Skocz do zawartości

MASOWY ban

sagittariuspl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

U mnie dostały bana 2 domeny i prawie wszystkie subdomeny na nich. Główny katalog ze stopki na zabrany pr3. Miałem podlinkowane wszystkie strony między sobą(z jednej domeny do drugiej itd.). 3 razy pisałem do google o zwrócenie PR i: "cały czas domena narusza wskazówki google".

Nie jestem pewny ale chyba chodzi o linkowanie rel=nofolow. To mój post:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry919334

Mam zamiar dodać ten atrybut do linków , ale czy to coś zmieni?

Dodaj własny artykuł na naszym blogu   https://bazafirmy.pl/blog/      , https://katalogifirm.com.pl/blog/ , https://dzialka.bazafirmy.pl/

U mnie dostały bana 2 domeny i prawie wszystkie subdomeny na nich.

To chyba jakaś nowość, żeby domena dostała bana, a na poddomenach się coś uchowało.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

u mnie nadal lecą bany, mało co mi zostało z gotlinkowgo zaplecza, dziwny jest ten wzrost indeksacji domeny przed banem, boty google latają jak oszalałe, do tego stopnia, że procek na serwerze nie wytrzymuje; dodatkowo mam problem z zaindeksowaniem nowo powstałych serwisów, site cały czas mam 1;

przed chwilą sprawdziłem scrapeboxem indeksację swoich stron jakie mam podpięte do gotlinka, jest koszmar na 5064 stron zaindeksowanych jest jeszcze... 46 stron;(

strony były z ofertą produktów dostępnych w PP nokaut i skapiec, mam kilka podejrzeń bana:

1. zgłoszenie stron do spam raportu przez życzliwego kolegę

2. duplicat content - te same produkty dostępne w innych sklepach w sieci

3. potraktowanie stron jako doorwaye - tematyczna strona z kierowaniem na stronę partnera

4. napchanie stron słowami kluczowymi - w sumie to tematyczna strona

5. linki swl, które zmieniają się dynamicznie na stronie statycznej

Teraz zastanawiam się jaki sens mają PP dające możliwość pobrania xml z produktami partnera lub linku kierującego na dany produkt, wszystkie większe PP np. nokaut, skapiec, ceneo, webepartners, propartner, helion, amazon, ebay, TradeDoubler, MyShopping i wiele innych dają taką możliwość. Google robi co chce z naszymi stronami, taki ban to dla nich pikuś, więcej banów to więcej ludzi kupi adwordsy. Tylko, że ich pikuś to u mnie strata wszystkiego co miałem, teraz szukam pracy jako poycjoner.

Jak komus wylatuje niemal 100% jego zasobów, dzieki którym zarabiał, to sowo "trochę" nabiera innego znaczenia. Trzeba odbić się od dna i zdywersyfikować trochę źródła dochodów.

@czaysoon dasz radę ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

może to wina subdomen? ostatnio google zmieniło politykę w tym zakresie. U mnie domeny bez subdomen, trzymają się dobrze, powoli widzę że banuje to co ma subdomeny

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

może to wina subdomen? ostatnio google zmieniło politykę w tym zakresie. U mnie domeny bez subdomen, trzymają się dobrze, powoli widzę że banuje to co ma subdomeny

na zbanowanych domenach nie miałem ani jednej subdomeny

ps. a teraz taki żarcik, wiem skąd mam bany, paliłem przed chwilą na balkonie fajeczke z nerwów, a przed blokiem patrze, stoi auto google maps z kamerą na dachu, wyśledzili mnie, ale się odwdzięczyłem obrzuciłem ich samochód zgniłymi jabłkami:D

A czy te bany nie maja przypadkiem cos wspolnego z tym co pisal googlarz o banowaniu seohostingow ?

PIsal ze google przyjzalo sie seo hostingom, a poniewaz uznali ze 90% stron tam to jest spam to algorytmem wycinaja cale hostingi praktycznie. Ciekaw jestem gdzie trzymaliscie zbanowane strony bo to moze byc wspolny mianownik.

Trochę przeje*ane...

wszyscy wiemy że z google raz bywa lepiej, raz gorzej. Jeśli cały zysk pcha sie niewiadomo gdzie albo przejada to się tak kończy.

Zakładając że czaysoon trzymał wszystko na domenach głównych (regionalkach), 15k zł wystarczy żeby odbudować całe zaplecze w max 2 tygodnie, a jak trafi się promocja na domeny to wyjdzie jeszcze taniej. Dodatkowo jeśli ma firmę to to 5k wróci w postaci podatków których nie trzeba będzie płacić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności