Skocz do zawartości

MASOWY ban

sagittariuspl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Skąd takie wyliczenia. Przecież to 15k to na domeny nie wystarczyć może jak ktoś ma ich dużą ilość:]

regionalka kosztuje w az 2,49 netto => ~3zł brutto

* 5k domen, daje 15k zł brutto

nic nie wroci, podatki to podatki, jesli uwazasz, ze robisz na odliczeniach jakies osczednosci to jestes w bledzie.

I nie wiem czy ktokolwiek by sie nie zalamal gdyby w ciagu paru dni stracil 5k domen i kupe czasu

nikt nie mówi o oszczędnościach, ja raczej nazwałbym to realnym kosztem.

i tak, każdy by się załamał, przerabiałem to, w 1 dzień, poszło prawie 2k domen do piachu

heh na razie to muszę wyjechać na urlop, przemyśleć sprawę... ban to ban i się nie wróci, można wszystko odbudować tylko pytanie czy jest sens? z googlami się nie wygra, no chyba żeby stawiać więcej niż zbanują, ale to już gra dla więcej niż jednoosobowej drużyny; najbardziej to szkoda poświęconego czasu, jak to mówią "co nas nie zabije to nas wzmocni" - zebrane empirycznie kolejne doświadczenie;

2. duplicat content - te same produkty dostępne w innych sklepach w sieci

3. potraktowanie stron jako doorwaye - tematyczna strona z kierowaniem na stronę partnera

4. napchanie stron słowami kluczowymi - w sumie to tematyczna strona

Teraz zastanawiam się jaki sens mają PP dające możliwość pobrania xml z produktami partnera lub linku kierującego na dany produkt, wszystkie większe PP np. nokaut, skapiec, ceneo, webepartners, propartner, helion, amazon, ebay, TradeDoubler, MyShopping i wiele innych dają taką możliwość. Google robi co chce z naszymi stronami, taki ban to dla nich pikuś, więcej banów to więcej ludzi kupi adwordsy. Tylko, że ich pikuś to u mnie strata wszystkiego co miałem, teraz szukam pracy jako poycjoner.

może to dziwne aby cytować samego siebie, ale to co napisałem i wątek https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...=134298&hl= oraz https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=937013 post kikasa jest wyjaśnieniem bana oraz potwierdzeniem na to że programy partnerskie mocno ucierpią przy takiej polityce google

od 5 lat jestem związany z money.pl - programem partnerskim - jeszcze jakoś nigdy bana nie dostałem. Jeśli tylko dobrze wykona się stronę PP to można uniknąć a nawet dostać bonusa od Google za porządnie wykonaną stronę pod PP :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

...Jeśli tylko dobrze wykona się stronę PP to można uniknąć a nawet dostać bonusa od Google za porządnie wykonaną stronę pod PP :)

w pełni się zgadzam i jeżeli dodatkowo aktualizuje się ją regularnie o treści dobre dla użytkowników to wraz z pozycją sprzedaż też przyjdzie:)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

@zgred

@Robbieriviera

chłopaki żle zrozumieliście mój tok myślenia związany z wątkiem o banach, ja mówię o PP wykorzystanym do stawiania zaplecza, a przy okazji profit z PP.

co innego zbudowanie serwisu tematycznego i tam używanie PP przy pomocy banerów, widgetów i linków partnerskich w treści serwisu, no ale PP to temat na inny wątek;)

u mnie nadal lecą bany, mało co mi zostało z gotlinkowgo zaplecza, dziwny jest ten wzrost indeksacji domeny przed banem, boty google latają jak oszalałe, do tego stopnia, że procek na serwerze nie wytrzymuje; dodatkowo mam problem z zaindeksowaniem nowo powstałych serwisów, site cały czas mam 1;

Możesz rzucić przykładowym linkiem :o ?

Wypowiadałem się już w którymś z wątków na ten temat.

Skala banów w zakresie 1-5 jest w granicach 3,5-4.

Obrazując to na liczbach dzienna liczba ubywających domen (bany + wygaśnięcia) znajduje się od 10 dni w granicach 1500-3000 stron. Historycznie potrafiło dochodzić do 3500-4000.

Jeśli przyjąć że Google nie rozciągnęło swojej akcji na wiele dni to powinniśmy lada chwila mieć już posprzątane.

Sytuacja jest niezależna od rodzajów linków - stałe/rotacyjne.

Na wyciągnięcie wniosków potrzeba jeszcze paru dni - skłaniałbym się bardziej w kierunku domen regionalnych niż subdomen (tym drugim w rotacji obniżamy limity) - nie lekceważyłbym tematu seo hostingów ze względu na stosunkowo wąskie gardło banów, stosunkowo poległo niewiele kont lecz destrukcja na nich sięga 100%...

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności