Skocz do zawartości

Czy dobrze pozycjonuje ?

michalkoziolek.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, czytałem już trochę na temat pozycjonowania i wciąż nie wiem, czy dobrze pozycjonuje:/ chce wypozycjonować strone: www.michalkoziolek.pl , a słowa kluczowe poprzez, które chce znależć stronę to: pokazy rowerowe .

Zalożyłem fb, nk, myspace'a, twittera, chociaż nie wiem czy to pomaga:/, (wszystko pod hasłem pokazy rowerowe) , trochę piszę na forach i zamieszczam linki do mojej strony, jednak nie wiem, czy dobrze to robie:

Sposób pierwszy, piszę posta: np. ""organizuje pokazy rowerowe www.michalkoziolek.pl (najpierw słowo klucz, a po nim adres strony i strona jest linkiem)

Sposób drugi: piszę posta: np "Organizuje pokazy rowerowe (i pod słowami pokazy rowerowe jest link do mojej stron)

Proszę o pomoc, bo nie wiem, czy mam dalej w ten sposób to robić, czy jakoś inaczej

P.S. nadmienie, że nie jestem super znawcą komputerowym i prosiłbym o ewentualne odpowiedzi jak do prostego człowieka:P

Z góry dziękuje

Tylko nie używaj cały czas słowa kluczowego "pokazy rowerowe". Znajdź kilka pokrewnych tej tematyce i pozycjonuj na kilka słów. Skorzystaj z darmowego narzędzia Google Keywords, które pomoże w doborze innych słów.

Na koniec, samo słowo kluczowe "pokazy rowerowe" ma bardzo mało wyszukań.

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

A macie jakieś linki do darmowego katalogowania stron??, na jednym katalogu już byłem darmowym, ale reszta jest płatna. Czy może zainwestować?? chociaż wydaje mi się, że jest to taka nisza, że płacenie za to nie ma zbytniego sensu, bo można spróbowac to zrobić samemu za darmo:P

wiele for ma no-follow w linkach

chyba jednak nie tak wiele w stosunku do tego ile jest ich w totalu...

Michał, zdecydowanie używanie anchora - sposób drugi - czy to na forach, we wpisach na blogach, w katalogach, czy w preclach jest najlepszą metodą pozycjonowania.

Natomiast profile na społecznościówkach mogą Ci również nagonić zainteresowanych Klientów, nie mając większego wpływu na to, co nazywamy pozycjonowaniem w google - a więc podnoszeniem pozycji na szukaną frazę.

no i zdecydowanie potrzebujesz znacznie więcej linków i - jak powiedzieli poprzednicy - przeanalizuj frazę, bo wejść z niej wiele mieć nie będziesz :)

a w kwestii katalogów? jak poszukasz na PiO, to nawet koledzy wielokrotnie publikowali bazy bezpłatnych katów.

a w płatnych warto spróbować tego: https://seokod.pl

dymna.jpg

Koledzy podali dobre przykłady oraz najlepszy sposób na windowanie pozycji w Google, ja dodam również, że stosowanie pierwszego sposobu linkowania również jest dobre, ale nie używaj go tak często jak sposób drugi... Aby zachować odpowiednio wysoki poziom bezpieczeństwa linku metodą 5x5

multikomto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności