Skocz do zawartości

Nowa domena, mój błąd. Czekam na porady

yomas

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie Panowie,

Mam nadzieję, że pomożecie. Pierwszy raz taka sytuacja od 2008 r. nie mniej zgubił... jak zawsze pośpiech, tym razem przez wyjazd na urlop. Postaram się być rzeczowy:

- 1 lipca: zagospodarowano domene klienta

- 15-20 lipca: optymalizacja + pierwsze linki

- 5 sierpnia: TOP12 dla 5-6 fraz

- 11 sierpnia: ogromne spadki pozycji

FRAZY:

- proste, regionalne związane w wypożyczalnią samochodów, busów itp

- linkowanie1: po 150 linków dla 3-4 fraz z SeoDopalacza

- linkowanie2: 85 SeoKatalogów dodanych w przeciągu 5 dni

EFEKT:

- Na wszystkie frazy (łącznie 5-6) strona była w TOP12.

- Po spadku: najlepsza pozycja TOP11, najgorsza TOP90.

PYTANIE:

Tak szybki filtr? Panikować? Namawiać klienta na nową domeną, póki marka wypozyczalni nie jest wykreowana? Linkować dalej, tyle że z mniejszym natężeniem, czy chwilowo w ogóle przestać linkować?

Z góry dzięki za wasze opinie

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

Tak jak mówię - mój błąd, pośpiech związany z urlopem, długa nieobecność. Reasumując: idiotyzm.

DODAM: że np na niektóre zapytania, domenka co 24h, leci no o 2 pozycje w dół.

W przypadku gdy domena świeża, marka niewypromowana, zastanawiam sie czy rozsądniejszym rozwiązaniem nie będzie przełkniecie pigułki goryczy, spotkanie z klientem i poinformowanie go o zmianie domeny... Jak radzicie?

hmmm...

szfab

- W przypadku przekierowania 301, to zrobić je od razu?

trotyl

- Co do bonusu to sam nie wiem, ale żeby różnica była aż tak wielka i wynosiła 80 pozycji? Jeśli natrafisz na wypowiedź Kyo, to z góry dzięki za link.

EDIT:

Póki co dzięki za wskazówki, podziele się swoimi obserwacjami jak i dalszym rozwojem sytuacji, gdy ta tylko ulegnie zmianie.

Jeśli to pierwszy filtr to nie powinien być na długo - wg. moich obserwacji pierwszy filtr trwa ok. 2 tygodni. Linkuj dalej tylko, nie rób peaków na wykresach, bo następna kara może być na kilka miesięcy :(

Pozycjonowanie Kraków - LinkJuice.pl

Wojciech Matuła, tel. 721 376 407

indeks parp 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności