Skocz do zawartości

Drastyczny spadek pozycji w Google

Szogun

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, tak jak w temacie: od kilku dni (dokładnie od 11 sierpnia) moja strona tinyurl.com/3j337rf notuje spadki w google prawie na wszystkie frazy o kilka, kilkadziesiąt i kilkaset pozycji ;/ Strona dosyć popularna, wiele fraz od kilku lat było w top10. Czy to filtr, Panda czy może jeszcze coś innego? Przyznam się szczerze bez bicia, że miałem na stronie zainstalowany system sprzedaży linków prolink (jeden sprzedany link), ponadto jeden z linków z działu Partnerzy miał atrybut nofollow - wszystko zostało od razu usunięte. Strona również od około roku niby pozycjonowana jest przez pewną firmę z którą w ogóle nie ma kontaktu - wzięli kasę za pozycjonowanie na rok czasu i kontakt zniknął. W międzyczasie strona dodawana do katalogów oraz precli. Wysłałem przedwczoraj prośbę o ponowne rozpatrzenie mojej witryny. Nie pisałem nic na temat systemu prolink i tego nieszczęsnego atrybutu nofollow, myślicie że warto wysłać ponowny wniosek opisując zaistniałą sytuację? Będę wdzięczny za każde sugestie co mogło do tego doprowadzić i co można zrobić aby wszystko wróciło do normy. Pozdrawiam.

Najlepsze tapety w sieci.

Niestety nie monitorowałem wcześniej ilości linków prowadzących do strony, ale spadki zaczęły się dokładnie 11.08, jeśli chodzi o pozycje to jest coraz gorzej - jednej z pozycjonowanych fraz w ogóle nie ma w wynikach, jedna z 9 miejsca spadła na 67 stronę wyników, inne również dalej notują spadki o kilka, kilkadziesiąt, kilkaset miejsc. Miejmy nadzieję, że jednak niebawem wszystko wróci na swoje pozycje sprzed dnia 11.08

Drastyczniejszych kroków nie podejmowałem poza prośbą o ponowne rozpatrzenie strony i drobną optymalizacją strony - wczoraj pozycje wróciły mniej więcej na swoje miejsca - jest to wprawdzie jeszcze kilka lub kilkanaście oczek niżej niż wcześniej ale już nie kilkaset ; )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności