Skocz do zawartości

MASOWY ban

sagittariuspl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

koszty ? zakup domen tylko :P servery mam od dawna i się zaczynają nudzić :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

kolejny prezent od Gugla pod choinkę. Dzisiaj poleciało mi kilkaset domen zagranicznych. Stały na nich zwykłe zaplecza a la te wymienione na blogu Google ;)link. Domenki głównie .com, .net , .info . W większości przechwycone.

Dziwne mi tez poleciała domena ale to ne było zaplecze tylko serwis który uzupełniałem codziennie przez 1,5 roku tak zę z 4000 unikalnych na dzien zrobiło się 300 uniku na dzień. I nie wiem co jest przyczyną

kolejny prezent od Gugla pod choinkę. Dzisiaj poleciało mi kilkaset domen zagranicznych. Stały na nich zwykłe zaplecza a la te wymienione na blogu Google :)link. Domenki głównie .com, .net , .info . W większości przechwycone.

Google robi świąteczne porządki w indeksie ;)

pozycjonuj.png

przeniesienie wp na inna domene jest banalnie proste. Jak chesz to moge ci pomoc.

Znalazłem już wytłumaczenie pod tym linkiem https://webhosting.pl/Jak.przeniesc.blog.na...res.%5BMySQL%5D

Pytanie tylko czy dobrze jest to opisane bo wp z serwera na serwer przenosiłem ale adresu jeszcze nie zmieniałem i nie bawiłem się w mysql

Przeniesienie strony na WordPress jest naprawdę proste. Można to zrobić jak jest pod linkiem chociaż ja robię to inaczej bo jak zmieniam domenę to zmieniam również hosting. więc eksportuję bazę otwieram w notepad ++ i klikam znajdź zmień wszystko i tam znajdź staradomena.pl zmień nowadomena.pl potem wgrywam plik z eksportu na nową bazę.

teraz edycja pliku wp-config.php

define('DB_NAME', 'nowa nazwa bazy');

define('DB_USER', 'nowy użytkownik');

define('DB_PASSWORD', 'nowe hasło');

teraz tworzysz lub edytujesz plik

.htaccess

z wpisem

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^staradomena.pl(.*) [NC]

RewriteRule ^(.*)$ https://nowadomena.pl/$1 [R=301,L]

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.staradomena.pl(.*) [NC]

RewriteRule ^(.*)$ https://nowadomena.pl/$1 [R=301,L]

Oczywiście tam gdzie masz nowadomena jak chcesz żeby było z www. to musisz dopisać.

Ja po takim przekierowaniu w ciągu 4-5 dni miałem cały serwis na nowej domenie i wszystko na poprzednich pozycjach. Tylko że zmiana adresu była podyktowana innymi względami.

abstynent, tak na jednym IP, na tych samych DNSach, WHOIS na jedna firmę, ten sam skrypt, a w stopce zaplecze by maxpan

Co to znaczy różny WHOIS ? Bo nie bardzo rozumiem....

Wiem,że można ukryć się np na domenę .pl itp, można miec różne DNSy - co tam są pokazane, można na mamusie dać.

Jeszcze przychodzi mi pomysł kupowania na znajomych...ale to przecież w koszta firmy się nie wrzuci...

Może ktoś powiedzieć o co chodzi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności