Skocz do zawartości

omniAdd vs publiker vs scrapebox

biesiadna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisz czego oczekujesz, do czego chcesz używać narzędzia. Bo tak to nie wiadomo o co ci chodzi. Potem zajrzyj do działów odpowiednich produktów i zapoznaj się z tym co dane narzędzia oferują, co można nimi zrobić.... i będziesz wiedział.

dopisz się do polishpremiumpress.pl wpis płatny tylko 1$

omni i publikera nie da sie porównac ze scrapeboxem bo to inny soft jest.

jesli juz to konfiguracja omni+sb lub publiker+sb, ja mam wszystkie te 3 softy i używam jednocześnie :peace:

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nim się będziesz zastaawiał co kupić, zastanów się co chcesz robić. Jak zgred powiedział - scrapebox est innym narzędziem niz 2 pozostałe. Wejdź w dział Narżędzia i chociaż zobacz pierwsze posty, w których jest co dany soft robi. Twoje pytanie wskazuje, że dopiero stratujesz, więc nawet jeśli będziesz miał któreś z owych narzędzi, to dobrze byłoby byś poczytał to forum i chwycił trochę wiedzy, bo softy to tylko narzędzia i same nic nie zrobią. Nie wystarczy mieć garnek i parę składników, żeby już umieć ugotować dobrą zupę. :peace:

Nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Nie ma czegoś takiego, jak coś łatwiejszego. Dla Ciebie łatwiejsza jest matematyka, a dla mnie historia. Tak jak koledzy wspomnieli wcześniej, poczytaj opinie o tych programach. Masz je tu na forum w dziale "narzędzia". Podstawy masz i z pewnością poradzisz sobie z jednym i z drugim. Jeżeli ich nie masz, to żaden program nie ułatwi Ci pozycjonowania.

seowyszbanner.gif

Jeżeli używasz seobohatera, to używaj go dalej, nawet jeśli kupisz automat, bo ten ostatni nie obsługuje wszystkich katalogów.

Co do publikera i omniadda - używam oba. Publiker może jest bardziej "friendly" dla początkujących, choć dość wymagający jeśli chodzi porządne skonfigurowanie zadań. Ma automat do podlinkowywania, co jest ułatwieniem, zaś w omniaddzie trzeba to bardziej ręcznie robić. Ale to również odbija się na obciążeniu serweru i prędkości działań. Wiele rzeczy sprawdza, m.in. opublikowane, ale przez to wolno dość działa i do tego trzeba chcoiażby vps. Na hostingu współdzielonym nie postawisz, bo albo nie będziesz mógł, ale zostaniesz wywalony. Natomiast omniadda postawisz na współdzielonym i nie będzie problemu z obciążeniem serwera. Działa też zdecydowanie szybciej, choć znacznie gorzej jest z indentyfikacją, gdzie zostało dodane - ale coś za coś. No i baza katalogów i precli. W omniaddzie jest regularnie uaktualniana przez Kojotka. W publikerze są mechanizmy, które mają sprawdzać pewne parametry, ale chyba to nie najlepiej idzie. Można to oczywiście robić samemu, ale to bardzo pracochłonne nie tylko z powodu natury działań, ale również z powodu konstrukcji publikera.

Generalnie trudno jednoznacznie wskazać, bo to zależy co kto oczekuje. Dlatego wielu, ja również, używa obu.

Ja mam oba - Publikera i Omniadd'a. Zdecydowanie polecam OmniAdd. Publikera juz prawie nie uzywam. Na plus Publikera mozna powiedziec, ze jest lepszy do dodawania do precli. Natomiast jego szybkosc i wydajnosc jest lipna - ustawiam (na VPS), zeby dodawal do 100 precli dziennie, a on dodaje do 20 i nic nie robi caly dzien - rozklada sobie dodawania po 2 na godzine. Autor natomiast rozklada rece i nie wie czmu tak jest. Strasznie mnie to wkurza.

W OmniAdd ustawie dodanie 100 to od razu bedzie dodawac, az nieskonczy i na pewno doda tyle ile trzeba. Jedyne co ma gorsze to modul dodawania do precli, ale i tak jest spoko. Publiker mial duzy plus za opcje automatycznego podlinkowywania, ale juz kilka miesiecy temu zostala ona wylaczona, wiec teraz mozliwosci ma zasadniczo takie same jak OmniAdd.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Niestety muszę z Carnagge się zgodzić. Efektywność Publikera spada strasznie. Wykonuje dużo ruchów sprawdzających, to i nie ma czasu dodawać. Raz się mu nie uda sprawdzić czy jakiś tam link istnieje, to będzie to robił znów. A potem pojawia się sporo zaległych rzeczy. Moim zdaniem, gdyby mechanizmy weryfikujące bazę były zdecydowanie bardzie efektywne, to zacząłby lepiej pracować. No, ale na szczęście mam również omniadda, a z publikerem musi sobie ktoś inny radzić, choć zaglądam co i jak :D.

No to już zdecydowałam na omniAdd`a z systemem omniPing wydaje mi się to odpowiednią kombinacją, planuję też zakup scrapebox`a ale to dopiero wkrótce. Zastanawiam się też nad zakupem jakiegoś monitoringu pozycji w google, co polecacie? chciałbym mieć jakiś raczej na własnym hostingu, ewentualnie jak waszym zdaniem nie ma sensu jaki monitoring polecacie? Wasze opinie są bardzo interesujące i mają dla mnie duże znaczenie. Trochę się już zajmuję pozycjonowaniem i nie jestem kompletnie początkującą kobietą w dziedzinie SEO. Zastanawiam się na chwilę obecną nad programami: https://www.stat4seo.pl/ i omnimonitor -> https://www.omniworld.pl/21-panel-seo.html. Zastanawiam się jednak czy omnimonitor jest jednak wart takiej ceny?

Wszystko jest warte swojej ceny :). Pytanie do czego się potrzebuje. Omnimonitor jest przydatny, gdy się świadczy usługi, bo jest tam m.in. dzienne naliczanie kiedy prowadzi się usługę - płatne za pozycję. Do tego faktury, klienci itp. No i jest kwestia ile się ma kasy do wydania na raz. Na początek można też spróbować jakiejś aplikacji desktopowej, np. seo-stat mini. Jest wersja free, ale ma swoje ograniczenia, w tym brak możliwości dodania proxy. Płatna wersja to chyna np. 30 zł. za pół roku. Darmowa wersja Rank Trackera - program moim zdaniem świetny, ale wersja free nie pozwala na archiwizowanie wyników i zapisywanie projektów, więc za każdym razem trzeba wszystko wpisywać na nowo.

Widze, ze nie chcesz wydawac za duzo kasy wiec do sprawdzania pozycji polece Ci Pro - Rank - https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=113961

Watek moze troche obumarl, ale tydzien temu widzialem, ze autor sprzedawal skrypt na Allegro za 55 zl. Napisz do niego na maila. Sam mam od poczatku jego istnienia i polecam. Sprawdza pozycje jak nalezy, ma dodatkowe bajery i jest dobry kontakt mailowy z autorem.

Lepiej kup ten Pro Rank, a za zaoszczedzona kase akurat kupisz SB :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności