Skocz do zawartości

Google +1 a pozycja

NtC

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 124
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Bardzo się cieszę że się podoba. Ja także uważam, że szalonego wpływu to nigdy mieć nie będzie, ale będzie miało szalony wpływ dla znajomych w najbliższym kręgu, a czym mniej zażyła znajomość, tym mniejszy wpływ. Dla nieznajomych, będzie to miało wpływ minimalny, jak na Facebooku, gdzie faktycznie trzeba przysadzić ilością (1000+) fanów, żeby cokolwiek osiągnąć.

Żeby klikanie nie było dla Was monotonne, wprowadziliśmy możliwość włączania losowego dowcipu. Dowcipy można włączyć poprzez kliknięcie w opcję: umilanie klikania (nice mode).

dowcipy.jpg

:(

Pozdrawiam, J.

Obecnie jedyna możliwość sprawdzenia tego przez Google, to wtedy, gdy jest na stronie analytics (na pewno), chrome (domniemanie), lub toolbar (teoretycznie).

Ponieważ jestem jedną z niewielu osób która ma masowy monitoring +1-ek, oraz ma szczegółowe dane dotyczące ich całej historii i wszystkich kliknięć (wraz z czasem, IP i e-mailem z którego klikano), będzie mi bardzo miło dzielić się z Wami bieżącymi spostrzeżeniami.

Pozdrawiam, J.

będzie mi bardzo miło dzielić się z Wami bieżącymi spostrzeżeniami

To ja mam pytanie. Klikam z pewnego konta plus jedynki. Do konta nie jest dowiązana żadna stronka w narzędziach webmastera itp. Google kiedyś się zainteresuje pewnie takim gmailem co dał kilkadziesiąt tysięcy klików. Po IP nie dojdą? Chyba co jakiś czas trzeba zmienić te konto do klików żeby się za szybko nie połapali?

goral88 - Dzięki. :D

Rzezniczek - Właśnie dlatego jest ograniczenie, dość naturalne, w ilości 100 kliknięć na dzień. Planujemy wprowadzenie tej ilości w sposób dynamiczny. Tak naprawdę więcej będziemy wiedzieć, gdy będziemy mieli pierwsze 10 kont zbanowanych, wtedy będę mógł przeprowadzić jakąś statystyczną analizę, w jakim czasie, ile i na co klikali i wprowadzić odpowiednie ograniczenia. Oficjalnie Facebook ma ograniczenie technologiczne do 5000 połączeń (znajomy/like fanpage, etc.), ale nieoficjalnie tego ograniczenia nie ma. Google nic nie mówi - ani oficjalnie ani nieoficjalnie o technologicznym ograniczeniu połączeń.

Wbrew moim oczekiwaniom, ludzie klikają z... Po prostu normalnie używanych kont. Tak jest najlepiej i dla Użytkowników systemu i dla nich i dla systemu. Prawdziwe, używane konta, nie będą banowane tylko dlatego, że korzystają regularnie z usługi plus, która przecież została stworzona po to, żeby jej używać - o ile oczywiście nie użyją jej 10.000 razy dziennie, czego się nie da zrobić w systemie, przez przyjęte ograniczenia.

Zwróć uwagę na to, że dzięki dowcipom, klikanie nie tylko przestało być durną ciupaniną, ale przede wszystkim zwiększyła się ilość ruchów myszką i w sposób naturalny czas pomiędzy kliknięciami i ilość kliknięć na ekranie, stały się losowe. :-)

Pozdrawiam, J.

Mi dowcipy nie pomagają, bo nim zdążę przeczytać muszę kilknąć następny +1. Taki tam nałóg.

:)

Lepiej by na mnie działały zdjęcia z panienkami.

--------------

Edit.

Zacząłem kojarzyć pewne fakty. Otóż odkąd klikam G+1 to co jakiś czas mi wyskakuje w Google kod do przepisania i informacja, że robię podejrzane ruchy w internecie i mam wpisać kod żeby potwiredzić czy nie jestem robotem. Czyli Google to w jakiś sposób monitoruje.

;)

Mi dowcipy nie pomagają, bo nim zdążę przeczytać muszę kilknąć następny +1. Taki tam nałóg. ;)

Nałogowiec :), ale z drugiej strony:

Przez te dowcipy klikanie wychodzi dużo dłużej, ale od razu człowiek z rana ma lepszy humor, więc duży pozytyw dla Ciebie.

I właśnie o to chodzi! Na pewno część pomija, albo po prostu wyłącza tą opcję, ale część nie - po prostu chce sobie poprawić humor i przy okazji poklikać, a z technicznego punktu widzenia czas klikania i ruchy myszką i kliknięcia w innych elementach ekranu są zmienne.

Lepiej by na mnie działały zdjęcia z panienkami.

Myśleliśmy o tym, prawdę mówiąc taki był na samym początku zamysł :-), analogicznie jak w rosyjskich dekoderach recaptcha (wpisz captchę, a dziewczyna zdejmie kolejne elementy ubrania). Jak Użytkowników będzie więcej, damy możliwość wyboru bazy z której ciągną się co kliknięcie treści (np. dowcipy PL, dowcipy EN, ew. jakieś multimedia - szczegółów na razie nie zdradzam). Na razie sprawdzamy czy to się u Was przyjmie i czy używacie tej opcji, czy to jest tylko zbędny dodatek. Mam sygnały że pomysł był strzałem w dziesiątkę. :-)

Myślałeś już o jakimś wewnętrznym forum dla ludzi którzy używają systemu?

Na pewno będzie; na razie formularz kontaktowy + PiO, do którego większość z nas "przyrosła od małego", świetnie się sprawdzają.

Nawet nie wiecie jak się cieszę że mam od Was z każdej strony tyle pozytywnych sygnałów. :-)

Pozdrawiam, J.

Rzezniczek - oczywiście że monitoruje. Dlatego wprowadzamy takie ograniczenia, żeby klikać musiał (i chciał) prawdziwy człowiek, a nie robot. O to przecież chodzi.

Zacząłem kojarzyć pewne fakty. Otóż odkąd klikam G+1 to co jakiś czas mi wyskakuje w Google kod do przepisania i informacja, że robię podejrzane ruchy w internecie i mam wpisać kod żeby potwiredzić czy nie jestem robotem. Czyli Google to w jakiś sposób monitoruje.

:)

Dlatego pytałem się o strategię w plusowaniu. Wykorzystujesz całą setkę od razu? Taki przyrost w krótkim czasie może być podejrzany. Poza tym plusowanie codziennie stałej ilości stron też po jakimś czasie może zostać bardzo szybko wyłapany.

Osobiście klikam dwa, trzy razy dziennie, w trakcie czytania/odpowiadania na maile - zawsze to pewnie naturalniej wygląda. Poza tym zostawiam zawsze kilka pkt do pełnej setki, raz mniej, raz więcej.

@jez

Mały bug

Nieraz system daje nam już zaplusowane wcześniej strony, od razu po przeładowaniu strony plusik jest niebieski, ktoś kto nie zauważy klikając może niechcący cofnąć plusa.

Fajna strona o capoeira

Kurcze aż głupio, że piszę tutaj o takich rzeczach. Nie mam konta na facebooku, jakoś mnie to nie kręci. Założyłem specjalnie dla faceplusa i teraz: chce założyć tam email w domenie fb.

- Kliknij: Aktywuj adres e-mail na Facebooku

- Wybierz swój login@facebook.com i kliknij "dalej"

Jak klikam "aktywuj adres e-mail na facebooku" to przenosi mnie do strony: https://www.facebook.com/messages/?setup

I tam dalej nic się nie dzieje (oprócz tego, że chcą wydębić mój nr telefonu - tu daję pomin, bo nawet jak dam żeby mi wysłali sms to jedyny możliwy operator to plus a ja mam w orange....), nie mam opcji wyboru loginy itd... Czy ktoś też ma z tym problemy ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności