Skocz do zawartości

CTR w google

jehowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pewien problem, otóż w google webmasters statystyki pokazują mi na wybrane hasła niskie ( tak mi się wydaje) CTR. Na hasło które jest 5te ( wg web-tools.pl ) mam CTR 1% a na fraze z 10tego miejsca CTR wynosi 2%. Czy te statystyki są miarodajne i czy można w jakiś sposób bardziej zachęcić w opisach do wchodzenia na strone tak aby pozycja nie spadła. Mam nadzieje ze w miare zrozumiale napisałem :) z gory dzieki za pomoc

Pozdrawiam

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Na to nie ma reguły, bo wszystko zależy od frazy. Niektóre frazy w top10 dają dużo wejść a inne w top5 nie dadzą nawet połowy z tego.

Kwestia doboru pozycjonowanych słów moim zdaniem, a nie zmiany opisu

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

Na to nie ma reguły, bo wszystko zależy od frazy. Niektóre frazy w top10 dają dużo wejść a inne w top5 nie dadzą nawet połowy z tego.

Kwestia doboru pozycjonowanych słów moim zdaniem, a nie zmiany opisu

opis ma znaczenie i wpływa właśnie na CTR

a pozatym polecam analizę (starego już, ale jednak):

click-distribution-serp.jpg

Witam!

Mam pewien problem, otóż w google webmasters statystyki pokazują mi na wybrane hasła niskie ( tak mi się wydaje) CTR. Na hasło które jest 5te ( wg web-tools.pl ) mam CTR 1% a na fraze z 10tego miejsca CTR wynosi 2%. Czy te statystyki są miarodajne i czy można w jakiś sposób bardziej zachęcić w opisach do wchodzenia na strone tak aby pozycja nie spadła. Mam nadzieje ze w miare zrozumiale napisałem ;) z gory dzieki za pomoc

Pozdrawiam

Wiedz jedno. Odwiedzający, czym niżej schodzi w wynikach, tym jest bardziej zniesmaczony wynikami i tym bardziej musi znaleźć to co szuka.

Słowa kluczowe to nie wszytko, nawet jeśli będziesz miał 1% wizyt a przełoży się to na akcję podjętą przez użytkownika, wyjdziesz na tym lepiej niż mająć 10% i wysoki współczynnik bounce rate.

Ponadto na CTR ma bardzo wysoki wpływ TITLE i description strony. W Twoim przypadku na 100% strona kuleje pod tym względem, mając taki CTR.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności