Skocz do zawartości

MASOWY ban

sagittariuspl

Rekomendowane odpowiedzi

Już dawno napisany. Domena nie ma nic na sumieniu. Od ponad 10 lat w sieci, od kilku lat w top10 na wiele fraz branżowych regionalnych, stara domena ze stroną firmową - chyba jedyny grzech, że domena regionalna, ale taką klient wybrał jak domeny były w innych cenach. Wszystkich wrzucać do jednego wora :|

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Danae, dostała bana czy filtr? Na początku "kariery" stawiałem na regionalkach serwisy ogólnokrajowe ze względu na cenę i dzisiaj się im poobrywało :). Gdy je stawiałem byłem jeszcze WhiteHatowcem :). Od dawna nic z nimi nie robiłem, siedziały sobie w okolicach pierwszego miejsca, a dzisiaj wyleciały na wszystkie słowa kluczowe. Zaindeksowane są.

Gdy je stawiałem byłem jeszcze WhiteHatowcem :).

Google ostatnio coraz bardziej udowadnia, że nie ma co stawiać na jakość, też do tej pory starałem się robić wartościowe strony z wartościową treścią, ale i tak Google wrzuciło mi je do jednego wora z spamem, bo są na regionalnych domenach... więc należy zadać sobie pytanie, czy warto się męczyć skoro i tak zostaniemy potraktowani jak spam.

U mnie filtr na wszystkie frazy oprócz: nazwa firmy miejscowość. Z domeną nic nie było robione od miesięcy, bo frazy były średnio trudne. Jeszcze tylko sprawdzę czy konkurencja nic nie robiła :)

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Żeby było śmieszniej, to jedna strona pod SWL na domenie pl z treścią całkowicie wygenerowaną trzyma się świetnie. 2 tygodnie temu wskoczyła do TOP10 na jedną frazę (bo przesadziłem z promocją przez przypadek :)) i sobie jeszcze siedzi. A regionalka z serwisem tematycznym (żadna tam strona firmowa, ani zaplecze) i 200 lajkami poleciała... Podejrzewam, że za jakiś czas wróci, ale niesmak pozostanie. To co się dzieje jest wyrazem bezradności G.

wujek G mocno się zapędził w swojej walce ze spamem i "wylał dziecko z kąpielą".

Osobiście zauważam zdecydowany spadek trafności wyników dla bardziej złożonych fraz.

...a może to wszystko to poprostu kolejny krok w "promocji" adwordsa

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

też mnie to dzisiaj spotkało, dwie moje firmowe strony na domenach regionalnych o które dbam, dopieszczam je jak mogę.. i co? i nic.. a szkoda bo to co robi google czyszcząc spam nie powinno być kosztem nas

Świetny zespół muzyczny na wesele

Wybierz dom weselny na swoje przyjęcie

Zorganizuj swoje przyjęcie weselne z portalem wesele radom

Pytanko do wszystkich, którym domeny regionalne poleciały w otchłań:

1) Wróciły już komuś domeny na poprzednie pozycje, tak po prostu?

2) Czy ktoś składał wniosek o ponowne rozpatrzenie domen / domeny i domena wróciła na poprzednie wysokie pozycje ?

Mi parę stronek postawionych na regionalnych domenach znikły z Google, nie są zbanowane bo można je znaleźć, ale na bardzo szczegółowe zapytania (np nazwa firmy - miasto), ale na frazy które przynosiły korzyści nie ma ich całkowicie :( i nie wiem czy czekać, aż wszystko wróci - czy co teraz będzie...

Jeśli komuś wróciły/wróciła domena do normy to piszcie (i czy składał wniosek czy też tak samo z siebie). Pozdrawiam.

Objawy jak widać u wszystkich są identyczne. Niczym się to nie różni. Przynajmniej jeśli chodzi o strony firmowe. U mnie jest ta sytuacja od środy od rana, zgłoszenie poszło. Strony na razie w niebycie.

Świetny zespół muzyczny na wesele

Wybierz dom weselny na swoje przyjęcie

Zorganizuj swoje przyjęcie weselne z portalem wesele radom

Ciekaw jestem, czy jeżeli G zaczyna już ingerować mocno w wyniki i usuwać niektóre strony, to czy w niedalekiej przyszłości nie wykosi pozycjonerów!

Dlaczego mają na tym zarabiać pozycjonerzy, jeżeli G mogłoby samo sprzedawać topowe pozycje? Jeżeli liczy się w zasadzie tylko TOP 10 to przecież można ustalić sztywny cennik. Np. 500zł miesięcznie za 1 miejsce za frazę, 400 zł za drugie itp. Podejrzewam, że to się może tak skończyć. Co o tym myślicie?

DJ na wesele Szczecin - najlepszy Dj na wesele w woj. zachodniopomorskim

polski DJ na wesele Hamburg - urodziny, przjęcie

A kto by korzystał z wyszukiwarki, która w rzeczywistości byłaby tylko automatem do wyświetlania reklam?

E: W takiej sytuacji użytkownicy (a razem z nimi pozycjonerzy) przenieśliby się do innych wyszukiwarek.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

I tutaj świetnie jest widoczne, że monopolizowanie rynku jest baardzo szkodliwe. Jeśli mielibyśmy w Polsce ze trzy liczące się wyszukiwarki sytuacja byłaby bardziej przewidywalna a koszty reklamy mniejsze. Nie wiem jak u Was ale ja na pewien czas odpuszczam adwords bo stawki są za wysokie w stosunku do efektów.

Niestety z G. raczej nie będzie sytuacji jak z Altavistą która spadła w niebyt. Gdyby jeszcze pozycjonerzy ("pozycjonerzy wszystkich krajów łączcie się") zaczęli reklamować inne wyszukiwarki... Ale w tym środowisku niełatwo o wspólną inicjatywę...

A kto by korzystał z wyszukiwarki, która w rzeczywistości byłaby tylko automatem do wyświetlania reklam?

Akurat do tego (wyświetlania większej ilości płatnych reklam) jest coraz bliżej, tak myślę.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności