Skocz do zawartości

hasła, loginy itp..

SilverT

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
chcesz mi powiedzieć, że masz z "30" hostingów, i pamiętasz do wszystkich hasła? czy używasz wszędzie to samo?

Mam więcej haseł "na głowie" niż 30 hostingów i używam głowy i żadne się nie powtarza.

Trudno jest mi zliczyć ilość tych haseł ale domniema, że może ich być około 160.

p.s. widzę, że Zgred na poprzedniej stronie wyjaśnił jak to jest możliwe. System do haseł trzeba sobie samemu opracować i wtedy nie pamiętasz haseł a tylko sam system. U mnie np. w skład systemu wchodzą początkowe litery klienta - ale nie powiem ile ich i w którym miejscu :D

qrcze, a ja myślałem, że jestem taki genialny, że sobie stworzyłem własny algorytm haseł :( a tu taki Zgred, czy Erbit... No cóż: pewnie to domena tych starych dziadów, co to już nie ufają kartce papieru :)

Zdecydowanie głowa: nieczęsto ją tracę, a kiedy tracę - nie pracuję :)

Jeszcze nie znalazłem niezawodnego programu do przechowywania haseł, poza własnym magazynem na końcu szyi (patrząc od dołu, oczywiście ;))

dymna.jpg

Też mam różne algorytmy tworzenia haseł.

Jednak i tak nie chce mi się ich wpisywać za każdym razem przy logowaniu, czasem się nie da utworzyć hasła wg własnego schematu, dlatego wolę używać LastPass. Loginy i hasła do rzeczy uruchamianych poza przeglądarką trzymam w KeePass. Jakby się uprzeć, to można wszystko trzymać dość wygodnie w KeePass, gdyż program ten posiada funkcję prostego wypełniania formularzy logowania.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności