Skocz do zawartości

0:00 czas pobytu na stronie,

messina

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałam się was poradzić w kwestii google analityc. Otóż u mnie jest aż z 80% słów kluczowych - średni czas pobytu w witrynie 0:00 s. ale tylko na frazy pojedyńcze (podstrony). Z kolei na takie frazy ogólne jak - portal dla kobiet, portal - jest średni czas nawet 30 minut albo więcej (wejścia na stronę główną). I bardzo się tym martwiłam. Ale dzisiaj przeczytałam, że te 0:00 sekund to niekoniecznie oznacza, że ktoś wszedł i wyszedł, tylko że została odsłonięta tylko jedna strona.

Chciałam się was pordzić czy to prawda? To może oznaczać, że dana osoba spędziła czas nawet 2 minuty, ale analityc podaje tylko 0:00 sekund jeśli była tylko jedna odsłona? Bardzo proszę o poradę.

Czy przyczyną może być np. to, że na końcu artykułu nie mam linków do podobnych tematów? Albo w prawej kolumnie modułu wyświetlającego najpopularniejsze artykuły?

0:00 sekund to niekoniecznie oznacza, że ktoś wszedł i wyszedł, tylko że została odsłonięta tylko jedna strona

tak, to prawda

Czy przyczyną może być np. to, że na końcu artykułu nie mam linków do podobnych tematów? Albo w prawej kolumnie modułu wyświetlającego najpopularniejsze artykuły?

tak, takie linki mogą pomóc

Pozycjonowanie stron WWW: SEMstudio.pl

tak - po prostu użytkownik został na stronie i być może nawet godzinę ją czytać. Też mam tak z niektórymi stronami, gdzie odbiorca dostaje dokładnie to czego potrzebuje i brak zachęty do kliknięcia w inną informacje powoduje, że jest sporo 0:00 jak chcesz to zmniejszyć to na tych podstronach przygotuj jakieś "atrakcje"zachęcające do przejścia na inną podstronę swojego serwisu. Np. tekstem... "zobacz jaka fajna lala wygina swoje ciało" :) Wtedy spadnie Ci liczba 0:00 - oczywiście przykład abstrakcyjny przekoloryzowany ... ja się nie przejmuję tym, że mam mniej odsłon - ważne, że user zadowolony i nie wraca do serpów szukać dalej - wtedy jest to wartościowe 0:00 dla mojej strony na tą frazę (przynajmniej moim zdaniem).

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Zależy od rodzaju kodu śledzenia.

Czyli taki pobyt zamiast 0:00 może być w rzeczywistości nawet 2 minuty?

Tak, przy kodzie asynchronicznym można zmierzyć realny czas przebywania i współczynnik odrzuceń.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Napisaliście że

0:00 sekund to niekoniecznie oznacza, że ktoś wszedł i wyszedł, tylko że została odsłonięta tylko jedna strona

tak, to prawda

Moim zdaniem jest możliwe zmierzenie czasu poświęconego naszej witrynie podczas gdy user wyświetlił tylko jedną podstronę wystarczy przechwycić odpowiednie zdarzenia w JavaScript a ten dziwaczny czas może wynikać ze zle zainstalowanego skryptu , ja posiadam znacznie zmodyfikowany skrypt od googla i kiedyś zdarzyło mi się 200 wejść z czasem mniejszym niż 0:00 sekund :D

Moim zdaniem jest możliwe zmierzenie czasu poświęconego naszej witrynie podczas gdy user wyświetlił tylko jedną podstronę
Oczywiście, to też miałem na myśli pisząc o kodzie asynchronicznym kilka postów wyżej :Dhttps://www.ittechnology.us/realny-wskaznik...ogle-analytics/

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Ja proponuję zrobić wewnętrzny skrypt do statystyk niż polegać na analytcis. Obecnie w swoim CMS-ie mam własny skrypt statystyk. Plusem jest że masz statystyki i wejścia ze wszystkich wyszukiwarek oraz możesz wykluczyć nabijanie statystyk przez wszelkiego rodzaju boty. No i zliczanie czasu masz w czasie rzeczywistym(w przybliżeniu). No i stronka szybciej działa bo nie wysyła żądania do Analytcisów.

Neutralnego czyli?? Bo nie rozumiem twojego toku myślenia.

Ja w swoich statystykach mam tak: Ilość hitów, ilość unikalnych wejść, wejścia bezpośrednie, ilość powracających, ilość nowych użytkowników, wyszukiwane słowa kluczowe, adres ip petenta i przeglądana strona(wykluczenie nieciekawych bootów pobierających transfer), po wpisaniu adresu IP dowolnego statystyki nie są zliczane(zapobieganie sztucznemu nabijaniu statów), konwersje, raporty statystyk na meila, raporty do pliku, czy strona znaleziona przez google grafika, google wideo lub google maps i co jeszcze mi się zamarzy. Kwestia kilku linijek kodu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności