Skocz do zawartości

Punkty- przydzielanie, zdobywanie

Stedley

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o jasną instrukcję dotyczącą przydziału punktów na https://user.webwweb.pl/. Jak je przydzielać? jak zdobywać nowe punkty?

Utworzyłem jeden wpis, chcę dodać jeszcze kilka, ale jest z tym problem związany z ww pkt. Mam przydzielone i wykorzystane 100, a nawet nie wiem jak to zrobiłem (czyt. zielony jestem w tym temacie).

Z góry thnx za pomoc

Mając 100 pkt wpis strony www mozna umieścić w sporej ilości podkategorii.

Stedley załózmy że chcesz umieścić wpis w 3 podkategoriach:

- wejdź do podkategorii w której jest Twój wpis, przy wpisie masz okienko z punktami, teraz zmniejsz ilość np. do 30, do dyspozycji zostaje Ci 70.

- wejdź do kolejnej pokategorii i umieść w niej wpis, następnie zmniejsz ilośc pkt. do 30, zostaje Ci do dyspozycji 40

- wejdź do kolejnej i umieść w niej wpis za 40 pkt

Jesli chcesz umieścić wpis w większej ilości pokategorii po prostu przydzielaj im mniej punktów

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• 5 tygodni później...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Kiedyś można było zdobyć więcej niż 100 punktów, ale zdaje się w 2004 roku zostało to ukrócone z powodu nadużyć (o czym można przeczytać w niniejszym dziale forum).

A różnica miedzy przedzieleniem wpisowi 30 punktów a 2 punkty polega chyba na tym, że wpis o większej liczbie przydzielonych punktów będzie w danej kategorii wyżej od tych, którym przydzielono mniejszą liczbę punktów.

Sens to ma wtedy, gdy dana kategoria ma sporo wpisów i dalsze wpisy spadają na podstrony [2], [3]... itd. Spadnięcie na dalszą podstronę może troszke spowolnić proces indeksacji tej podstronu i linku (ale wcale nie musi).

Wprawdzie nie znalazłem tej informacji w Katalogu i nie jestem w 100% pewny tego co piszę, ale to dla mnie najbardziej logiczne zastosowanie tej punktacji, jakie mi na daną chwilę wpadło do głowy.

• 2 miesiące temu...
różnica miedzy przedzieleniem wpisowi 30 punktów a 2 punkty polega chyba na tym, że wpis o większej liczbie przydzielonych punktów będzie w danej kategorii wyżej

tak, dokładnie tak jest

ale to dla mnie najbardziej logiczne

tak, podstrony [2], [3]... są po prostu głębiej i aktualnie nie prowadzą do nich żadne inne linki niż z konkretnej podkategorii dlatego są rzadziej odwiedzane przez roboty, biorąc jeszcze pod uwagę Internautów to Ci raczej nie wchodzą dalej niż na [1] więc tak czy tak lepiej być wyżej

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności