Skocz do zawartości

MASOWY ban

sagittariuspl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Przeniesienie strony na WordPress jest naprawdę proste. Można to zrobić jak jest pod linkiem chociaż ja robię to inaczej bo jak zmieniam domenę to zmieniam również hosting. więc eksportuję bazę otwieram w notepad ++ i klikam znajdź zmień wszystko i tam znajdź staradomena.pl zmień nowadomena.pl potem wgrywam plik z eksportu na nową bazę.

teraz edycja pliku wp-config.php

czyli nie ma różnicy jakim sposobem to zrobić? za pomoca phpmyadmin też mozna to zrobic? Bo ja hostingu narazie nie zamierzam zmieniać.

Tak można za pomocą phpmyadmi. warto też pobrać kopię bazy w razie gdyby poszło coś nie tak ;)

Juz przekierowanie zrobione wszystko działa jak powinno strona wraca do normy :) mam nadzieje ze wróci całkowicie do swojej starej postaci ;)

A czy nowa domena z przekierowaniem ze starej może dostać filtra za te same "przewinienia" co źródłowa domena?

Jeżeli strona dalej narusza wytyczne google, to znowu zostanie ukarana.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• 4 tygodnie później...

No Panowie ile wam zbanowano zaplecza od 6 do 12 stycznia 2012 mi ponownie zbanowano 80% całego zaplecza regionalki, globalbe, krajowe all dokładnie miesiąc po ostatnich czystach które miały miejsce w mikołajki 2011

I z tego co widze uzytkonikowi Kulfik również się oberwało co widac na bannerku dostepnych pkt swl

Chyba google znalazło skuteczny bat na swl itp

Napisze tak złośliwie

Czytam to forum i się uczę dla siebie, czytam inne forum.

Ja nie pozycjonuje stron, amatorsko swoją strone pozycjonuje ze sklepem. I powiem tak pożądki które robi Google są dla mnie OK. Cieszę sie bo dzięi temu wskoczyłem na tp 10 z frazami które mają wyniki 42 000 000 tak nie pomyliłem się. Wartościowe strony zawsze znajdą sie wysoko i o dziwo nie mam jakiejś zawrotnej ilości linków, jedynie linkowanie z dobrych stron. Dla mnie regionalki moga nie istnieć, poleciało bardzo dużo konkurencji z jakimis tam waw, lublin gda i tp. Ale też dużo zostało. Poleciało dużo konkurencji której zwartość treści całej strony równa sie jednemu działowi u mnie.

Moje spostrzeżenie: to wytyczne google są wyznacznikiem jak stronę pozycjonować - a nie jakieś gdybania, czyli dobry content i dobre linki ta para to klucz. Masz dobrą stronę z dobrymi treściami i dobre linki to wygrasz, do tego optymalizacja kodu, meta opisy, proste adresy.

I mapiszę jeszcze tak - jestem totalnym amatorem kieruję sie zasadami o których pisałem, Znajomy zlecił pozycjonowanie firmie swojego sklepu z innego regionu płaci koło 1000 PLN za rózne frazy miesięcznie, ja nic i jestem wyżej na produkty które kupuję od niego i za które on płaci słoną kasę. Tylko, że jak pisałem zawartośc treści jego całej strony jest 5 razy mniejsza niż zawartośc treści jego działu na mojej stronie.

Jeden z moich konkurentów był wysoko ale miał zerowe opisy produktów tylko tytuł i cena, teraz nie wiem gdzie go szukać.

I teraz moja złośliwość - proszę nie mówić że pozycjonowanie to sztuka zarezerowowana dla starych wyg - wystarczy wiedza i intuicja oraz lekkie pióro np: jak mojej zony. Jak to napisał jeden ze znajomych: "czytając pani teksty ma się wrażenie jak by sie jechało niemicką autostradą, a moje to polskie wertepy a myślałem ze dobrze piszę". Chociaż pozycjonując zawdowo też bym szukał mechanizmów ułatwiających i obniżających koszty.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Witam,

No i przeszła nowa fala Banów dla mnie to juz raczej definitywny koniec SWL

Jak zwykle banny poleciały koło 1:00 dnia dzisiejszego wyleciało z indexu ponad 170 domen

Sprawdźcie swoje zaplecze bo pewnie lada dzien będzie to samo

Od początku grudnia do dnia dzisiejszego co dwa tygodnie masowe bany

Chyba jest coś na rzeczy co Panowe ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności