Skocz do zawartości

Sposób Na Dobre Seo

Remiss

Rekomendowane odpowiedzi

Niegrzeczny sposób na pozycjonowanie własnej domeny na frazę która jest nazwą sklepu konkurencji, w dodatku zastrzeżoną czy marką.

Nie można tego zrobić wprost - prawnicy kolegów jeśli podejmą się zadania wdepczą w ziemie

ZRÓB TAK:

1. kup kartę przedpłaconą prepaid (np. Visa do płatności międzynarodowych) na okaziciela

2. kup na kartę domenę na fikcyjne dane (dobrze jeśli u rejestratora w obcym kraju, najlepiej nie anglojęzycznym, z poza Unii)

3. kup na kartę konto hostingowe na fikcyjne dane (dobrze jeśli u providera w obcym kraju, najlepiej nie anglojęzycznym, z poza Unii)

4. na zakupionym hostingu i domenie postaw stosowną stronkę która przyjmie linki, później zaś posłuży jako 301 na docelową

5. kup na kartę usługę zlinkowania stronki z wykorzystaniem ogólnodostępnych publicznych narzędzi (na ogół płatnych) jak Blackpress, seotxt, dobre precle, Pressgenerator

6. po osiągnięciu stosownych pozycji i ruchu zrób 301 na docelową

1' zapewnia anonimową płatność (pranie brudnych pieniędzy, ci którzy nie lubią fiskusa bardzo ją lubią :zeby: ) bez której wklepanie fikcyjnych danych właściciela domeny/hostingu może mijać się z celem

2'/3' lepsza kupna domena niż darmówka, trochę trudniej odebrać w przypadku próby udowodnienia działania na szkodę firmy. Z darmówkami się nie szczypią

- dobrze jest domeny i hosting trzymać za granicą, wiele nie szkodzi, a w przypadku kontaktu z tut. firmami trochę utrudnia pracę kolegom z konkurencji i podnosi koszta, rozwleka działania w czasie

4' -

5' na ogół są to precle oparte o WP; logi serwera, IP współtwórcy wskażą na wszystkich tylko nie ciebie. Można zastąpić własną instalacją Omniadda na tym samym serwerze co stronka jak też ScrapeBoxa czy Xrumera i in. (jeśli serwer uciągnie :shout: )

6' samego 301 nie widać ale można dojść nitką do kłębka metodą alinanchor; frazy w "cudzysłowie" na które nasza domena wyświetla się w serpach itp. Przedsięwzięcie szyte jest grubymi nićmi. Nie ma co specjalnie przed konkurencją głupa palić

>nie wiem skąd te pozycje mojego sklepu na zastrzeżoną nazwę sklepu twojego; linki; pewnie moi wrogowie zrobili - nie ja etc. :shout: < .

Wiadomo kto za działanie odpowiada ale to za mało. Winę trzeba udowodnić, zaś w polskim prawodawstwie obowiązuje domniemanie niewinności pozwanego. Dzięki powyższej maskaradzie dla konkurencji może się okazać, że więcej dla niej zachodu niż to warte. I musimy im tę konkluzję ułatwić podjąć.

Anonimowi do końca nie będziemy ale trudni do złapania za gardło na pewno.

Do przeprowadzenia całości operacji potrzebne nam będą dodatkowo:

7. anonimowy mail (susimail, l2p)

8. Tor lub niezarejestrowany telefon na kartę. Można proxy ale twoje IP zdradza nie tylko przeglądarka, z serwerem własnymi kanałami łączą się wtyczki do przeglądarki (np. Flash) i inne usługi działające na komputerze

Nade wszystko należy nie dać się złapać, że domena z 301 jest nasza i myśmy ją linkowali chronionymi prawem frazami. Działania zapobiegawcze mogą wydawać się na wyrost ale ciężkie frazy sporo warte w przypadku niepowodzenia mogą nas sporo kosztować.

Domenę z 301 z faktu podania niepoprawnych danych który wyjdzie podczas próby kontaktu celem wyjaśnienia zarzutów nam zabiorą. Toteż nie czekając na wylane mleko zaczynasz z kolejną...

Czyli normalka, odpalanie Xrumera to też robota w koło macieju, należycie dobrane frazy mają nam zwrócić zainwestowane koszta z nawiązką.

Wielu z was robi takie pozycjonowanie gdy klient zleca, co zmieniacie, robicie po swojemu?

Pozycjonowanie to niekończąca się opowieść

jakby co max 1 2lat więzienia za pranie :zeby:

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Karty do prania pieniędzy nie nadają się za bardzo z racji ograniczenia transakcji do 150 euro. Jednak na wskutek interpelacji poselskiej, minister finansów uznał, że do wysokości ok. 380 zł są poza zasięgiem fiskusa. Ogólnie mówię, w szczególe nie znam, trzeba doczytać. Niektóre firmy chętnie używają ich jako zdalnego środka płatniczego, bo przewalutowanie to 3% wartości transakcji nie zaś np. 19% dochodowego. Dlatego karty do prania pieniędzy :P

Po prostu kupujesz usługi na fikcyjne dane
Nie zapomnij, że z fikcyjnymi danymi płatnika usługi

A gdzie można kupić kartę przepłaconą i na okaziciela?
Nie wiem jak jest teraz, ale ze 4 lata temu w BZ WBK dało się. Potrzebowałem czegoś żeby domeny opłacać za granicą. Coś takiego jak karta wirtualna było wtedy mało popularne w bankach, PayPal nie miał jeszcze możliwości zasilania go przez przelew na konto i znalazłem, że w BZ WBK można kupić kartę przepłaconą. Poszedłem do banku, mówię co chcę, pan przyniósł, ja odruchowo wyjmuję dowód osobisty, po czym słyszę od pana żebym schował dowód, bo nie będzie potrzebny. Wtedy było tak że na tej karcie można było mieć max 3k, zasilenie przez przelew na dedykowany nr konta, sprawdzanie stanu środków przez bezpłatny SMS. Jedna wada: prowizja (nie pamiętam ile) za wypłatę gotówki z bankomatu. Płatność kartą bez prowizji. Karta miała kwotę startową taką jak się kupiło, z tego co pamiętam to max 500 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności