Skocz do zawartości

PageRank za darmo

Majdan

Rekomendowane odpowiedzi

a ja kiedyś napisałem takiego posta o wzorze na PageRank, ale mało kto czytał:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=11373

pozdrawiam:

Tomek Frontczak

MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting

Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa

marketing_okladka_poziom.gif

a ja kiedyś napisałem takiego posta o wzorze na PageRank, ale mało kto czytał:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=11373

Spoko, ale wydaje si€ ze dużo prościej jest

PRn=18PRn or PRn=18PRn-1*6 where PRn+1=PRn*6

Już tłumaczę Aby otrzymać PRn potrzebne jest 18 linkow ze stron z PRn (mówimy tu o linkach o pełnej mocy czyli jeden link wychodzący na stronie) to tak jak by chcąc przystąpić do klubu PRn musza cie polecić 18 jego członków.

Wiemy ze PR przekazywany jest podzielny na ilość linkow wychodzących tak wiec przyjmując ze

PR1=5

PR2=30

PR3=180

PR4=1080

PR5=6480

aby otrzymać PRn potrzeba 18 linkow z PRn lub z PRn-1*6 z jednym linkiem na strone lub

aby otrzymać PRn potrzeba 180 linkow z PRn lub z PRn-1*6 z 10 linkiami na strone

chyba nie za dobrze tłumaczę ale jak potrafię :(

Druga sprawa która mnie trochę bawi to utożsamianie Google z jakimś AI które może popełniać błędy lub mieć dziwne nastroje :blush:. Fakt ze Google zrzesza obecnie około 100000 komputerow i moc obliczeniowa jest olbrzymia ale bez przesady jeżeli 2*3=4 na kalkulatorze to na tych 100000 kompach musi być tez 4.

A wszystkie te dziwne rzeczy sa dziwne tylko dla posiadaczy stron których dotyczą, to zła ocena, błędne wnioskowanie ludzi korzystających z Google a nie samego Google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności