Skocz do zawartości

Odbieranie maili z własnego serwera dedykowanego

ezomaniak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zakupiłem serwer dedykowany w kimsufi. Powoli ogarniam jego podstawową konfigurację i administrację. Mam jednak problem z odbieraniem maili z serwera poprzez programy pocztowe outlook, thunderbird.

Skonfigurowałem konto pocztowe

pop3.domena.pl

smtp.domena.pl

I o ile mogę wysyłać maile o tyle problem mam z odbieraniem. Nie mogę się połączyć z serwerem pop3. Gdy wchodzę na skrzynkę przez web panel to maile które do mnie przyszły są.

Moje pytanie jest takie, czy trzeba na serwerze dedykowanym skonfigurować dodatkowo serwer pocztowy pop3? Żeby móc odbierać maile na określonym porcie ?

Mój panel to directadmin.

Proszę o pomoc.

Dla smtp działa sama nazwa serwera domena.pl na porcie 587.

Niestety cały czas mam problem z serwerem przychodzącym, na porcie 110 nie działa sama nazwa domeny jako serwera.

Nie wiem co mam robić dalej, chyba juz wszystko sprawdziłem, łącznie z wpisami MX dla mojej domeny, obecnie mam "mail".

Proszę o pomoc jeśli ktoś wie co jeszcze mógłbym zrobić.

Błąd łączy: 10061, Numer błędu: 0x800CCC0E

Zaznaczyłem w outlooku przy pop3 > ten serwer wymaga bezpiecznego połączenia (SSL)

Pomimo iż nie mam wykupionego certyfikatu to po zaznaczeniu tej opcji zaczęło działać. Nie jestem jednak pewien czy to dobre rozwiązanie.

Co jakieś czas outlook informuję mnie że ten serwer używa nieznanego połączenia SSL, czy kontynuować ? Klikam tak i działa.

Jednak to chyba nie powinno być tak.

Macie jakieś sugestie ?

Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności