Skocz do zawartości

Jak przed link dodać obrazek i jak pod link...

Elegant

Rekomendowane odpowiedzi

W wp można w widgecie wpisywać kod html, wpisałem sobie kilka linków ale chciałbym zrobić wypunktowanie wykorzystując jakiś obrazek. Jaki kod należy zastosować, żeby przed linkiem był obrazek wypunktowania?

Poza tym interesuje mnie, jak np. link "Czytaj dalej" zastąpić obrazkiem z linkiem tzn. jaki kod jest wymagany?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

ad1.

Musisz znaleźć w arkuszu css fragment odpowiedzialny za wyświetlanie listy i wstawić np. taki kod:

list-style-image: url(images/xxx.GIF); xxx - to nazwa obrazka jakim chcesz punktować

potem w kodzie strony wstawiasz

<ul>

<li> link</li>

<li>link 2</li>

</ul>

i masz taki efekt jak chciałeś, identycznie powinno zadziałać w przypadku "czytaj dalej"

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Co do obrazka Czytaj dalej.

Z tego co się orientuje link ten ma klasę "more"

Jeżeli tak to dajesz:

.more {

display: block;

width: szerokość_obrazka px;

height: wysokość_obrazka px;

background: url(images/more_link.gif); /* zamiast more_link.gif to nazwa obrazka wraz z rozszerzeniem */

}

Powinno działać.

Darmowy, moderowany katalog stron PVX.pl. Polecam również bKatalog

Musisz znaleźć w arkuszu css fragment odpowiedzialny za wyświetlanie listy...

czego mniej więcej mam szukać?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

w sumie to nie wiem dlaczego w widgeci chcesz punktować, bezpośrednio w sidbarze chyba jest lepiej

jest spora szansa że poszukiwany kod będzie wyglądał tak:

ul.sidemenu li

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności