Skocz do zawartości

Jak jeszcze mogę ulepszyć te precle

Elegant

Rekomendowane odpowiedzi

W jaki sposób oprócz linkowania, mogę ulepszyć te precle na WP:

- PRECEL WIELOTEMATYCZNY;

- BLOG IT?

Czy zastosować jakąś wtyczkę to linkowania wewnętrznego? Czy może jeszcze coś poprawić, dodać jakąś inną wtyczkę?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Ja bym dodał właśnie wtyczkę SEO smart links.

Strona firmowa - Rzeczywistość Rozszerzona.

Programowanie Android - Programowanie Android przez profesjonalistów.

Tworzenie Aplikacji Android - Fachowe Tworzenie Aplikacji Android!

A jak ona działa czyli co powoduje?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

Po prostu automatycznie dodaje linki w treści wpisów do innych wpisów (linkowanie wewnętrzne). Możesz ustawić ile maksymalnie linków ma pojawiać się w opisach, ile maksymalnie na takie samo słowo kluczowe.

Tylko nie pamiętam czy nie trzeba czasem podać link|słowo kluczowe

Więc na preclu byłoby by to trochę nie efektowne. Musiałby się jeszcze ktoś inyn wypowiedzieć, bo już nie pamiętam zbytnio jakie są opcje w tym pluginie.

https://seo.zgred.pl/automatyczne-linkowani...wordpressie-688 - tu masz o wtyczkach samolinkujących

https://seo.zgred.pl/wtyczki-do-wordpressa-jakich-uzywam-295 a tu masz w ogóle o wtyczkach - polecam przeczytanie komentarzy

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

NO ok, już trochę poczytałem o tym dodatku i chyba nim lub czymś podobnym się bawiłem na jakimś autoblogu na WP. Tylko napiszcie mi, skoro mam precla i ludzie tam dodają wpisy na różne tematy, to jakie artykuły mam linkować? Mam dodawać każdy nowy wpis dodany przez użytkownika, żeby się linkował na dany anchor? A może tylko swoje ważne wpisy z anchorami, na które pozycjonuję precla? Jeśli dodam ten dodatek, a w preclu mam dozwolone 2 linki w treści, to ten trzeci z pluginu zmniejszy moc dwóch pozostałych? Czy będzie to mile widziane przez dodających wpisy, że przy okazji w ich artykule pojawi się trzeci link do artykułu zupełnie innej osoby? Tak sobie myślę, czy nie można by tego jakoś może nawet losowo zautomatyzować, czyli że wtyczka na podstawie tagów sama sobie linkuje wpisy na zasadzie wtyczki do podobnych wpisów?

nie pamiętam zbytnio jakie są opcje w tym pluginie

cóż, zawsze profesjonalna pomoc mile widziana...

czasem się zastanawiam, czy wolę posty

"wiem, ale nie powiem"

czy może

"nie wiem, ale chętnie pomogę"

w obu przypadkach należy to uznać za zwykły trolling. Czy tylko mam takie mylne wrażenie?

dymna.jpg

możesz jeszcze zaisntalować breadcrumba oraz jakiś plugin to automatycznego dodawania komentarzy.

A co myślicie o takiej wtyczce, która będzie pokazywała "gdzie jestem"?

Jak działa wtyczka Breadcrumb Navigation XT, odpaliłem ją ale nic się nie wyświetla na blogu, czyli "okruszki" będą widoczne tylko w google?

możliwe że trzeba w skórce wstawić kod wyświetlajacy okruszki.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Z okruszkami już sobie poradziłem na jednym z blogów. Interesuje mnie jednak wtyczka do linków wewnętrznych - czy nie da się zrobić tak, żeby wtyczka samo wyszukiwała sobie anchory i wstawiała linki tam gdzie trzeba, na podstawie artykułów w bazie - tak żebym sam nie musiał dodawać że ten artykuł pod tym linkiem ma być linkowany na taki anchor??? Taki automat, włączam wtyczkę ustalam ile linków i gdzie ma się wyświetlać i nic już nie robię.

Czy "okruszki" pojawią się też w google pod adresem gdy będę na top1, czyli chodzi mi o coś takiego adres www a pod nim np. nazwy kategorii?

poczytaj o wtyczkach na moim blogu - ustawiasz anchory raz z linkami i wtyczka sama sobie wyszukuje :)

To wiem, że to tak działa, ale chodzi mi o to, żeby nie dodawać listy linków i anchorów, ale żeby wtyczka sama to robiła jakoś losowo na podstawie tagów czy treści?

Na pierwszym blogu wtyczka do okruszków zadziałała (kod dodany do header.php) a na drugim po wejściu do kategorii wywala mi się błąd:

Fatal error: Call to undefined function is_post_type_archive() in /home/user/domains/artykuly.it/public_html/wp-content/plugins/breadcrumb-navxt/breadcrumb_navxt_class.php on line 769

wszystko robione tak samo. Pomoże ktoś?

Tylko napiszcie mi, skoro mam precla i ludzie tam dodają wpisy na różne tematy, to jakie artykuły mam linkować?

Po prostu ustawiasz automatyczne linkowanie wewnętrzne, w zasadzie opcje domyślne są wystarczające, tak jak na screenie - https://wordpress.org/extend/plugins/seo-au...ks/screenshots/ (w nowszej wersji opcje tej wtyczki są nieco rozszerzone). Ja zaznaczam dodatkowo linkowanie tagów.

Jeśli dodam ten dodatek, a w preclu mam dozwolone 2 linki w treści, to ten trzeci z pluginu zmniejszy moc dwóch pozostałych?

Nie, to są linki wewnętrzne - tzn. w tym, co opisałem powyżej. Natomiast możesz dodać w polu "Custom Keywords" anchory z linkami do stron zewnętrznych.

Czy będzie to mile widziane przez dodających wpisy, że przy okazji w ich artykule pojawi się trzeci link do artykułu zupełnie innej osoby?

Jeżeli do wpisów na tym samym preclu to raczej nie powinni mieć nic przeciwko.

Czy "okruszki" pojawią się też w google pod adresem gdy będę na top1, czyli chodzi mi o coś takiego adres www a pod nim np. nazwy kategorii?

Tego nie wie nikt. W poniższym artykule Lexy możesz poczytać, co ma wpływ na pokazywanie okruszków w SERP-ach.

https://www.sprawnymarketing.pl/artykuly/br...rumbs-w-google/

Z innych wtyczek możesz zainstalować jeszcze "Simple Post Template" - zakładając, że są osoby dodające wpisy ręcznie można je łatwo poinformować, że np. dopuszczalne są max. 2 linki w treści.

Jak wyżej podałem, mam problem z zastosowaniem wtyczki breadcrumb nav na Artykuły.IT, czy możecie mi polecić jakąś inną wtyczkę o podobnym działaniu albo pomóc rozwiązać ten problem z błędem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności