Skocz do zawartości

Słowa kluczowe i nie tylko

Seo.uczen

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałby żeby ktoś udzielił mi kilku informacji odnośnie słów kluczowych nie tylko które będą mi przydane do prowadzenia i utworzenia mojego bloga opartego na wordpress:

1. Ile powinienem dodać słów kluczowych do strony ? Czy można dodawać setki czy powinienem się zmieścić w granicy ... ?

2. Jaka może być powtarzalność słów kluczowych na których nam naprawdę zależy. Czy weźmy pod uwagę słowo kluczowe piłka nożna :

piłka nożna Ronaldo Stadion narodowy bramka napastnik piłka nożna ...

Chciałbym się dowiedzieć jaka może być powtarzalność w procentach danego słowa w zestawieniu słów kluczowych oraz czy można tak zrobić z kilkoma słowami w jednym zestawieniu słów kluczowych dla danej strony oraz czy warto jest pogrubiać tekst i czy można to robić ?

3. na stronie twojapozycja.pl jest zakładka analiza konkurencji i jeden z podpunktów odnosi się do słów kluczowych, czy mogę na nim polegać w 100 %. Podane słowa kluczowe w tej zakładce dla danej strony są naprawdę tymi słowami kluczowymi które zostały użyte dla promowania danej strony, oraz jak ukryć słowa kluczowe żeby nie były tam widoczne (dla niektórych stron to narzędzie nie działa).

4. Przyjmuje że słowa kluczowe wyświetlane w tej zakładce dla strony x realistyczne, ale akurat strona na której mi zależy zamaskowała swoje słowa kluczowe i tam ich nie widać. To czy można je wywnioskować z danych podawanych w spieder robot ? Z tego co zauważyłem to na początku jest przedstawiany opis strony a później chyba słowa kluczowe ?

5. W momencie tworzenia Opisu do strony powinienem dodawać w nim jak najwięcej słów kluczowych, czy znacie jakieś zasady dobrego pisania opisów do stron którymi możecie się podzielić ? Z co dowiedziałem się z jakiś serwisów informacyjnych to powinienem zamknąć się maksymalnie w 70 znakach, a więc dość mało. Zauważyłem jednak że naprawdę niewielki odsetek stosuje się do tego działania. Czy to prawda oraz czy warto jest pogrubiać chociaż jedno słowo które nas interesuje ?

6. Czy mogę w opisie strony wstawić nazwę strony (bez www i pl) na pierwszym miejscu i czy powinienem w ogóle dodawać nazwę strony. Biorę pod uwagę że teks będzie sensowny z nazwą strony na przedzie.

7. Będę używał seo all in one (przynajmiej na chwilę obecną) i jest tam kilka opcji takich jak Format tytułu dla wpisu, Format tytułu dla stron, Format tytułu dla stron kategorii itp czy ustawienia które są przedstawione na https://www.wweb.pl/konfiguracja-wtyczki-al...-dla-wordpress/ są poprawne ?

8. Interesują mnie także słowa kluczowe dla podstron tzn. w mojej sytuacji dla nowych wpisów. Ile powinienem dodawać słów kluczowych, z tego co mi wiadomo to trzeba mocno się ograniczać czyli dla tematu „Barcelona vs Real Madryt jak na razie 2:2” powinienem dodać Barcelona Real Madryt i tylko tyle ? Bez piłka nożna remis gol bramka bramkaż itp.

Jeżeli znajdzie się osoba która będzie chciała dodać interesujące tematy oprócz tych które napisałem to proszę o wypowiedzenie się.

Co tobie jako początkującemu mogę poradzić. Przedewszystkim jak analizujesz konkurencję to sobie odpuść automaty. Najlepiej samemu przejrzeć strony konkurencji. Przede wszystkim zobaczyć co mają w źródle <title> oraz metatagi. Zobaczyć które słowa z treści mają wyróżnione znacznikami typu <b>,<i> oraz np <u> kolejna rzecz to obowiązkowa odwiedzina yahoo site explorer i analiza linków konkurencji; na jakie anchory pozycjonują i etc. Następna obserwacja to jak szybko działają strony konkurentów i twoja. Polecam stronkę pingtools. To ci trochę powinno rozjaśnić obraz. Dodałbym do tego google trends, google keywords tool oraz adwords tam znajdziesz dodatkowe pomysły na słowa kluczowe. Co do opisów stron i słów kluczowych to twórz treść dla ludzi i dla robotów czyli - logiczne opisy zawierające słowa kluczowe. Oczywiście bez przesady ze słowami kluczowymi, jednego schematu na ilość nie ma, a granica od filtra jest minimalna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności