Skocz do zawartości

Sklep wędliniarski - Wędlinek.pl

miooodek

Rekomendowane odpowiedzi

Chcesz to sprzedawac regionalnie czy na szersza skale?

Powiem szczerze ze jak nie facebook to nie wiem co cie rozreklamuje :)

Ale jak masz jaja to moze ruszysz ta branze w internecie.

Sprawdz w google adwords ale to co z ciekawosci patrzylem to cos tam ludzie szukaja ale ciekawe w jakim celu.

Zapraszam do zakładu stolarskiego oferującego między innymi schody drewniane podkarpackie.

Skoro sklep internetowy, to z zamiarem dystrybucji ogólnokrajowej, dodatkowo w przyszłości poza granicami również.

Posprawdzam sobie frazy z adwords, ale nie wiem czy jest sens pakować pieniądze na reklamę w google, tzn na pewno ją wykupię, ale nie wiem czy traktować ją jako główne medium reklamowe.

W każdym razie, dzięki za zainteresowanie :D

bardzo źle rozłożone opisy produktów w kategorii: www.wedlinek.pl/8-wedliny-tradycyjne

"dostępność" powinna być po prawe stronie gdzie między tymi przyciskami lub tez na samym dole pod opisem

tekst opisowy nie może byc klikalny

obrazek klikalny z nofollow

anchor klikalny jest OK

słowo wyswietl klikalne z nofollow

strona produktu: www.wedlinek.pl/wedliny-tradycyjne/14-szynka-od-zawsze-2797520012061.html

nazwa produktu powinna byc w H1

większy opis i inny niż na stronie z kategoriami

Ogólnie:

źle generowane meta tagi,

mozna by tez nieco poprawićw adresach URL ale ujdzie w tłoku

za********e zrobiony plik robots.txt :D choc brakuje paru driboazgów

wzbogaciłbym stronę główną oraz kategorie o troche tesktów - kategorie można by opsiać typy wedlin w danej kategorii jakies doatkowe uwagi co to za wędliny, główne składniki, dla kogo skierowany jest ten produkt (np czy dla dietetyków)... więcej tekstu pozwoli na lepsze seo

stronę widać jako z WWW i bez WWW - zdecydowac się co lepsze

Tyle na szybko

edit: zablokowac indeksację password.php

coś bylo ostatnio zmieniae w sklepe ? mam zaindeksowane takie wyniki : product.php?id_product=37 a powinno byc friendly url ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Sklep bardzo profesjonalnie wygląda, od razu wiadomo co i do czego. Ale z twierdzeniem "najlepsze jakościowo polskie wędliny" to chyba trochę przesadziłeś, co? Bo rozumiem że mięso jest wędzone, to już jest pełne szaleństwo na polskim rynku, ale jakim cudem ze 106 g mięsa jesteście w stanie zrobić 100 g wędzonego produktu to nie mam pojęcia. Podsumowując - czym oprócz wędzenia, Wasz produkt różni się od mięsa z marketu? Please elaborate.

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

Z zaleceń Zgreda, tyle już udało mi się poprawić:

• preferowana domena: wedlinek.pl
  • nazwa produktu jest teraz objęta tagiem h1
  • dostępność produktu jest teraz pod skróconym opisem
  • obrazek klikalny z nofollow
  • tekst opisowy nie klikalny

Co do reszty, to jeszcze nad nią pracuję :)

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś uwagi, to przyjmuje je na klate !

Pozdrawiam :)

edit:

Co jest z meta tagami nie tak?

Sklep bardzo profesjonalnie wygląda, od razu wiadomo co i do czego. Ale z twierdzeniem "najlepsze jakościowo polskie wędliny" to chyba trochę przesadziłeś, co? Bo rozumiem że mięso jest wędzone, to już jest pełne szaleństwo na polskim rynku, ale jakim cudem ze 106 g mięsa jesteście w stanie zrobić 100 g wędzonego produktu to nie mam pojęcia. Podsumowując - czym oprócz wędzenia, Wasz produkt różni się od mięsa z marketu? Please elaborate.

Hej :)

Jestem dystrybutorem wędlin najbardziej uznanych polskich producentów wędlin, stąd też moje stwierdzenie. Podczas obróbki cieplnej mięsa jego waga zmniejsza się, a co za tym idzie, jest w nim więcej mięsa, a mniej tłuszczu. Co do pytań strikte technicznych to musiał bym skontaktować się z handlowcami, póki co zamieściłem suchy tekst z ulotki produktu, a więc zgodny z rzeczywistością :)

Co do marketu, niektóre produkty z naszej oferty są dostępne w marketach, jednak jest część o które zdecydowanie trudniej i część na których dystrybucję mam wyłączność, to właśnie nimi chcę przyciągnąć uwagę kupującego, a posiadając w ofercie również wysoko jakościowe ogólnodostępne produkty, liczę że do zamówienia np. szynki Serrano do koszyka może trafić również kabanos, lub cokolwiek innego.

Mam nadzieję, że rozjaśniłem odrobinę temat,

Pozdrawiam serdecznie ;)

• 1 miesiąc temu...

Witam ponownie,

Starałem się zrobić wszystko wg zaleceń, mam jednak pewien dylemat i proszę Państwa o pomoc w wyborze.

Czy na stronie głównej bardzo brakuje tekstu? Mówiąc szczerze nie lubię lać wody, ale jeżeli ma to pomóc w pozycjonowaniu, to oczywiście postaram się coś dołożyć. Pytanie do Państwa, gdzie taki tekst mógłby się znajdować i jakiego typu treści zawierać?

Na razie miejsce które dla niego wybrałem to tło na dole strony głównej, gdzie znajdują się linki, a linki przeniosę na sam dół jak to zrobiłem na podstronach.

Kolejny raz proszę o Państwa sugestię :D

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Ps. proszę póki co nie krytykować karty produktu, jeszcze się za nią nie zabrałem(wciąż czekam na stosowne opisy artykułów od producentów)

Nie rozumiem czemu ktoś miałby kupować zwykłą śląską kiełbasę w Twoim sklepie zamiast w markecie? Celowanie w wymagającego klienta, który ma wygórowane wymagania i szuka produktu z najwyższej półki (którego nie znajdzie w swoim sklepie!) jest ok, ale normalna śląska kiełbacha przez neta:)? Poza tym i tak kupowanie żywności przez internet u nas w ogóle nie jest (jeszcze) popularne. Co mnie ciekawi - jak masz zamiar zapewnić odpowiednie warunki transportu dla wędliny do klienta?

Nie myślałeś nad powiększeniem sieci sklepów oferujących Twoje produkty i dodaniem na stronie funkcji w stylu znajdź sklep z naszymi produktami blisko Twojego domu? Ktoś może się wstępnie zainteresować Twoimi wędlinami, ale zrezygnować ze względu na zakup przez internet, a sklep z Twoimi produktami może mieć pod nosem.

Wyciąganie klientów z google na pewno niewiele Ci da (bez względu na to czy poprzez pozycjonowanie czy poprzez adwords), a na zbudowanie świadomości marki zapewne nie masz funduszy. Przykładowo [wędliny] 880 wyszukiwań miesięcznie:D, [szynka serrano] 170. Jeżeli chodzi o pozycjonowanie - gra nie warta świeczki.

Co do przyczyn dla których np. kiełbasa śląska znalazła się w sklepie pisałem już wcześniej, co do warunków technicznych przewozów, wszystko znajdziesz na stronie sklepu, pakujemy w opakowanie termiczne do którego dodatkowo dajemy wkłady mrożące. Wiem, że sklep wędliniarski w internecie jest nieszablonowym pomysłem i wzbudza kontrowersje, jednak dalej jestem zmotywowany by zrealizować swoją wizję.

Proszę krytyków o odniesienie się do mojego ostatniego postu.

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności