Skocz do zawartości

MASOWY ban

sagittariuspl

Rekomendowane odpowiedzi

A czym jest pozycjonowanie jeśli nie ingerowaniem (przez nakład czasu, pracy --> pieniędzy) w wyniki. W zasadzie jest to forma reklamy. Czy dla potencjalnego użytkownika G robiłoby różnicę komu kto płaci za pierwsze pozycje? Przecież wynik nie musi być oznaczony jako reklama. Czy "Kowalskiego" będzie to interesowało czy TOP 3 jest kupione u pozycjonera czy u G?

DJ na wesele Szczecin - najlepszy Dj na wesele w woj. zachodniopomorskim

polski DJ na wesele Hamburg - urodziny, przjęcie

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

"Kowalskiego" interesuje to, czy znalazł to, czego szukał. Jeśli każdy będzie mógł sobie zagwarantować odpowiednie miejsce w wynikach wyszukiwania, "Kowalski" nie znajdzie tam tego, czego szuka.

Pozycjonerzy też starają się tam wepchnąć strony, które mogą nie interesować użytkowników. Zadaniem Google jest właśnie odrzucenie nieodpowiednich wyników i oni mają z tego największe korzyści - zadowolonego "Kowalskiego" i resztę.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Może masz rację... a może Google weryfikowałoby zgłaszane do reklamy strony lub przygotowało odpowiedni regulamin?

Poza tym wątpię, aby ktoś wywalał kila stów miesięcznie, aby mieć jedynie satysfakcję z pierwszego miejsce w wynikach...

DJ na wesele Szczecin - najlepszy Dj na wesele w woj. zachodniopomorskim

polski DJ na wesele Hamburg - urodziny, przjęcie

Poza tym wątpię, aby ktoś wywalał kila stów miesięcznie, aby mieć jedynie satysfakcję z pierwszego miejsce w wynikach...

dla sklepów to być albo nie być... Cała masa ludzi żyje z neta. Cała masa płaci pozycjonerom za wbijanie do topu. To nie satysfakcja tylko konieczność.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Jeśli w szablonie masz ukryte treści, złośliwy kod lub coś w tym stylu...

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Podpowiem Wam tylko tyle: piszcie prośby o ponowne rozpatrzenie do Google ale tylko wtedy jak strona nie ma nic "złego" a jak ma to szybko się postarajcie zatrzeć ślady. Kilka takich przypadków miałem, dziś są wysoko z powrotem

Moim zdaniem to jest żadne wyjście. Skoro wypadają domeny firmowe, w wielu przypadkach niespamowane to co mi da rozpatrzenie jak okaże się np. za 2 miesiące że znowu wypadnie. A każde wypadnięcie takich domen to strata naszych pieniędzy. Do tej pory nie udało Nam się dojść do tego jaka jest przyczyna tych "filtrów" na regionalkach a to jest podstawa. Ja wolę przekonać klienta aby przenieść serwis na domenę .pl niż co chwila się wk..., że domeny regionalnej znowu nie ma.

Panowie... A nie jest przypadkiem tak, że sami "zasr...liśmy" regionalki stawiając na nich całe stada spamu zapleczowego różnej jakości (często niestety marnej i w dodatku w tysiącach kopii powielanej)? W końcu są to najtańsze domeny więc były (i są) w tym celu wykorzystywane na potęgę. Jeśli do tego taka wartościowa strona nie dość, że jest na regionalce to jeszcze stoi na jakimś tanim serwerze ze współdzielonym IP na którym na innych kontach na regionalkach stoi ileś tam spamów to najkrótsza droga do wycięcia takiej domeny jako podejrzewanej o SPAM. I nikogo w wielkim G nie obchodzi że akurat ucierpi ileś tam firm które na regionalkach mają swoje strony - nie będzie wejść z SERP-ów to wykupią AdWordsa bo nie będą mieli innego wyjścia. W końcu nigdzie nie jest napisane, że G ma obowiązek trzymania w indeksie wszystkich stron.

To pisałem ja... Swirus :)

Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv

Podpowiem Wam tylko tyle: piszcie prośby o ponowne rozpatrzenie do Google ale tylko wtedy jak strona nie ma nic "złego" a jak ma to szybko się postarajcie zatrzeć ślady. Kilka takich przypadków miałem, dziś są wysoko z powrotem

Moim zdaniem to jest żadne wyjście. Skoro wypadają domeny firmowe, w wielu przypadkach niespamowane to co mi da rozpatrzenie jak okaże się np. za 2 miesiące że znowu wypadnie. A każde wypadnięcie takich domen to strata naszych pieniędzy. Do tej pory nie udało Nam się dojść do tego jaka jest przyczyna tych "filtrów" na regionalkach a to jest podstawa. Ja wolę przekonać klienta aby przenieść serwis na domenę .pl niż co chwila się wk..., że domeny regionalnej znowu nie ma.

Moim zdaniem jest to wyjście, i chyba wiadomo jaka jest przyczyna takich filtrów. Oczywiście innym rozwiązaniem jest przeniesienie strony na .pl lub inną nieregionalną ale przy trudnych frazach możesz się pomęczyć zanim znowu wejdziesz w top.

Jeszcze parę lat zaprzeczali że istnieje coś takiego jak SEO, teraz piszą że ucierpieli tylko same spamy :P. Trzeba robić swoje, u mnie na 10 zbanowanych zapleczówek powstaje 100, racja jest w jednym na jakiś czas z regionalnymi domenami trzeba bardzie ostrożniej postępować, reszta jak zawsze :D Niema się czym przejmować, oni muszą robić PR, zęby sprowadzić do parteru parę osób co robią wszytko szablonowo, wystawiają zaplecza faktycznie sami na 'odstrzał", a to że ucierpi przy tym setka osób co w ogóle nie wie co to SEO , to tez ich mało co interesuje, AW się sprzedają, interes się kreci.

p.s nie pokazujcie im stron przykładowych bo zamiast filtra dadzą bana, moim zdaniem wcale niema co dyskutować na otwartym forum o takich rzeczach.

w innym temacie ludzie wysyłali Guglarzu strony co ich zdaniem dostali filtra, to trzeba mieć fantazje :D

niormalka - czekam z instalacją ok 300 domen :D regionalnych :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności