Skocz do zawartości

Podatek od PP Allegro

BOSS

Rekomendowane odpowiedzi

W Allegro kwota podana w panelu PP to kwota brutto - wystawiasz fakturę z VATem na tą kwotę, a co do ProWeb2 to o jakim Ty liniowym piszesz? - chodzi Ci o podatek od osób fizycznych? - bo jeżeli tak to i tak w Allegro na fizyczną osobę nie wypłacisz gotówki.

Boss: Jeśli masz 10000 z allegro to jest to kwota brutto czyli od nich dostaniesz tyle ale z tej kwoty musisz przekazac koło 1803 do US jako VAT (chyba ze miales jakies koszty w tej stawce VAT). Ponadto jak nie miales zadnych kosztow to od 8190 placisz podatek - jesli jest to poaczet korku to 19%, pozniej przy stalych dochodach wejdziesz na 2 lub 3 grupę.

czyli tak wysylam te dokumenty do nich

wraz z rachunkiem ktory drukuje w panelu

drukuje dwa razy jednen to orginal drugi to kopia..

oni wplacaja mi dana sume na konto a ja poxniej do US i place podatek 19 %

zgadza sie?:hello:

Chcesz kupić Kolektory słoneczne. A może tylko poczytać o tych kolektorach. A najlepszym źródłem informacji będzie Blog Kolektorowy

Co do nowego sposobu rozliczania to dziwi mnie ze ta kwota jest kwotą brutto,

poniewaz mozna to z tego co wiem rozliczyc w podobny sposob jak wapster,

czyli placac tylko podatek dochodowy (bez zakladania firmy, na podobnej zasadzie jak za dzierzawe mieszkania) ale wiekszosc firm w takim przypadku nalicza Vat przed wyplata, a tutaj kwota jest brutto, hmm, czyli jak dla mnie widze ze duzo bardzej bedzie sie to oplacalo rozliczac na osobe prywatna a nie na firme - stracimy :) 19 % , a nie 22% + 19% ~~ jak ktos ma koszty.

A jak wrazenia tych co juz przeszli ?? ja ciagne do samego konca, zejde z pokladu w sylwestra.

ja ciagne do samego konca, zejde z pokladu w sylwestra.

Ja też będę na starym do sylwestra. Wcześniej całą kase przelam do paybacka i wezme sobie nagrody.

no i juz. koniec albo nowy poczatek.

zobaczymy jak bedzie.

Jednak co by nie było allegro przyczylilo sie bardzo do tego ze jest mi obecnie OK ;)

dzieki im za to, i mam nadzieje ze to nie bedzie koniec wspolpracy.

I jeszcze optymistycznego, nareszcie koniec p%&^#nia sie ze sprzedaża kart.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności