Skocz do zawartości

Czy coś da dodanie do płatnych katalagów?

tadeuszx

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jesteście w stanie podesłać listę top 100 katalogów + ewentualnie z 5 pozycji najlepszej literatury pozycjonerskiej ?

O temat pozycjonerki dopiero ocieram się, raczej nie wejdę w to głębiej (rozwijam własny portal od kilku dni), ale chętnie zapoznam się z tematem ;)

Z góry dzięki - może być PW

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

"5 pozycji najlepszej literatury pozycjonerskiej" - nie ma nawet jednej ;) Przez ostatnie 2 lata byla cala masa zmian, a w tym czasie bodajze zadna ksiazka sie nie ukazala na polskim rynku, a przynajmniej zadna sensowna. Starszych juz nie ma co czytac.

Najlepiej czytaj to forum i blogi o pozycjonowaniu. Dowiesz sie wiecej i tanszym kosztem.

Dobra dla poczatkujacych jest ta pozycja:

https://kiosk.literia.pl/koszyk/?Akcja=doda...roduktu=KKSEK91

20zl to taniocha, a dowiesz sie wszystkich podstaw, a nawet osoby zaawansowane znajda jakas ciekawostke dla siebie.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

No no, forum gdzie masowo ludzie odpowiadają na zadane pytanie - to mi się podoba :D

Jestem na etapie "klepania" katalogów (zadanie nudne, tym bardziej, że staram urozmaicać jednak tekst o serwisie) i właśnie co do katalogów mam pytanie - wszystkie katalogi proponują wpis zwykły lub silver, gold itp. ... Czy Waszym zdaniem lepiej zainwestować w droższe wpisy czy jednak nie ma to większego sensu.

Forum staram się czytać, ale Wasze dialogi nie zawsze są zrozumiałe dla mnie (dziwne słowa, zwroty itp) :P

Moja strona jest na etapie wykończeniowej kosmetyki - jaka kolejność jest Waszym zdaniem poprawna jeśli chodzi o pozycjonowanie :

1. katalogowanie

2. precle (jeszcze nie doszedłem co to jest :D)

3. site mapa

4. co powinno być w dalszej kolejności ? :)

Dodam, że stronka budowana jest z optymalizacją SEO :)

Pozdrawiam

szystkie katalogi proponują wpis zwykły lub silver, gold itp. ... Czy Waszym zdaniem lepiej zainwestować w droższe wpisy czy jednak nie ma to większego sensu.

wpisy takie sa wyroznione np w menu lub na stronie glownej kategorii a nie glebszej podstronie - latwiej sie tez indeksuja, wpis do ktorego jest link w menu napewno podlapie tez duzo wiecej mocy bo ludzie linkuja swoje wpisy, linkuja tez link do twojego wpisu...

tak wiec jezeli nie masz czym podlinkowac swoich wpisow to oplacaj drozsze wpisy. podlinkowanie to droga inwestycja ale efekty tez sa o niebo wieksze

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

• 1 miesiąc temu...

"Na blogach @gdaq i @Lexy są do kupienia e-booki. Wiedza w pigułce. Ja kupiłem u Lexy, niczego się nie nauczyłem."

Przykro mi, jeśli nie podkreśliłam wystarczająco mocno, że mój "kurs pozycjonowania dla początkujących" jest kierowany do osób, które dopiero zaczynają lub zaczęły niedawno swoją przygodę z SEO. Na stronie kursu kilkakrotnie o tym pisałam właśnie dlatego, aby ograniczyć zapisy do osób, które faktycznie z tego kursu skorzystają.

Ilość backlinków, zaindeksowanych podstron...

Ohhh TAK, TO jest najbardziej istotne :)

tadeuszx

Widoczność w top20 google na relatywnei frazy do twojej strony najbardziej jest adekwatna do wartości linka z danego miejsca, niezależnie czy to katalog, blog czy też cokolwiek innego.

Ponadto dla google jest bez znaczenia czy katalog jest moderowany i płatny, czy też nie. Algorytm Google ocenia inne wartości.

Tylko głupcy liczą backlinki nie znając ich wartości oraz parametrów stron linkujących. Że już o site to nawet nie wspomnę....

• 3 tygodnie później...
spokojnie możesz dodawać i do 50 dziennie, nie wszystkie wpisy się indeksują, a moc linka z większości katalogów jest iluzoryczna.

pewnie tak wystarczy zainstalowac dodatek pokazujacy linki non follow na stronach i juz widzimy ze w katalogach prawie wszystkie sa no follow , bez anchora czyli malo wydajne narzedzie

za to z dobrych precli mamy folow anchor i tresc tematyczna dookola linkow do tego dochodza boldy i zdjecia i tu najwazniejsze sa bezplatne

mam pytanie co to znaczy wpisy sie indeksuja?

jak indeksować wpisy ?

i czym je indeksować?

jak monitorować indeksowanie?

pozdrawiam

farma linkow steel sheds shed farming roof agricultural sheds ireland donegal farm sheds

pewnie tak wystarczy zainstalowac dodatek pokazujacy linki non follow na stronach i juz widzimy ze w katalogach prawie wszystkie sa no follow , bez anchora czyli malo wydajne narzedzie

Chyba jesteś oszołomiony... Nikt przy zdrowych zmysłach nie doda strony do katalogu z linkami opatrzonymi NF. Gdzie Ty widzisz te katalogi w których linki są NF?

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności