Skocz do zawartości

Katalog stron zmiana wpisów na No-folow czy może zaszkodzić ?

encom

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tu tylko subskrybuję odpowiedzi :)

Na twoim miejscu lepiej bym tego nie robił.

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

ok dzieki .mógłby się jeszcze ktoś wypowiedzieć ,bo mam dwie sprzeczne odpowiedzi ?

Wiem że ogólnie linki nofollow pomagają stronie bo zatrzymuja moc podobno,ale te wpisy są z przedziału ostatnich 8 miesiecy byłu cały czas follow ,nawet na pr3 się załapałem .Ale czy teraz takie działanie może coś zmienić na gorsze ,zaszkodzić?

Nie, ale jeśli do tej pory zyskałeś PR3, to z pewnością nofollow nic Ci nie da. Oprócz tego że złamie to ideę katalogów SEO.

Kotwica Kołobrzeg - jedyna racjonalna strona Kotwicy

Tworzenie stron www, pozycjonowanie - Kołobrzeg - Najlepsze usługi webmasterskie oraz SEO za najniższe ceny

Darmowy Katalog SEO - moderacja w 12 godzin

Domenie nie zaszkodzi, a trochę pomoże, jednakże jeżeli to jest katalog stron to strony, które mają tam wpis to stracą tego jednego linka, a katalog stanie się bezużyteczny z punktu widzenia SEO.

kukiz ,seo champion dlatego pytam najpierw.Co do idei to lepiej się nie wypowiadać bo i ci ze szczytu ją łamią nagminnie .

Katalog zaczyna powoli żyć i już trochę czasu tracę na moderację wpisów więc wprowadziłem opłatę 40 groszy za wpis oraz dalszy wybór bezpłatnego wpisu został .Nawet ogromnym firmom,czy dobrym stronom szkoda dać te 40 groszy a nie wpisują wszystkich danych ,byle jak to robią,teksty pozostawiają wiele do życzenia i są często nieunikalne .Nie raz muszę poprawiać błędy ortograficzne dodawać dane z ich strony o których zapominają.ale z drugiej strony chce wpisy bo to zawsze firma ma jakąś reklamę.Wszystie te wpisy które są niezgodne z regulaminem owszem poprawiam ale chce dawać im za to link no-follow .Czy to jest chamstwo,moim zdaniem nie po prostu cenie swój czas?

ps. Jeśli ktoś doda wpis zgodnie z regulaminem ,poświęci te 10 minut na porządne stworzenie to nie daje no follow nawet jak jest darmowy.

Po prostu wyłącz opcję wpisów bezpłatnych i nie poprawiaj ich błędów. To im powinno zależeć, nie Tobie.

Tworzenie stron www, pozycjonowanie - Kołobrzeg - Najlepsze usługi webmasterskie oraz SEO za najniższe ceny

Staraj się pisać nicki użytkowników tak, jak sami wpisali w profilach. ;]

a nie wpisują wszystkich danych

Wystarczy zrobić te pola jako obowiązkowe.

Nawet ogromnym firmom (...) szkoda dać te 40 groszy

To nie oni robią tylko wynajęte przez nich agencje, które często idą na ilość mając w nosie czas i nerwy moderatorów.

A co do problemu - ja sobie szacuję - jeżeli poprawienie wpisu zajmie mi powyżej 1 minuty to wpis wywalam. ;]

Co do bezpłatnych wpisów to jeszcze nie chce usuwać bo mój katalog jest jeszcze dosyć marny i daleko w serpach jak dojdę to pierwszej 10 wtedy tak zrobię ,choć to może potrwać hehe ,ale jestem niepoprawnym optymistą:)

Jeśli ktoś daje unikalny wpis to ja mu dodaje dodatkowe dane te nieobowiązkowe ,bo nie chce za dużo ich dać żeby nie zniechęcić .Al ejak bedzie więcej wpisów wtedy tylko w płatnych tak będę robił .Taki jest plan ale się zastanowię czy warto tak robić

Kukis z tym moderowaniem powyżej minuty to fajny pomysł.Tez usuwam wpisy niektóre,ale jak strona ma dużo linków i ewentualnie te pr wtedy moderuję i ją dodaję.

No ale dzięki za opinię warto się zastanowić nad waszymi podpowiedziami ,jeśli dalej będzie taki przyrost wpisów,po prostu myślałem

że nawet te słabe wpisy z no follow pomoga katalogowi bo jest dodatkowa firm aczy tam strona jakaś no i jest więcej tekstu z którym jest problem w wielu katalogach.

Dziękuje jeszcze raz za opinię pozdrawiam

Oczywiście, zapomniałem, że każdy katalog to miejsce, w którym internetowi buszmeni poszukują wartościowych stron :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności