Skocz do zawartości

MASOWY ban

sagittariuspl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Teraz przeanalizowałem co mi poleciało - rózne regionalki ale wspólny skrypt, który owocował w dobrą ilość podstron, tak czy siak pozostało jeszcze sporo kopii i nasuwa się pytanie - czy to był jednorazowy strzał ze strony Google czy też dalej będzie tępił pozostałe domeny - reszta zaplecza - na innych skryptach nieruszona :D

shaun_black, mi poszli same regionalki na jakich było po 20 sub-domen
u mnie regionalki gdzie było 10 subdomen

Nie stawiam subdomen, może dlatego nie widzę u siebie banów :(

nasuwa się pytanie - czy to był jednorazowy strzał ze strony Google czy też dalej będzie tępił pozostałe domeny

W tym roku było przecież kilka "fali"

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Najlepiej to widać na wykresach serwisów w swlach ...
Właściwie tych banów za dużo nie widać na wykresach, większy wpływ na nie ma obecnie wygasanie domen co zobrazowane jest długoterminowym spadkiem na wykresie - a przyczyną jest spadek popytu na punkty w ciągu roku z ok 300mln do 200mln obecnie. Przy banach spadek jest gwałtowny w ciągu kilku dni ale te są zwykle natychmiast zastępowane nowymi.
W tym roku było przecież kilka "fali"
Bywały i większe fale - w skali 1-5, teraz jest w granicach 4.
Nie stawiam subdomen, może dlatego nie widzę u siebie banów :D
Dlatego GotLink.pl postawił na znaczną eliminacje subdomen z systemu co realizujemy od września i to też nakłada się na wykresy :)

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

nie zgodzę sie odnośnie subdomen

mi poleciały strony bez subdomen, mianownik był tylko jeden dla wielu stron, teraz analizuje czy była jeszcze jakaś wspólna cecha dla stron, ale nie znalazłem jej

dotyczy to banów z ostatniego dnia

w tych sprzed 2 tygodni było więcej wspólnych cech, przy tych obecnych tylko jedna

niestety chodzi o SWL - jeden z nich - nazwe zostawię dla siebie, nie chce rozpętać wojny, w każdym razie nie rezygnuje z niego i stawiam kolejne strony pod niego, jest nazbyt skuteczny, wiec może to jest przyczyna, nic zobaczymy,

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Nie stawiam subdomen, może dlatego nie widzę u siebie banów :D

To nie jest wyznacznik, znajomy pisał mi wczoraj, że poleciały mu WP ze zmienionymi templatkami i unikalnymi tekstami na domenach .pl / .com.

Zatem wiedz, że coś się dzieje :)

a mi poleciały tylko te domeny, jak i subdomeny, na których był ten sam skrypt, kupiony na PiO, na literkę P ;-) - i co ciekawe, skrypt był bardzo przeze mnie zmodyfikowany, bo dodanych było wiele nowych plików, generujących unikalne treści w porównaniu do kupionego oryginału. Skrypt idzie do kosza....

na serwisach były dwa różne swle.

moje zbanowane domeny stały na popularnych polskich seo hostingach, ip nadawane losowo, zarejestrowane w maju tego roku, wszystkie regionalne, bez subdomen, na jednym skrypcie modyfikowanym co jakiś czas, na wszystkich serwisach był gotlink instalowany od razu, ukryty między innymi likami wewnętrznymi, jednak co zauważyłem to że google indeksowało główną stronę tak, że w description pojawiały się właśnie anchory z gotlinka, a wiadomo one często się zmieniają a reszta serwisu była statyczna. Wszystkie domeny linkowane scrapeboxem przy wspomaganiu innych swl. Treść na serwisach to nazwa produktu, opis i cena, trudno tutaj wymyślić coś innego gdy kilkanaście innych sklepów sprzedaje ten sam towar.

Zgodzę się z powyższą wypowiedzią. Ogólnie zbyt duży site, oscylujący w ilości w setkach tysięcy jest pewnie jakoś bardziej monitorowany i narażony na bany. Lepiej nie przesadzać z ilością site'u.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności