nie wczytuje różnych skryptów znajdujących się w kodzie strony. W związku z tym przez dłuższy czas nie daje sygnału o zakończeniu ściągania i program nie wyzwala automatycznego wklejania i podświetlania. Jako tako, strona załaduje się wizualnie szybciej, ale ten wewnętrzny sygnał nie występuje i dlatego coś takiego się dzieje.

Jeśli odhaczysz tę opcję lub wymusisz wklejanie przez F2 lub przycisk wklejania, to działa, tak?

Dziwne.

Otwierasz w tej samej zakładce czy w nowych?

Oznaczasz po dodaniu jako dodany lub oczekujący?

Masz w zestawach danych, w tych różnych projektach wybrane różne zbiory tekstów?

Poproszę innych użytkowników o zwrócenie na to uwagi, czy też tak jest.

pozdrawiam

Grzegorz

Zbiory są różne. Otwieram w jednej zakładce, wklejam po prostu adres z listy online katalogów, nie korzystam z wbudowanej w program. Przechodzę do kolejnego projektu który ma inny zbiór tekstów i wtedy program wkleja mi dane z poprzedniego.

Witam

@arvelek

Którą masz wersję programu?

@Sebastek

To tu jest problem, bo jest to dość nietypowy sposób pracy z programem. SB4 działa tak, że w momencie pierwszego otwarcia zakładki, a dokładniej wklejenia danych, te dane są zablokowane, tzn. zakładka używa cały czas pierwszych danych. Zrobiłem to tak, żeby nie dopuścić do powielenia tekstów przy otwieraniu wielu zakładek.

Dopiero gdy otwiera się standardowo adres z listy, to ładowane są nowe dane. Twojego sposobu pracy nie przewidziałem. ;-)

pozdrawiam

Grzegorz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności