Skocz do zawartości

Double content - jak uniknąć przy przenosinach

Maxikq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od 5 lat posiadam alias na prv.pl, ostatnio wykupiłem domenę .pl oraz nowy hosting. Stronę przeniosłem, ze starego hostingu usunąłem, domenę podpiąłem i alias prv.pl przestawiłem na nową domenę, na starym hostingu ustawiłem tylko przekierowanie (location) na nowy adres.

Obawiam się, że może się pojawić problem z double content, prosiłbym o jakieś porady jak tego uniknąć.

W ogóle też zastanawia mnie jak wygląda sprawa z meta-tagami, czy mogę mieć takie same na swojej stronie i w aliasie prv.pl? (prv.pl dodaje swoje znaczniki i wczytuje moją stronę jako ramkę).

Czy google usunie informacje o stronie ze starego hostingu, wtedy chyba nie byłoby problemu z double content?

Ogólnie nie bardzo rozumiem też sprawę jak to jest sprawdzane, bo nawet strona z www i bez może zostać uznana za duplikat to chyba tym bardziej jeżeli można wejść na stronę z aliasu prv.pl i domeny pl?

PS. Czy da się jakoś zrobić, żeby z prv.pl przeniosło na moją nową domenę, tak żeby w pasku pojawił się nowy adres, a nie ten z prv? (bo skoro to jest wczytywane jako ramka to żadne przekierowania nie pomagają).

PS2. Prosiłbym o odpowiedź na większość zagadnień z tego tematu.

Z góry bardzo dziękuje za każdą pomocną wypowiedź.

O ile dobrze pamiętam, są kody JavaScript do wychodzenia z ramek (czyt. strona wczytana do jednej ramki wczytuje się do całego okna, zastępując stronę wywołującą ramki). Potem mógłbyś zrobić przekierowanie do docelowej strony.

Osobiście bym się DC nie przejmował, w końcu Google załapie, że aktualizujesz tylko nową, a nie starą stronę. Może dołóż linki w jedną stronę (stara --> nowa)?

Dzięki za info o skrypcie! (Tylko że na robota to chyba nie podziała, musiałoby być przekierowanie)

<script type="text/javascript">
setTimeout("if(self!=top) top.location.href=self.location.href", 500);
</script>

Co masz na myśli mówiąc o linkach? Zrobiłem przekierowanie 301 w index.php ze starej na nową.

W ogóle też zastanawia mnie jak wygląda sprawa z meta-tagami, czy mogę mieć takie same na swojej stronie i w aliasie prv.pl?

Zna ktoś odpowiedź?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności