Skocz do zawartości

Czy pozycjonować precla na anchor "precel" itp.?

SeoGwiazdor

Rekomendowane odpowiedzi

Na blogach poświęconych pozycjonowaniu stron i stawianiu precli, pisze się, żeby nie pozycjonować precla na słowo precel itp. oraz w nazwie, żeby unikać takich słów. Jednak chciałbym jakoś rozreklamować precla oprócz dodania go do wpisów, podlinkować itd, żeby miał większą moc. Na jakie frazy więc pozycjonować precla? Czy unikać anchora "precel" itp. z których wiadomo o co chodzi, czyli że za tym linkiem będzie precel?

A ja powiem tak: a jakie to ma znaczenie na jaką frazę pozycjonujesz? Przecież i tam mało kto będzie wchodził na tego precla z wyszukiwarki. Przecież tu tylko i wyłącznie o to chodzi, by precel miał trochę BL i żeby się dobrze indeksował oraz zdobył jakieś PR. A jak będzie pozycjonował na inne niż "precel" frazy, nawet na nap. "trąby jerychońskie", to masz nawet większe szanse, że moderatorzy na moderowanych katalogach i preclach nie wytną wpisu od razu :).

Dokładnie. Jeśli jest to jeszcze Twoje zaplecze tematyczne pod jakąś frazę albo zbiór fraz pozychonuj je na te frazy. Uważaj tylko żeby nie weszło wyżej niż linkowana strona :) Jeśli ogólnotematyczne dawaj albo zbiór najważniejszych fraz albo po prostu byle jakie słowo, żeby tylko był link.

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

Czyli, jak chce to sobie tego precla ogólnodostepnego mogę pozycjonować na słowo precel, artykuły tematyczne/do przedrugu i co tam jeszcze chcę, ale jeśli np. z tego precla chce linkowac do jakiejś strony np. o zdrowiu i na preclu będzie link do strony z anchorem "zdrowie" to tego precla warto linkować na anchor "zdrowie" gdyż dzięki temu zdobętę pr, backlinki tak jak przy innych słowach, ale moc mojego linka "zdrowie" będzie mocniejsza. Inne osoby dodające wpisy, będą zadowolone, że precel jest wysokiej jekości dobrze moderowany i ma jakiś tam PR i backlinki?

Pozycjonuj ją na np nazwy kategorii lub na słowa najczęściej występujące w preclu

Czym sprawdzić, które keywordy (słowa) występują najczęściej w preclu? Jestem już tam sporo artykułów, ręczne wyszukam sobie ale trochę mi to zajmie czasu a jest może jakiś narzędzie w sieci za free to przeanalizuje precla i podpowie?

Jednak chciałbym jakoś rozreklamować precla

powiem Ci, że często - jak szukam nowych precli - wklepuję w G lub harvestery szukające w G "precel"

zatem nie uważam, żeby było coś złego w "pozycjonowaniu" się na tę frazę

ale tak na marginesie - jak będziesz miał dobrze podlinkowanego mocnego precla, to i tak poszukiwacze Cię odnajdą

chowam tego precla przed google

i przyznam, że tu mnie rozwaliłeś... chcesz coś pozycjonować i jednocześnie chować przed google...

ciekawe... w sumie nie znam takiej techniki :P cóż: człowiek uczy się całe życie... :)

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności