Skocz do zawartości

MASOWY ban

sagittariuspl

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z uwagi na to że to mój jeden z pierwszych postów na tym forum, chciałbym wszystkich serdecznie powitać.

I przy okazji poruszyć pewną kwestię a mianowicie zaniepokoiła mnie jedna powtarzająca się sytuacja masowego bonowania zaplecza przez google

Z tego co w dniu dzisiejszym zaobserwowałem mamy najprawdopodobniej powtórkę z grudnia i stycznia

To już będzie bodajże 3 zmasowany atak od grudnia 2011

I powiem szczerze że nie ciekawie to wygląda z mojego punktu widzenia :D

Trzeba będzie poważnie przemyśleć przejście na Jasną stronę Mocy ponieważ Ciemna strona mocy zaczyna był mało opłacalna :D

Audyt SEO i Optymalizacja Stron WWW -> SeoFox.pl

banner_seofox.jpg

Jeśli miałeś zapleczena BMR (Build my Rank) to mogłeś polecieć, 3 dni temu blogi zostały wyindeksowane przez GSQT

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Akurat mnie się oberwało wczoraj ponieważ codzienie sprawdzam site mojego zaplecza

I też mi się wydaje że to leci z automatu z prostego powodu za dużo tego aby to ręcznie przeglądać :)

Audyt SEO i Optymalizacja Stron WWW -> SeoFox.pl

banner_seofox.jpg

o tak banalna sprawe, jak maksymalna dywersyfikacja zaplecza nawet nie pytam.

codziennie sprawdzam site mojego zaplecza

g. juz ~4 lata temu mialo system "wykrywania zapytan wykonywanych przez pozycjonerow" (i czasem szli z tym do ISP). jestem pewien, ze od tego czasu mocno to rozwineli.

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

@Poin: serpstata można zablokować

@to_nie_ja: i tak to nic nie da - musisz zablokować dodatkowo pozostałe boty w TYM koniecznie binga

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Na dobrą sprawę, gdyby google miał troche rozumu mógłby stworzyć półautomat. Powiedzmy, że ten autmat typuje witryny na spamy. Strona jest wyświetlana weryfikatorowi. jeżeli zatrudniłby osoby z analitycznym umysłem, dobrze znające się na branży to taka osoba jets w stanie w ciągu dosłownie 3-4 sekund ocenić czy to spam. Taka osoba miałaby 3 przyciski: spam, nie spam, ciężko ocenic. Oczywiście cały system byłby generowany także na podsatwie działań samych weryfikatorów. Jeżeli weryfikator oceni jakąś stronę jako spam to automatem na strone spamerską są typowane witryny w jakiś sposób powiązane z już zweryfikowanym spamem. Tylko 1 osoba jest w stanie zlikwdować dziennie kilka tysiecy spamów. Zatrudniamy takich ludzi 20 (koszt dla google'a groszowy - ważną kwestią jest jedynie wpsomniany wyżej wymóg analitycznego umysłu), w ciągu miesiąca są w stanie zbanować MILIONY stron. To wystarczająco dużo by biznes był nieoplacalny.

Innego rozwiązania nie ma dopóki robot nie będzie rozumiał tekstu i potrafił myśleć abstrakcyjnie, a moim zdaniem do tego jest jeszcze baaaardzo daleko.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

"Jak się zgłasza", w sensie jakiego bota mam blokować :)

Nie zablokujesz obecności w serpstat.pl, bo bierze on dane z serp'a. No chyba, że zrezygnujesz z obecności w Google.

Jedyne co można dziś zrobić, to zablokować crawlera, by nie łapał linków na stronach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności